Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Vanuit de lucht ziet de wereld er puur, eerlijk en vooral mooi uit. Je krijgt een klare kijk op soms complexe constructies. Of net niet. Want niet elke compositie daar beneden is wat ze lijkt.

MENSEN

Bij het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French is 1+1 geen 2, maar 3. Die derde persoon is hun wereldberoemde alter ego, psychologische thrillerschrijver Nicci French.

MENSEN

Ouder worden boezemt soms angst in. Maar dat is nergens voor nodig. Onderzoek toont aan dat mensen hun gelukspiek bereiken rond 65 jaar. Manu Adriaens ontrafelde de levenslessen achter deze bonus van het ouder worden.

SAMENLEVING

Met zinvol ouder worden en ouder worden met zin, start je best zo vroeg mogelijk, vindt Manu Adriaens, die hiervoor concrete levenslessen heeft opgelijst.

SAMENLEVING

De coronacrisis dwingt ons om op een andere manier afscheid te nemen van onze dierbaren. Iemand die rouwt bijstaan, zonder fysiek contact, is moeilijk, maar niet onmogelijk.

SAMENLEVING

Op 29 mei de Europese dag van de buren vieren met een groot straatfeest zit er niet in. Maar de lockdown light maakt ons wel duidelijk hoe belangrijk dat vriendelijke knikje van herkenning is. Of dat praatje over de haag, dat je het gevoel geeft dat je in tijden van nood bij de buren terecht kan.

SAMENLEVING

Een elektrische fiets, enkel nuttig voor wie veel kilometers afmaalt op de fietssnelweg of om te cruisen langs landwegels? Ook stadsbewoners die de fiets bovenhalen voor korte ritjes, hebben baat bij een e-bike. Mits wat aandachtspuntjes.

SAMENLEVING

Vandaag zijn alle ogen gericht op de ontwikkeling van een vaccin dat ons tegen covid-19 beschermt. Sinds ruim twee eeuwen redden vaccins mensenlevens. Maar wat zit erin? Hoe beïnvloeden ze ons immuunsysteem? Welke zijn een must? En wat mogen we verwachten van de nieuwkomer(s)?

GEZONDHEID

De basisvaccinatie blijft op elke leeftijd belangrijk. Die stel je dan ook beter niet uit.

GEZONDHEID

Ze zijn allebei onzichtbaar voor het blote oog en staan vooral bekend als virulente ziekteverwekkers. Logisch dat ze vaak met elkaar worden verward, terwijl het totaal verschillende 'beestjes' zijn.

GEZONDHEID

De Stichting Alzheimer Onderzoek zamelt al een kwarteeuw fondsen in met het oog op research aan Belgische universiteiten. Waar staan we vandaag?

GEZONDHEID

De gevoeligste regio bij de man - de teelballen en de balzak - kampt met specifieke aandoeningen. Al zijn die meestal onschuldig en/of makkelijk te behandelen.

GEZONDHEID

Overgewicht aanpakken is een stuk complexer dan meer bewegen en minder eten. Daarachter gaat een verborgen wereld van dikmakers en dikhouders schuil, die afvallen kunnen belemmeren. Toch zijn er al heel wat oplossingen voor.

GEZONDHEID

Microgreens, kiem- en microgroenten dus, kan je al na een paar dagen oogsten. Deze zeer jonge scheuten zijn heuse smaakbommetjes, boordevol nutriënten.

GEZONDHEID

Weinig bewegingsvormen hebben zo'n lage instapdrempel als het populaire pilates, terwijl het wel degelijk je kracht, evenwicht en conditie naar een hoger niveau tilt.

GEZONDHEID

Ja, je kan na je pensioen nog wat bijverdienen. Hoeveel hangt af van je leeftijd of de lengte van je carrière. Maar vergeet in je totale berekening zeker de fiscus niet. En bekijk welke formule voor jou het voordeligst is.

RECHT en GELD PENSIOEN

Hoewel de vastgoedmarkt is stilgevallen, voorspellen analisten toch geen doemscenario's. Maar hoeveel zal je woning in waarde verliezen?

RECHT en GELD

Op zoek naar tederheid? Dan zijn de pasteltinten die nu furore maken, exact wat je nodig hebt. Ze zijn zacht maar niet flauw, trekken graag op met fluokleuren, met sneakers, en met gedurfde prints en accessoires.

MODE en BEAUTY

Eindeloze wouden en prachtige meren, de Finse taiga heeft iets tijdloos. Ideaal voor wie één wil worden met de natuur. Wij trokken naar Kuhmo, een van de plekken in Europa waar de meeste bruine beren leven.

TOERISME

In 2014 liet ik Antwerpen achter mij en deed de liefde me in Chicago belanden. Al gauw verloor ik mijn hart aan deze stad en duwde het lot mij in een nieuwe richting: ik werd stadsgids. Dit zijn mijn vijf favoriete plekken.

TOERISME

Reizen in eigen land mag weer! Ondergrondse grachten, unieke relieken, Koude- Oorlogverhalen... Op ontdekkingstocht langs vijf minder bekende parels van ons nationaal erfgoed.

TOERISME

Met enkel stemmen, muziek en sfeervolle geluiden, genieten van spannende (waargebeurde) verhalen, je onderdompelen in een stukje geschiedenis of je laten meeslepen door diepgravende interviews. Hoorspelen 2.0, zeg maar.

CULTUUR

De virtuele wereld kan een geweldige bron van vrijheid en ontspanning zijn. Waarom niet je digitale scherm gebruiken om te reizen en plezier te maken?

CULTUUR

Zal deze tijd later als een kantelpunt worden herinnerd? En hoe behouden mensen hun evenwicht in een periode dat alles verandert? We kozen boeken waarin belangrijke historische gebeurtenissen en de kleine geschiedenis van mensen elkaar raken.

CULTUUR

OPVOEDTIPS EN VERWENTRUCS

LIFESTYLE

Mooi weer, dat betekent de barbecue buitenhalen en genieten van een lekker stukje vlees. Ook voor je hond zijn die heerlijke geuren onweerstaanbaar. En dus wil hij maar wat graag een koteletje meegraaien. Dat is echter niet zonder gevaar.

LIFESTYLE

De Qooder, de eerste en enige motor met vier wendbare wielen, is een efficiënt en veilig alternatief voor de auto. In afwachting van de elektrische versie, die nog dit jaar op de markt moet komen, nemen we je mee op een proefrit.

LIFESTYLE

Scampi's. Gamba's. Ken jij het verschil? Want de verwarring is groot. Maar wat maakt het uit: lekker zijn ze allebei, zowel als voorgerecht, lunch of op de barbecue. Enkele recepten.

LIFESTYLE