Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Televisiepresentatrice, auteur, actrice, yogadocent, influencer en stijlicoon. Veelzijdiger dan Bieke Ilegems vind je ze zelden, al ging daar voor haar een lange weg aan vooraf. In een nieuw boek rekent ze af met haar angsten en perfectionisme.

MENSEN

Schermverslaving. Ook voor veel volwassenen is de smartphone of tablet wat een knuffelbeer voor een baby is: onmisbaar. Wil je weer een gezonde relatie met je mobieltje & co? Dan volgt hier een digitale detox.

SAMENLEVING

Vitaminen, mineralen, sporenelementen zijn levensnoodzakelijk. Vitamine D, magnesium, calcium, zink en selenium, waar we vaak een tekort aan hebben, spelen daarbij een hoofdrol. Maar met de juiste voeding en supplementen komt het wel goed.

GEZONDHEID

Hypnose associëren we nog vaak met show en spektakel. Toch wordt de techniek al jaren met succes toegepast bij medische behandelingen, van psychische problemen tot chirurgie. Hoe werkt medische hypnose en welke klachten hebben er baat bij?

GEZONDHEID

Het aanbod aan hoortoestellen was nooit groter. Het ene onderdrukt ruis, het andere is verbonden met je smartphone. Maar hoe vind je het toestel dat bij je past? We legden ons oor te luisteren bij twee audiologen.

GEZONDHEID

Christine kreeg na borstkanker last van lymfoedeem. "Tijdens de operatie moesten de lymfeklieren in mijn rechteroksel worden geruimd. Enkele maanden later kreeg ik een lelijk gezwollen arm. Wat kan ik hiertegen ondernemen?"

GEZONDHEID
48%

GEZONDHEID

Als jullie als broers en zussen, bijvoorbeeld, erven wat jullie ouders jullie nalaten, dan worden jullie willens nillens plots mede-eigenaar van zaken zoals een huis, een beleggingsportefeuille, kunstwerken,... Hoe moet je die goederen verdelen?

RECHT en GELD

Wat gebeurt er met schilderijen, juwelen of een mooie oldtimer in een nalatenschap? En gelden er specifieke procedures bij het erven van dit uitzonderlijk goed? Wij vroegen het aan notaris Sophie Maquet.

RECHT en GELD

Met een testament kan je allerlei zaken regelen: je kan je partner met wie je niet getrouwd bent meer erfrecht geven, je stiefkind iets nalaten, je zorgenkind iets extra geven,... Maar via je huwelijkscontract kan je nog meer doen.

RECHT en GELD

Ondanks de nieuwe re-integratieprocedure die begin dit jaar van start ging, blijven langdurig zieken argwanend tegenover het terug-naar-werkbeleid. We zochten uit waarom en wat daaraan gedaan wordt.

RECHT en GELD

Een pandemie, een oorlog, een financiële zeepbel die barst... dat zijn gevaarlijke toestanden voor je vermogen. Maar in alle omstandigheden geldt dezelfde regel: diversificatie blijft de beste bescherming.

RECHT en GELD

Duurzaamheid speelt steeds vaker mee in de manier van op vakantie gaan. Maar hoe kan je verantwoord reizen zonder je schuldig te voelen?

RECHT en GELD

Naargelang de vluchten vol beginnen te raken, verhogen de robots van de luchtvaartmaatschappijen de prijzen van de resterende stoelen.

RECHT en GELD

Twee verwante kleuren, die mekaar opzoeken en verdringen, met een passie die doet denken aan de magische ontmoetingen tussen Yves Saint Laurent en Marrakech, of de sublieme zijde van sommige Indische sarongs. Een feelgood combinatie die iedereen staat en schreeuwt om zon.

MODE en BEAUTY

In juni zetten we naar goede gewoonte de mannen in de kijker. Met als opwarmertje deze kleine selectie geurtjes en verzorgingsproducten voor huid en baard.

MODE en BEAUTY

Een waaier aan groentinten, dat is Martinique. Van suikerrietvelden, over bananenplantages en sublieme tuinen, tot mangroven en ondoordringbare wouden. Maar ook dorpen, rumstokerijen en koloniale domeinen waar de tijd is stil blijven staan.

TOERISME

Voor romantische zielen zijn er de steegjes, pleintjes en zwoele mediterrane avonden. Maar Malta, dat is toch vooral archeologische bezienswaardigheden van wereldklasse.

TOERISME

Met haar hangende tuinen en bevreemdende abdijruïne maakt Thuin meteen indruk. En die wordt nog versterkt door tal van juweeltjes in en om het Henegouwse stadje.

TOERISME

"We lopen allemaal verloren. Het is wat mensen overkomt als ze van wereld veranderen", stelt Els Beerten in 'De rest van ons leven'. Over de plek die je kent verlaten en elders proberen te aarden, een tijdloos thema.

CULTUUR

Lieveheersbeestjes zijn lang niet de enige nuttige dieren in je tuin. Ook andere kunnen schadelijke beestjes uitschakelen of bloemen bestuiven. Zo lok je ze.

LIFESTYLE

Ligmeubelen in de tuin hebben alles om je naar buiten te lokken. Ze zijn het perfecte excuus om zalig te niksen.

LIFESTYLE

Wil je je konijn een lang en mooi leven bezorgen, dan is dit waar langoor nood aan heeft.

LIFESTYLE
85%

LIFESTYLE

Toyota blijft geloven in een bijna verlaten segment: dat van de compacte stadsauto. Met welke argumenten?

LIFESYLE

Naar de sterrenhemel kijken kan fascinerend, zelfs magisch zijn. Maar hem op foto vastleggen is allesbehalve gemakkelijk. We leggen uit hoe het toch lukt.

LIFESTYLE