Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Niet alleen wij mensen kijken uit naar de vele bloemen die in mei tot bloei komen. Voor de bijen is deze voedselrijke maand het signaal om uit te zwermen: vergezeld van honderden werkbijen, trekken de koninginnen op avontuur om nieuwe kolonies te stichten.

MENSEN

Hij is de schrik van elke Vlaming met een foute kleerkast. Tv-stylist Jani Kazaltzis zorgt voor lering en vooral veel vermaak wanneer hij garderobes analyseert. Plus Magazine ging op gesprek.

MENSEN

Vogels zijn alomtegenwoordig, verrassend en gratis. Ziedaar enkele redenen waarom steeds meer mensen, gewapend met een verrekijker en vogelgids, de natuur in trekken. Vogels kijken heeft mijn leven veranderd, klinkt het meer dan eens.

SAMENLEVING

Nieraandoeningen komen veel voor, maar verlopen veelal pijnloos. Het is dus belangrijk dat je zorg draagt voor je nieren, zeker bij hoge bloeddruk of diabetes type 2. Dat doe je door te drinken en nog eens drinken.

GEZONDHEID

146.000 km leg je gemiddeld tijdens je leven af. Logisch dat je voeten al eens opspelen. Van ingegroeide nagels, likdoorns, overmatige eelt tot schimmelinfecties en kloven. Dankzij nieuwe inzichten en technieken kan je vaak weer pijnvrij uit de voeten.

GEZONDHEID

Hartfalen bij ouderen komt vaak voor, maar is moeilijk te behandelen. Een sensor, die vroegtijdig in het hart problemen kan registreren, zou voor een ommekeer kunnen zorgen.

GEZONDHEID

Chi Walking, gebaseerd op de principes van Tai Chi, is een efficiënte en zachte manier van stappen. Eens je de techniek onder de knie hebt, wandel je vanzelf langer.

GEZONDHEID

Een paar jaar al wordt suiker voorgesteld als een product dat je beter kan schrappen. Natuurlijk kan je zonder als het écht moet. Toch kies je beter voor een verstandig en matig gebruik.

GEZONDHEID

Wie achterblijft zo goed mogelijk beschermen: het is een zorg die veel koppels bezighoudt. De erfwet en het huwelijksvermogensrecht die sinds 1 september 2018 van kracht zijn, hebben de rechten van de langstlevende partner versterkt. Maar volstaat dat? En hoe kan je meer doen?

RECHT en GELD

Sparen, en zeker beleggen: het is niet simpel vandaag. Maar de fiscus blijkt een handje te helpen. Dit moet je weten voor je belastingaangifte 2020.

RECHT en GELD

Het is crisis op de beurs, wat kan je doen? In paniek slaan is geen slimme tactiek. Is dit misschien een koopmoment voor durvers, nu de financiële markten bloeden? Maar loopt wie een vallend mes probeert op te vangen niet het risico om gewond te raken?

RECHT en GELD

Wie een woonkrediet heeft lopen of een lening als zelfstandige, kan tot 30 september 2020, volledig kosteloos uitstel van betaling vragen.

RECHT en GELD

RECHT en GELD

Gedurfd rood, getemperd door puur wit. Dat zorgt voor een frisse, vrolijke wind, die doet verlangen naar een mooie zomer. Een tijdloze combinatie, waar je nooit genoeg van krijgt...

MODE en BEAUTY

Georgië is een bijzonder land. Niet echt Aziatisch en ook niet echt Europees. Een land van eeuwenoude legendes, waar mensen elkaar begroeten met een luid Victorie! Een land met de oudste christelijke kerken en oudste wijngaarden ter wereld.

TOERISME

Kunnen we deze zomer naar het buitenland? Indien niet, dan kan je ook op vakantie in eigen land. Maakt niet uit wat je leuk vindt, in onze tips vind je vast een uitstap die helemaal je ding is!

TOERISME

Languit in de zetel, uren aan een stuk genieten van een serie op het kleine scherm of op je pc. Tegenwoordig mag dat. Verhalen die voor televisie of streamingdiensten als Netflix worden geschreven, zijn - net als goeie boeken - complex, meeslepend, vaak superspannend en een streling voor het oog. Dit zijn onze favorieten.

CULTUUR

Eetbare bloemen ogen niet alleen mooi in je bord, ze zijn ook lekker en voedzaam. Deze vier soorten haal je zonder moeite uit je eigen tuin.

LIFESTYLE

Waarom blaft Max de hele tijd, en vooral: hoe doe je hem ophouden?

LIFESTYLE
20%

LIFESTYLE

Heeft de stad van de 21ste eeuw haar koning gevonden? Met de Honda e - lekker retro, heel stijlvol, vol geavanceerde technologie en 100% elektrisch - lijkt het daar wel op.

LIFESTYLE

De traditionele bondgenoot van de betere fotografie krijgt nu concurrentie van de hybride camera, die kleiner en ook lichter is. Heeft de reflexcamera afgedaan?

LIFESTYLE

Zit je ook vol ongeduld te wachten op de verse lentegroenten die doen verlangen naar weer buiten eten, in een zonovergoten tuin? Verwen jezelf met deze primeurs!

LIFESTYLE