Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

In maart heb je buien, in april nog wat grillen, maar in mei steken de meiklokjes de kop op. De bloem die bij uitstek symbool staat voor jeugd, levendigheid en een nieuw begin.

MENSEN

Wie kunnen we in songfestivalmaand mei beter spreken dan zangeres Sandra Kim (48), de enige die ooit voor België de overwinning in de wacht sleepte? Dit jaar precies 35 geleden.

MENSEN

De geboorte van een kleinkind, met pensioen gaan, een dierbare verliezen. Zoveel bijzondere momenten beleefden we zonder vertrouwde rituelen. Maar bij velen heeft deze pandemie ook de veerkracht aangewakkerd en hun leven een positieve wending gegeven.

SAMENLEVING

Het kan zoemen, brommen, kraken, piepen, tuten, fluiten of suizen. Niemand anders hoort het, maar zelf word je er knettergek van. Toch kan een multidisciplinaire aanpak van tinnitus de rust in je hoofd terugbrengen.

GEZONDHEID

Een kwart van de bevolking heeft een te hoge bloeddruk. Met een nauwgezette diagnose en een individuele aanpak hou je deze silent killer onder controle.

GEZONDHEID

Smaak- en geurverlies staan sinds covid-19 volop in de belangstelling. Wanneer deze zintuigen je in de steek laten, is de impact groot. Via smaaksturing kan je het opnieuw laten prikkelen in je mond.

GEZONDHEID

Opnieuw bewegen na een corona-infectie, vooral als het virus je lelijk te pakken had, is belangrijk. Je bouwt weer spiermassa op, je werkt aan je conditie, je herwint je normale leven.

GEZONDHEID

Het begint met een gezonde blos, maar als de roodheid aanhoudt of tot ontstekingen leidt, kan couperose vervelende gevolgen hebben. Triggers mijden en een correcte behandeling kunnen dat proces stoppen.

GEZONDHEID

Bewegen is een van de weinige wapens die je zelf in handen hebt om je kans op kanker te verkleinen.

GEZONDHEID

Er worden de jongste jaren meer potten gedraaid dan gebroken. De workshops van keramiekateliers kampen met ellenlange wachtlijsten. Met je handen in de klei word je helemaal zen, maar het leert je ook omgaan met je mislukkingen.

GEZONDHEID

De gefermenteerde melkdrank met roots in de Kaukasus, is prima verteerbaar en een heuse probioticabom. Zelfs wie lactose niet of moeilijk verdraagt, mag kefir drinken.

GEZONDHEID

Als patiënt kan je tijdens je behandeling of opname in een ziekenhuis, van zorginstelling of zorgverlener veranderen. De wet staat dit toe, maar niet in alle gevallen.

RECHT en GELD

Bezorgd dat wat je aan je kind schenkt niet goed wordt besteed, later bij de schoonfamilie terecht komt of tot andere problemen leidt? Vijf veel voorkomende bekommernissen en de technieken om ze op te lossen.

RECHT en GELD

Wie een schenking wil doen, zit vaak met een aantal praktische vragen. Wij zetten een aantal lezersvragen op een rijtje.

RECHT en GELD

Planten helen. Ze peppen ons op. Ze maken ons ook rustig. En werken inspirerend. Ze sturen positieve stralen uit. Geen wonder dat ze dit seizoen onze prints inpalmen.

MODE en BEAUTY

De eerste warme dagen en de ontluikende natuur zorgen voor een mentale boost. Daarom deze make-up, verzorgingsproducten en parfums, afgestemd op het seizoen.

MODE en BEAUTY
7de

MODE en BEAUTY

De vuurrode Bernina Express slingert traag door het adembenemende landschap en brengt je van de Zwitserse besneeuwde bergtoppen in Graubünden naar de palmbomen in het mediterrane Italië.

TOERISME

Julie Desseaux-Fish trok na haar middelbare school, in 1995, naar de UK voor een cursus Engels. Vandaag woont ze er nog steeds, met haar Britse man Tim en hun twee tieners. Ze hebben een stek in de countryside, in Acrise, tussen Folkestone en Canterbury in het graafschap Kent.

TOERISME

De zandgele gevels van Veurne steken bijna vrolijk boven de natte polders van de Westhoek uit. Toch scheelde het niet veel of dit fraaie erfgoed was voor altijd verdwenen.

TOERISME

In mei en juni eren we onze ouders. Vaak beseffen we pas laat welke impact zij op ons hebben of hadden. De ouders die heel aanwezig zijn in ons leven, maar ook, en misschien meer nog, degenen die dat niet zijn.

CULTURE

Hangoorkonijnen zijn gevoeliger voor oorinfecties. En wist je dat de tanden van konijnen levenslang blijven groeien? Dat veronderstelt wel dat ze voldoende vezels te eten moeten krijgen.

LIFESTYLE

Hyundai is in enkele jaren opgeklommen tot het niveau van de beste premium automerken. De nieuwe Tucson is daar het ultieme bewijs van, met een sterke persoonlijkheid als extraatje.

LIFESTYLE

Televisies worden jaar na jaar dunner en groter, pakken uit met telkens nieuwe technologieën met soms vreemde codenamen. Waar moet je op letten bij je keuze?

LIFESTYLE