Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Met vijf dagen vertraging ontmoeten we Frank Deboosere op de VRT. Boosdoener: storm Eunice die op dat moment over het land raasde en alle aandacht opeiste. Meer met de deur in huis vallen bij een weerman kan niet. Weer en klimaat, we zitten meteen in het oog van de storm.

MENSEN

Kleur heeft een directe invloed op je humeur en je welzijn. Niet verwonderlijk dat veel mensen net nu meer kleur willen introduceren in hun leven. Het is een positieve reactie op negatief nieuws.

SAMENLEVING

Sommige specialisten zien een muur aan burn-outs opdoemen. Oorzaak? De pandemie, al is dat niet het enige. Leer de triggers voor een burn-out herkennen, zodat je zelf tijdig kan ingrijpen!

SAMENLEVING

Eenmaal de vijftig voorbij heb je meer ervaring en kan je dus makkelijker afstand nemen van je werk. Daar staat tegenover dat vijftigers zich soms meer bedreigd voelen.

SAMENLEVING

Kunnen kleurfilters helpen bij slechtziendheid? Hoe vind je een multifocale bril die aansluit bij je levensstijl? En welke oplossingen bestaan er voor nachtblindheid? Wegwijs in de nieuwste evoluties.

GEZONDHEID

Van al onze zintuigen is zien ons het dierbaarst. Slechtzienden maken vaak een intens rouwproces door. Er is de vrees om hulpbehoevend te worden, maar ook de angst voor de blik van anderen.

GEZONDHEID

De diagnose jongdementie treft niet enkel de persoon met dementie, maar zijn hele sociale netwerk. Partner, kinderen, broers, zussen, vrienden, ouders,... moeten op zoek naar een manier om met de ziekte van wie hen lief is om te gaan.

GEZONDHEID

Twee jaar pandemie, dat doet wat met je lichaam. Naast coronakilo's, droge ogen en huidproblemen, kregen ook onze voeten het zwaar te verduren en kampen meer mensen met platvoeten.

GEZONDHEID

Gerda heeft al jaren te veel ijzer in haar bloed. "Ik moet om de zes weken een aderlating laten doen. Wat houdt dit precies in en welke zijn de mogelijke langetermijngevolgen?"

GEZONDHEID

Sommige houden ervan te joggen, wandelen of fietsen vóór het ontbijt en hopen zo meer vet te verbranden. Slim gezien?

GEZONDHEID

Vandaag geven we één euro op de vier online uit. Dat zorgde ervoor dat de e-commerce in ons land vorig jaar goed was 12,1 miljard euro. Een recordbedrag en een stijging met 18%.

RECHT en GELD

Je bent 50-plus, je doet je werk graag, maar je heb toch ook zin in iets anders. Dan is je huidige job behouden of afbouwen en combineren met een zelfstandig bijberoep, vrijwilligers- of verenigingswerk, of een flexijob misschien iets voor jou.

RECHT en GELD

Je wordt gevraagd om te getuigen voor de rechtbank. Kan men je hiertoe verplichten, als je dat niet wil? Hoe leg je een getuigenverklaring af? En wat riskeer je als je de waarheid verdraait?

RECHT en GELD

Vroeger was het verschil in fiscale behandeling tussen gehuwden en samenwonenden groot. Door de jaren heen is veel discriminatie weggewerkt. Toch blijven nog een aantal markante verschillen overeind.

RECHT en GELD

Je voor je beleggingen laten adviseren door robots is eenvoudig en kost minder. En de resultaten zijn indrukwekkend, zelfs in de meest complexe financiële segmenten.

RECHT en GELD

Bouwen heeft een grote impact op het milieu. Hergebruik van materialen kan die verminderen. En je bespaart er nog geld mee ook.

RECHT en GELD

De markt van de alcoholhoudende dranken kalft almaar verder af. Maar niet zo het segment van de sterke drank, dankzij het succes van de cocktails en exclusieve merken.

RECHT en GELD

Ben je trainer van de plaatselijke sportclub of jeugdanimator, help je in je vrije tijd in het cultuurcentrum om de hoek? Dan is een arbeidsongevallenverzekering verplicht.

RECHT en GELD

Geen kleur die heerlijker naar vers gemaaid gras ruikt. Groen doet je goed. Blaast je nieuw leven in. Doet je verlangen naar geluk. Nog een reden om volop voor groen te gaan? De kleur is graag van de partij als het om color blocking gaat.

MODE en BEAUTY

Mei, dat rijmt op verwennerij. En is ook de maand waarop mama in de bloemetjes wordt gezet. Met deze favorieten leg je haar of jezelf in de watten.

MODE en BEAUTY
98%

MODE en BEAUTY

Jordanië en Egypte in één reis, met de Rode Zee als leidraad. Dat is het atypische traject van een rondvaart die je zowel naar Afrika als naar Azië brengt en je laat kennismaken met twee boeiende antieke beschavingen.

TOERISME

Je hebt nog nooit een cruise gemaakt en je vraagt je af of zo'n reis wel iets voor jou is? Dit staat je te wachten aan boord van een klein schip.

TOERISME

Nooit eerder was het aanbod aan cruises zo divers, van boten met slechts enkele kajuiten tot drijvende steden met ruim 5.000 passagiers. Het is zaak om ze goed te vergelijken.

TOERISME

In 2025 viert de KUL haar 600ste verjaardag. Ze is daarmee een van de oudste universiteiten van Europa. Spring mee op de fiets en (her)ontdek nu al dit unieke erfgoed.

TOERISME

In zijn roman Sprakeloos heeft Tom Lanoye het over het moederdier. Een mooie beeldspraak over wat we veronderstellen dat een moeder is: iemand die zorgt en beschermt. Maar wat als dat niet zo is?

CULTUUR

Wat doe je met de bollen van lentebloeiers zoals tulpen, narcissen, hyacinten en andere, wanneer die zijn uitgebloeid? In de grond laten zitten?

LIFESTYLE

De monovolume lijkt op zijn retour. Toch blijven sommige automerken erin geloven. En dat zijn niet de voor de hand liggende constructeurs, maar stuk voor stuk Duitse premiummerken!

LIFESTYLE

Als je weet dat je zowat een derde van je leven slapend doorbrengt, dan kan je nachtrust monitoren en waar nodig bijsturen, nuttig zijn.

LIFESTYLE