Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Presentator en mediacoach Jo De Poorter is ook de meest geconsulteerde royaltywatcher van het land. Dat ontlokte hem ooit de boutade dat hij misschien wel de enige Belg is die meer verdient aan ons koningshuis dan omgekeerd. Zijn connecties met het hof staan een kritische blik niet in de weg.

MENSEN

We vinden ze oubollig, exotisch, om je tong te verstuiken. De voornamen die baby's vandaag krijgen, zijn niet meer dezelfde als 50 jaar geleden. Maar waarom koestert elke generatie haar eigen voornamen?

SAMENLEVING

Een maand of negen geleden zijn onze dochter en haar gezin begonnen aan een volledige renovatie van hun woning. Het begrip Hotel Mama kreeg op slag een nieuwe betekenis. Een dagboek.

SAMENLEVING

Relatiecoach Karen Van den Broeck geeft raad over hoe je de periode van de verbouwingen van je kind samen overleeft.

SAMENLEVING

Voor kleine kwaaltjes grijpen we vaak zelf naar een pil, spray of zalfje. Maar hoewel je veel zelfzorgmiddelen zonder voorschrift kan krijgen, betekent dat niet dat ze volkomen onschuldig zijn.

GEZONDHEID

Met de terugkeer van graatmagere modellen dreigt bodypositivity weer de duimen te leggen voor het slankheidsideaal. Dat blijkt ook uit de rush op diabetesmedicatie die snel afvallen garandeert, hoewel ze daar niet voor bedoeld is.

GEZONDHEID

Voelt de vraag van de dokter of je even op de weegschaal kan staan ongemakkelijk? Nochtans is ze niet bedoeld om met het vingertje te zwaaien. Wel omdat je gewicht nuttige informatie kan opleveren.

GEZONDHEID

Hartritmestoornissen komen veelvuldig voor en worden niet altijd onderkend. En dat terwijl ze levensbedreigend kunnen zijn. Dankzij apparaatjes als een ingeplante defibrillator kan je je weer veilig voelen. Anne Mercenier (57) weet er alles van.

GEZONDHEID

Steeds meer zorginstellingen ontdekken de therapeutische kracht van een tuin. Het effect van wieden, schoffelen of gewoon in de tuin vertoeven is dan ook heel breed: het herstel bevorderen, psychische klachten verlichten, het zorgpersoneel ondersteunen...

GEZONDHEID

Phishing, kredietkaartfraude, misbruik van vertrouwen... Als je er nog niet mee te maken kreeg, mag je van geluk spreken. Hoe moet je reageren, welke voorzorgsmaatregelen kan je nemen en hoe krijg je je geld terug?

RECHT en GELD

De inkomsten die je ouder of partner heeft ontvangen het jaar voor en van zijn/haar overlijden moeten nog worden aangegeven aan de fiscus. Hoe doe je dat? En hoe dien je bezwaar in als blijkt dat de fiscus elementen over het hoofd zag?

RECHT en GELD

In een context van hoge volatiliteit op de markten worden niet-beursgenoteerde beleggingen steeds aantrekkelijker. Naast de opbrengst, kan je op die manier ook meer richting geven aan je portefeuille en tegelijk genieten van belastingvoordelen

RECHT en GELD

Geen spoedgeval? Contacteer dan niet de eerste de beste ambulancedienst. Vergelijk de prijzen, want het verschil tussen dringend en niet-dringend vervoer kan tot het vijfvoud bedragen.

RECHT en GELD

Door met fluo's jouw pastels in vuur en vlam te zetten, ogen die op slag een pak minder onschuldig.

MODE en BEAUTY

Met een floraal parfum, een schoonheidscrème, onweerstaanbare make-up... trakteer je je mama, of jezelf!

BEAUTYCASE

Wist je dat Italië de grootste make-up producent ter wereld is? Al in het antieke Rome eisten cosmetica een prominente plaats op. 2.000 jaar later kan je nog steeds niet om dit land heen.

MODE en BEAUTY

Niets leuker dan Noorwegen, een van de mooiste bestemmingen van Europa en het land van Frozen, te ontdekken vanop het water. Maar het summum blijft de bestemming zelf: de Noorse fjorden, waarvan een onweerstaanbare magie uitgaat.

TOERISME

Geen traditie zo heilig in Zweden als de fika, de koffiekletspauze met iets zoets erbij. In West-Zweden kruiden ze die gewoonte graag met wat couleur locale. Leer kaneelbollen bakken en luisteren naar de verhalen van de locals in Göteborg en Alingsås.

TOERISME

Twintig jaar al wonen onze zoon, zijn Finse vrouw en inmiddels twee tienerzonen in een buitenwijk van Helsinki. Bij elk bezoek verbaast het ons hoe nauw de saunatraditie er vervlochten is met het dagelijkse leven.

TOERISME

Laat je vooral niet misleiden door de kwalijke reputatie van Charleroi. Focus op de prachtige sporen van de gouden tijd, toen de industrie er op volle toeren draaide. Een ontdekkingsreis als geen ander.

TOERISME

Ingehouden en formeel. Openhartig en fel. Zoekend en pijnlijk eerlijk. De toon waarop er in deze drie romans over een scheiding wordt verteld, kan niet harder verschillen. Zoals elk samenleven is ook elk uiteengaan anders.

CULTUUR

De juiste bloemsoorten in je tuin planten is jezelf en anderen maandenlang verwennen met mooie boeketten voor weinig geld.

LIFESTYLE

Kiezen tussen de tuinbank of de loungeset is zoveel meer dan kiezen tussen eenvoud of comfort. Net dat maakt beide onmisbaar in de tuin.

LIFESTYLE

Het Chinese MG zet alles op alles om Europa te veroveren. En het heeft een sterke troef: het biedt momenteel als enige een 100% elektrische break aan, een bij ons erg populair model. Tweede sterk punt: een prijs waar de concurrentie niet aan kan tippen.

LIFESTYLE

We hebben geen kristallen bol nodig om te weten dat het alweer een warme zomer wordt. Dit jaar. En de volgende. Temperaturen in de buurt van 40° zijn lastig. Maar je kan je ertegen wapenen.

LIFESTYLE

Het wordt weer stilaan tijd om uitgebreid te aperitieven op het terras, met daarna een plancha, barbecue of zomerse maaltijdsalade. Maar welke fles trek je daarbij open?

LIFESTYLE