Plusmagazine

Web weergave

Het boek 'Hidden Belgium' van journalist Derek Blyth toont dat België geen saai land is. De Brit woont al 25 jaar in België en raakte duidelijk gecharmeerd door bekende en minder bekende plekken in ons land. Heb jij ze al bezocht?

IN BEELD

Al meer dan tien jaar woont de IJslandse tv-kok Dagný Rós Ásmundsdóttir in ons land. Vlaanderen kent haar als de flapuit met funky recepten en dat gekke accent. Dit voorjaar maakt ze je scherm onveilig met een nieuw ontbijtprogramma op njam-tv.

MENSEN - OPENHARTIG

Kunnen een schoonmoeder en haar schoondochter een bijzondere band hebben? En welk geheim recept zorgt ervoor dat ze elkaar graag mogen, twee handen op één buik zijn, eerder dan rivalen die mekaar het bloed vanonder de nagels halen?

SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE

Deux-chevauxtje, eend, geit, ante, deuche. Elk land heeft zijn koosnaampje voor de 2pk. Geen toeval, want ruim 70 jaar na zijn lancering verovert deze iconische auto wereldwijd nog steeds miljoenen harten. Wat maakt deze oldtimer toch zo tijdloos?

SAMENLEVING - FOCUS

Fietsen is gevaarlijk, onpraktisch en tijdrovend. Het zijn slechts enkele excuses die we aanhalen om niet trappend naar het werk te gaan. Maar de steeds groter wordende groep mensen die met de fiets naar het werk pendelt, weet intussen beter.

SAMENLEVING - FOCUS

Artrose en peesontstekingen zijn bij 50-plussers de meest voorkomende oorzaken van aanhoudende heuppijn. Toch hoef je met een falende heup niet meteen je bewegende leven vaarwel te zeggen.

GEZONDHEID - THERAPIE

Honden, katten, paarden... ze zijn vaak zo een meerwaarde in ons leven, dat ze inmiddels ook bondgenoten zijn geworden als het om onze gezondheid gaat. Artsen en paramedici doen meer en meer beroep op hun therapeutische kracht.

GEZONDHEID - THERAPIE

Psychiatrisch verpleegkundige en dierentherapeut Vanessa De Puydt begeleidt mensen in Villa Samson, het nagelnieuwe centrum voor dierentherapie van het UZ Brussel, maar ook in het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) in de hoofdstad.

GEZONDHEID - THERAPIE

De zoektocht naar de behandeling van dementie stemt niet hoopvol, maar de risicofactoren onder controle krijgen zou de ziekte in één op de drie gevallen kunnen voorkomen.

GEZONDHEID - THERAPIE

Ingrijpen in de hersenen blijft fascinerend. Zo laat diepe hersenstimulatie of DBS bij parkinson toe om via elektroden en een neurostimulator overactieve hersendelen slim te blokkeren.

GEZONDHEID - ZOOM

Kleurstoffen, bewaarmiddelen, emulgatoren... In heel veel levensmiddelen zitten additieven. Maar welke stoffen gaan er achter die moeilijke namen en E-nummers schuil? Moeten we ze allemaal bannen? En hoe zit dat met natuurlijke additieven?

GEZONDHEID - VOEDING

Stress is de boosdoener bij heel wat ziektebeelden. Maar wat is stress precies? Wat zijn de oorzaken en gevolgen? En hoe maak jij je meer weerbaar tegen stress? We leggen je alles uit van a tot zen.

GEZOND LEVEN

Een Europese verordening versterkt onze wetgeving over de bescherming van privégegevens. Internetreuzen, maar ook kmo's en verenigingen moeten zich naar de nieuwe regels schikken. Wat zijn je rechten en waarom zijn jouw gegevens zo gegeerd?

RECHT - PRIVACY

Op 1 september 2018 treedt het nieuwe erfrecht in werking en dat heeft ook gevolgen voor de schenkingen. Die tellen immers mee om de omvang van de erfenis te bepalen.

ERVEN EN SCHENKEN

Private leasing zit in de lift omdat kosten en verzekeringen in de huurprijs inbegrepen zijn. Maar de formule botst ook op limieten.

RECHT - CONSUMENTEN

Als we het over geld hebben, is het zowel bij professionals als bij particulieren de laatste maanden al bitcoin wat de klok slaat.

RECHT - KRONIEK

Zoals elk jaar kan je ook nu je belastingaangifte makkelijk digitaal invullen via Tax-on-web. Zaak is om de uiterste deadline niet uit het oog te verliezen en dat is dit jaar 13 juli 2018. Opteer je voor het klassieke papieren belastingformulier dat je met de post verstuurt, dan moet dat ten laatste op 29 juni 2018 bij je belastingkantoor in de bus vallen.

RECHT - BELASTINGAANGIFTE 2018

Het is met lengte de warmste kleur van het spectrum. En de meest extraverte. De meest passionele, ook. Want de kleur van de liefde. Maar ook van wat verboden is. En van de revolutie. Rood is makkelijker om dragen dan we vaak denken. Ze staat prachtig als total look en is de beste maatjes met jeans, met alle tinten bruin, met wit, zwart en groen. Deze zomer gaat rood op zoek naar roze, om het even welk roze. Rood dragen is warmte en energie uitstralen. En verder is het bewezen dat vrouwen die rood aantrekken zich zelfzekerder voelen en aantrekkelijker. Daar gaan wij van blozen!

MODE en BEAUTY

De Spaanse kuststad Valencia heeft vele troeven. Van de heilige graal en de zijdetraditie tot de futuristische bouwwerken van Santiago Calatrava. Wij pikten er de leukste uit.

TOERISME - REIZEN

Geen zin in kerken en musea? Er zijn tegenwoordig voldoende reizen met originele thema's om je verblijf boeiend en apart te maken. Of je nu van yoga, schoenen, Agatha Christie of van cowboys houdt.

TOERISME - REIZEN

Begin 19de eeuw telde Brussel 50 brouwerijen, in 2000 bleef er maar één over. Gelukkig is bier brouwen in de hoofdstad aan een revival bezig. Een mooi excuus om een Beer Walk uit te proberen: de stad te verkennen via een kroegentocht en lokale bieren.

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

Antwerpen sluit zijn diamantjaar af met een hoogtepunt: de opening van het gloednieuwe diamantmuseum. Het DIVA komt in het hart van de stad.

CULTUUR - EVENEMENT

Zeven noten, maar zoveel melodieën. We laten ons meevoeren door de piano en lopen een bijzondere platenzaak binnen.

CULTUUR - BOEKEN

In de bloemensymboliek staat het meiklokje of lelietje-van-dalen voor de terugkeer van het geluk. Maar waarom wordt dit geurige plantje in verhalen en legendes al eeuwenlang opgevoerd als geluksbrenger?

LIFESTYLE - TUIN

Zet weer de stap naar buiten, de tuin in. En ontdek hier wat er niet mag ontbreken deze zomer.

LIFESTYLE - WONEN

De smartwatch, dat verlengstuk van de smartphone, is een fascinerend speeltje. Maar zijn autonomie laat te wensen over. Een goeie aankoop of een leuk hebbeding?

LIFESTYLE - TECHNOLOGIE

Voor de komst van knoflook was daslook populair in onze keuken. Zachter dan knoflook en rijk aan vitamine C, elimineert daslook de toxines die ons lichaam in de winter heeft opgestapeld.

LIFESTYLE - AAN TAFEL

Zin in een etentje op een plek waar duurzaam en lokaal hoog in het vaandel staan? Pieter Van Doveren zocht er drie voor u uit.

LIFESTYLE - UIT ETEN