Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Van 14 tot 25 mei wordt de Franse badstad Cannes overgenomen door de internationale filmwereld. Met een beetje geluk spot je de grootste sterren, op de Croisette, bij de jachthaven of aan de ingang van de theaters.

IN BEELD

Als hij een programma maakt, kan je er haast gif op nemen dat heel Vlaanderen kijkt. Scenarist, producent en presentator Tom Lenaerts (50) staat al meer dan 20 jaar aan de top in de televisiewereld.

MENSEN - OPENHARTIG

Als ouder verneem je uiteraard niet graag dat je kind gaat scheiden. De situatie voelt ongemakkelijk en is nóg moeilijker te aanvaarden wanneer er kleinkinderen zijn, of wanneer je het goed kon vinden met je ex-schoonzoon of ex-schoondochter!

SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE

Op zoek naar een nieuwe vrijetijdsbesteding? Wij kozen 10 hobby's voor je uit, die het vandaag prima doen.

SAMENLEVING - FOCUS

Fietsvakanties zitten in de lift. En er zit nog rek op, volgens kenners. Wie er met de fiets opuittrekt voor een paar dagen, weken of maanden ervaart een vrijheid die geen enkel ander vervoermiddel kan evenaren.

SAMENLEVING - FOCUS FIETSEN

Is rijden met een elektrisch fiets zo verschillend van fietsen met een klassieke tweewieler? Toch wel. De snelheid, het gewicht, de accelerator,... het vraagt wat behendigheid.

SAMENLEVING - FOCUS FIETSEN

De lastigste verslaving, noemen rokers hun hang naar nicotine. Toch kan je ontwennen met garantie op slagen.

GEZONDHEID - TABAK

Sommige behandelingen kunnen de evolutie van hallux valgus afremmen, maar wanneer de misvorming en de pijn te erg worden, en schoenen dragen moeilijk wordt, helpt vaak enkel een operatie.

GEZONDHEID - THERAPIE

Het credo 'alles voor de job' is aan herziening toe, nu steeds meer mensen uitvallen met een burn-out. Maar ook naast de werkvloer kan deze energiestoornis er stevig op inhakken.

GEZONDHEID - PREVENTIE

Over oudere vrouwen die een kind krijgen, was al veel te doen. Maar wat met mannen die op gevorderde leeftijd papa worden? De samenleving ziet er geen graten in, de wetenschap is minder enthousiast.

GEZONDHEID - GENETICA

Is je schouder almaar stijver en worden je bewegingen stroever? Veel kans dat het gaat om een frozen shoulder.

GEZONDHEID - THERAPIE

Al sinds het begin van de jaren 1990 wordt zeewier geregeld naar voren geschoven als dé voeding van de toekomst, net omdat het zo buitengewoon voedzaam is. In Azië mag zeewier dan al populair zijn, in de Westerse gastronomie is het nooit doorgebroken. Waarom?

GEZONDHEID - VOEDING

Een testament is maar geldig als de persoon die het opstelde gezond van geest was. Maar hoe toon je aan dat iemand dat niet meer was? En kan iemand die onder bewind staat nog een testament maken?

RECHT - ERVEN

Nu je - als je kinderen hebt - met de helft van je nalatenschap kan doen wat je wil, is het testament meer dan ooit populair. Heb je vroeger al een testament gemaakt, laat het dan herbekijken.

RECHT - ERVEN

Om beter en duurzamer te wonen, moet je kosten maken. Dan is elke financiële hulp welkom. De drie gewesten helpen hun burgers, elk op hun manier en met eigen accenten.

RECHT - RENOVEREN

Kippen op de openbare weg, de haan die op een ontiegelijk uur kraait, een hoenderhok met een geurtje... Ook voor kippenhouders gelden regels.

RECHT - CONSUMENTEN

Als het weer nog wat frisjes is, is een wolletje altijd welkom. De mooie dagen die eraan komen bezorgen hen kleur en doen hen contrasteren met de lichte stofjes. We hebben de tijd dat warme kleren met Pasen definitief werden opgeborgen al lang achter ons gelaten. Vandaag is mei gewoon synoniem voor vrij!

MODE en BEAUTY

Avignon onderging de jongste jaren een ware gedaanteverandering die de stad weer laat schitteren in al haar Provençaalse pracht.

TOERISME - REIZEN

Twee woorden die op het eerste gezicht niet samen lijken te horen. Toch is precies dat het thema van de tentoonstelling die je de komende maanden in het Design Museum Gent kunt zien.

CULTUUR - EVENEMENT

Mei staat in het teken van de moederliefde. Die lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet altijd. Kennen wij onze moeders ? Weten wij wie zij echt zijn?

CULTUUR - BOEKEN

Het aantal bijen en andere bestuivers daalt zorgwekkend. Waarom hen niet een handje helpen, met nuttige planten en andere voorzieningen?

LIFESTYLE - TUIN

Organisch, botanisch, landelijk: laat de natuur je huis inpalmen, met deze vegetale momentopname.

LIFESTYLE - WONEN

Mei is de maand van de meiklokjes. Die welriekende witte belletjes brengen geluk. Maar als je kat of hond aan het fraaie plantje gaat peuzelen, kan dat veel onheil veroorzaken. De heerlijk geurende bloempjes zijn namelijk erg giftig voor huisdieren.

LIFESTYLE

Na de 7 lanceert DS een andere, compactere SUV, de DS3 Crossback. Die moet het opnemen tegen de Audi Q2, de Mini Countryman en soortgenoten. Kan hij die ambitie waarmaken?

LIFESTYLE - MOBILITEIT

Net als computers zijn mobiele telefoons gegeerd bij virussen, oplichters en ander tuig met malafide bedoelingen.

LIFESTYLE - TECHNOLOGIE

Het aanbod aan nieuwe - lees vergeten - groenten blijft groeien. Snijbiet of warmoes hoort zeker in dat rijtje thuis.

LIFESTYLE - AAN TAFEL