Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Naast dagelijkse cartoons tekenen voor verschillende kranten, zet Kamagurka zich graag achter zijn schildersezel om aan de waan van de dag te ontsnappen. Zijn nieuwste werk kan je nu gaan bekijken in Galerie Art Depot in Bonheiden.

MENSEN

Wanneer een kind ernstig ziek is, heeft dat een grote impact op de hele familie. Ook op de grootouders, die praktische ondersteuning geven, maar ook veel emotionele zorgen ervaren.

SAMENLEVING

Fietsen in de natuur en ondertussen gezellig bijpraten over de voorbije week. En in geen tijd staan er 65 kilometers op je teller. Dé ideale zondagochtend volgens de vrouwen van wielerclub Verbruggelingen in Weerde.

SAMENLEVING

Enkele slechte nachten kunnen je mentale en fysieke energiereserves kelderen. Toch hoeft het niet uit te draaien op een strijd om je (werk)dag door te komen. Wij vroegen onze experts naar bewezen doeltreffende tips om de batterijen weer op te laden en opgeladen te houden.

GEZONDHEID

Een hersenaneurysma is een uitstulping van een hersenslagader. Als die scheurt, is de prognose zeer slecht. Hoe weet je of je risico loopt?

GEZONDHEID

Tegenwoordig worden alle vaccinaties geregistreerd in Vaccinnet (vaccinnet.be), ongeacht of ze worden toegediend door de huisarts, bedrijfsarts, pediater of andere vaccinatoren.

GEZONDHEID

Bij aquawalking stap je met het water tot op borsthoogte door de branding. Een complete en voor het lichaam weinig belastende sport.

GEZONDHEID

Wil je koken met boter, zonder dat er toxische verbindingen ontstaan, dan kan je opteren voor geklaarde boter. Maar er zijn nóg oplossingen.

GEZONDHEID

In ons land stappen elk jaar maar liefst 2,5 miljoen mensen naar de notaris. Vaak is dat om advies te vragen, maar evengoed komen ze langs om een akte te tekenen.

RECHT en GELD

Scheiden maakt arm. De boutade gaat al jaren mee, maar is helaas vaak waar. Want wat je samen hebt vergaard, moet worden verdeeld, en je moet elk apart verder. Dat roept tal van praktische vragen op. We selecteerden er tien.

RECHT en GELD

Valerie Gravey is familiaal bemiddelaar en scheidingscoach. Ze informeert, luistert en probeert naar boven te halen wat er achter de vragen of zorgen van haar klanten schuilgaat.

RECHT en GELD

Een hoog rendement halen en tegelijk de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen steunen. Het klinkt veel beleggers als muziek in de oren. Maar een mooie droom kan snel omslaan in een nachtmerrie.

RECHT en GELD

Een gemachtigde contra-expert onderhandelt na een schadegeval met je verzekeraar over een hogere vergoeding dan eerst werd vastgesteld. De kosten voor zo'n tegenexpertise zijn soms zelfs 100% gedekt door... je eigen verzekering!

RECHT en GELD

Het EPC wordt berekend op basis van je theoretische en niet van je werkelijke energieverbruik. Dat is een probleem, want een slecht EPC vermindert de waarde van je woning.

RECHT en GELD

Wil je kunnen putten uit een ruim aanbod, dan moet je nu op badpakkenjacht. Een model dat voldoende maar niet overdreven uitgesneden is, zodat je benen tot hun recht komen, met de nodige ondersteuning, maar in een soepel en functioneel stofje en punchy print. Doen we moeilijk, zeg je? Nee, gewoon veeleisend. Net als dit Anita-badpak, een merk voor waternimfen sinds... 1886!

MODE

De lente komt met een explosie van kleuren, die mekaar vinden in één en dezelfde print. Zo vrolijk en uitbundig dat je er instant goedgezind van wordt. Zo weelderig dat je ze aankan bij om het even welke gelegenheid. En die zich, vreemd genoeg, makkelijk een accessoire laten aanmeten, zolang je het bij één kleur houdt.

MODE en BEAUTY
958

MODE en BEAUTY

Eindelijk kan je de winter uitwuiven en de lente omhelzen! Bereid je huid voor met een frisse en luchtige beautyroutine die focust op glans en herstel. En smelt voor een nieuwe lipstick of parfum.

MODE en BEAUTY

In de moderne tijd bracht de adel de zomer op hun landgoed op het platteland door, om tegen de winter terug te keren naar hun statige herenhuis in de stad.

UITSTAPJES

In september vorig jaar werd de nieuwe Kastelenroute Scheldeland in gebruik genomen. De fietsroute verbindt zeven kastelen langs de Schelde, tussen Gent en Antwerpen. Begin- en eindpunt kennen we allemaal: het Gravensteen in Gent en het Steen in Antwerpen. Met daartussen vijf minder bekende parels, van een onneembare middeleeuwse burcht tot een luxueus lustslot.

UITSTAPJES

Bosbaden zijn overgewaaid uit Japan. Bij deze vorm van natuurtherapie wandel je bewust traag door het bos om je er helemaal in onder te dompelen, de natuur in te ademen, te beluisteren en aan te raken.

UITSTAPJES

Elk jaar kleuren meer dan 10 miljoen narcissen de vallei van de Holzwarche geel, de tijd van de bloei van de wilde narcissen die loopt tot eind april.

UITSTAPJES

Acht weken lang zijn onze noorderburen weer in de ban van bloembollen, in wat intussen in uitgegroeid tot een van Nederlands grootste publiekstrekkers: Keukenhof.

TOERISME

In het land van de rijzende zon wordt de intrede van de lente tien dagen lang uitbundig gevierd met hanami, het kersenbloesemfeest. Het seizoen start in maart in het zuiden en eindigt begin mei in het noorden.

TOERISME

Ook Duitsland heeft Waddeneilanden: de Ostfriesischen Inseln. Ontdek Norderney, het bekendste eiland, in 6 highlights.

TOERISME

'Ik herinner me nog flarden'. Het is een veelgehoorde zin, als we dingen willen terughalen, maar daar niet helemaal in slagen. En gaten in ons geheugen vullen we vaak op met onze verbeelding. We kleuren ze in.

CULTUUR

Er zijn verschillende methoden om een hond te castreren. Chirurgische castratie, waarbij de testikels worden verwijderd, gebeurt onder algemene verdoving.

LIFESTYLE

Toyota breidt zijn SUV-aanbod uit met de Corolla Cross, die een plaatsje krijgt tussen de C-HR en de RAV4. De nieuwe Japanner wil vooral rationeel en efficiënt zijn, met uiteraard een hybride aandrijving van de jongste generatie. Een voltreffer?

LIFESTYLE

Tussen zuurtjesroze en zalmroze, liggen evenveel tinten als er grijswaarden zijn. Maar vandaag is poederroze aan zet.

LIFESTYLE