Plusmagazine

Web weergave

De ZOO van Antwerpen is met zijn 175 jaren een van de oudste dierentuinen ter wereld. De Zoölogie overleefde twee wereldoorlogen en oogt, dankzij recente opmerkelijke vernieuwingen, jonger dan ooit.

IN BEELD

Hij loopt doorgaans minder in de kijker dan zijn zakenpartner Gert Verhulst, maar met zijn boek 'De Blik van Bourlon' gunt CEO en medeoprichter van Studio 100 Hans Bourlon ons een inkijk in wat hem bezighoudt.

MENSEN - OPENHARTIG

Niets boven onze eigen Belgische kust met haar brede zandstranden? Of vind jij ook dat onze kust te volgebouwd is?

VRAAG VAN DE MAAND

Klagen over de file, het weer, de politiek, je baas... het kan zo heerlijk opluchten. Vooral bij gelijkgestemden. Maar een klagende medemens kan ook de pret bederven. Het klagen binnen de perken houden kan, door anders naar de dingen te kijken waar je een hekel aan hebt.

SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE

Vijftigplussers zijn niet langer de kneusjes op de digitale snelweg. Vooral de smartphone stuurt hen massaal richting Facebook en andere apps. Ze communiceren anders dan de jongere generaties en hebben (nog) geen last van vervelende kwaaltjes als digibesitas.

SAMENLEVING - FOCUS

Zoveel vrouwen, zoveel verhalen over de menopauze. Een levensfase die bij de ene heftig binnenkomt en bij de andere quasi geruisloos verloopt. Vrouwen in de overgang getuigen over wat die hormonale rollercoaster voor hen betekent.

GEZONDHEID - DOSSIER

Evenwicht is alles, ook voor je hormonen. Waarom niet zelf een steentje bijdragen via yoga die op je hormoonfabriekjes inwerkt?

GEZONDHEID - DOSSIER

Hormoonverstoorders zie je niet, maar ze zijn overal: in je huis, je kasten, op je bord. Hoe gevaarlijk ze precies zijn, valt moeilijk te meten. Je blijft dus beter uit hun buurt.

GEZONDHEID - PREVENTIE

Gemmotherapie is een vorm van fytotherapie die uitsluitend knoppen en jonge scheuten van planten en bomen gebruikt om preparaten te bereiden. Bij tal van chronische klachten kunnen ze een natuurlijke oplossing bieden.

GEZONDHEID - THERAPIE

Recente studies tonen aan dat eieren dan toch niet slecht zijn voor onze cholesterol. Ze vormen ook geen bedreiging voor onze cardiovasculaire gezondheid en verhogen al evenmin het risico op een beroerte. Wel integendeel!

GEZONDHEID - VOEDING

Vroegtijdig ingrijpen bij hartfalen kan heel wat leed voorkomen. Een nieuwe sensor slaat alarm nog voor het hart ontspoort.

GEZONDHEID - ZOOM

Je aquarium dat lekt, een barst in je keramische kookplaat, waterdamp tussen je dubbel glas, je kat die brokken maakt, een onhandige kotstudent, een verstrooide Bob... Waanzinnig wat verzekeringen allemaal dekken, zonder dat je het zelf weet!

RECHT - VERZEKERINGEN

Private banking, is dat voor de happy few? Want hoeveel geld heb je daar voor nodig? Wat is trouwens het verschil tussen private en personal banking? En wat doet je bankier dan voor jou? Je leest het in dit dossier.

RECHT - FINANCIËN

Eén van de partners werkt voltijds, de andere werkt niet of minder om voor het gezin te zorgen. Wat bij een scheiding? Krijgt de financieel zwakste partner een compensatie? En hoe kan die partner zich indekken?

RECHT - SCHEIDEN

Een recente Franse studie toont dat de levensverwachting heel erg gelinkt is aan het inkomen.

RECHT - KRONIEK

Ja, je mag een foto maken van jezelf of iemand anders voor een gebouw dat zich in de openbare ruimte bevindt, ook al is dat architecturaal beschermd door het auteursrecht. Dat heet panoramavrijheid.

RECHT - CONSUMENTEN
81%

MODE en BEAUTY

De Canadese provincie Quebec wordt te vaak herleid tot haar weelderige natuur en de twee grootste steden, Montreal en Quebec. Maar in dit reusachtige gebied is nog veel meer te zien.

TOERISME - REIZEN

Het Atomium viert dit jaar zijn 60ste verjaardag. Naar aanleiding daarvan pakt het Belgische icoon uit met tentoonstellingen en evenementen. De aftrap wordt gegeven met een groot feestweekend.

CULTUUR - EVENEMENT

April, de maand van de filosofie, laat dit jaar de verbeelding aan de macht. Hoe correct is het verhaal dat we van ons eigen leven hebben gemaakt? Wat is waar en wat is verbeelding?

CULTUUR - BOEKEN

Een pad van Japanse stapstenen, spelen met maaihoogtes, een esthetisch ingeplant vierkante-meter-moestuintje... en nog meer ingrepen die je saaie gazon een twist geven.

LIFESTYLE - TUIN

Bijzettafeltjes, consoles, poefs... Discreet in een hoekje of om kleur te geven aan je interieur, maar altijd onmisbaar.

LIFESTYLE - WONEN

Wat is er schattiger dan een konijn? Toch zijn deze pluizige langoren erg gevoelige en kwetsbare dieren, die het vaak moeilijk hebben met stress, hitte, tocht, hun spijsvertering en andere kwaaltjes. Je weet dus best vooraf waar je aan toe bent.

LIFESTYLE

De compacte concurrenten verdwijnen één na één, maar Honda denkt niet aan inbinden. Integendeel, de Jazz krijgt een make-over én een nieuwe, gespierde motor.

LIFESTYLE - MOBILITEIT
3 #

LIFESTYLE - MOBILITEIT

Eén februari was 'Change Your Password Day' en op 3 mei komt 'Password Day' eraan: twee data die de aandacht vestigen op het essentiële belang van je wachtwoord als sleutel tot je digitale geluk.

LIFESTYLE - TECHNOLOGIE

Bim bam beieren... De klokken brengen eieren! Zet je mandje maar klaar. Wij vullen het met lekkers van chocolade. Kiezen is verliezen: laat je dus maar eens goed gaan.

LIFESTYLE - LEKKERS

Zijn netels voor jou een niet aaibaar onkruid? Bekijk ze dan van hun eetbare kant, want ze zitten vol mineralen en vitaminen. Pluk hun jonge blaadjes in de lente, maar vergeet je handschoenen niet.

LIFESTYLE - AAN TAFEL

Op zoek naar een restaurant met een authentiek decor? Pieter Van Doveren zocht er drie voor u uit.

LIFESTYLE - UIT ETEN