Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

De Duitse sprookjesroute bestaat 200 jaar. De route voert je langs vakwerksteden, kastelen, burchten en grotten. Ze brengt de verhalen van de broers Grimm tot leven. En laat je kinderdromen uitkomen.

IN BEELD

Auteur Tom Lanoye had in 2018 zoveel verjaardagen te vieren dat hij in 2019 op zijn elan verder gaat. En nog tot de zomer rondtoert met zijn Jubileetour, een terugblik op 40 jaar schrijverschap en 60 jaren in dit leven.

MENSEN - OPENHARTIG

Online aankopen zitten in de lift. In België was e- commerce vorig jaar goed voor meer dan 11 miljard euro. Shop jij liefst online of verkies je een echte winkel? En waarom?

MENSEN - VRAAG VAN DE MAAND

Eerst waren er de nestklevers, jongeren die er maar niet toe komen het ouderlijke huis te verlaten. Vandaag is er het groeiende fenomeen van de boemerangkinderen, volwassenen die - voor korte of lange tijd, en al dan niet door omstandigheden - terug bij hun ouders intrekken.

SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE

Van de angst voor hormoontherapie tot het miskennen van gewrichtspijn, buikvet en slapeloosheid. Over weinig levensfasen circuleren zoveel foute ideeën als over de menopauze.

GEZONDHEID - DOSSIER

Met de jaren neemt je geheugen af. Door daar slim mee om te gaan, kan je dat verlies compenseren. Maar bewegen en een boeiend sociaal leven blijven de belangrijkste tools.

GEZONDHEID - GEHEUGEN

Iedereen weet intussen dat alcohol en drugs een impact hebben op het rijgedrag, maar hoe zit dat met medicatie? Welke middelen beïnvloeden het reactievermogen?

GEZONDHEID - VERKEER

Ze zijn en blijven onze beste vrienden, maar af en toe maken ze ons ongewild ziek. Voor welke aandoeningen, die van dier op mens kunnen overgaan, moet je vandaag alert zijn?

GEZONDHEID - PREVENTIE

Worden je eetgewoonten, je smaak, je voorkeur bepaald door je onderbewustzijn? Dat is waar de gastrofysica op aanstuurt, de wetenschap die factoren bestudeert die je eetgedrag beïnvloeden.

GEZONDHEID - VOEDING

Van ademen tot eten, over mensen herkennen, verdrietig of verliefd worden en herinneringen hebben. Alles passeert de controle van het brein. Een blik onder de motorkap.

GEZONDHEID - ZOOM

In tijden van lage interestvoeten kijken veel spaarders richting beleggingsfondsen, die meer opbrengen. Maar let op voor de kosten, want die kunnen flink aan de winst knagen.

RECHT - BELEGGINGSFONDSEN

De thermostaat in de badkamer is stuk. De septische put is vol. Moet de huurder of de verhuurder die herstelling of dat onderhoud betalen? Een lijst van wie welke kosten betaalt, brengt duidelijkheid.

RECHT - HUREN EN VERHUREN

Zo'n waterdichte, waarmee je niet voor de bui moet binnen zijn. In een pasteltint, want die zet dit seizoen de toon. Om te dragen in laagjes, opgevrolijkt met een vleugje fluo. Ook geen ontkomen aan: de wijde trenchcoat, voor stadsmussen met smaak, die hun outfit in de verf willen zetten.

MODE en BEAUTY

Gargano, in het noorden van het Italiaanse Puglia, is een prachtige brok natuur, als een van de vergetelheid geredde ansichtkaart.

TOERISME - REIZEN

In de VS staan nog bijna 400 gebouwen van Frank Lloyd Wright (1867-1959), 's lands bekendste architect, die ook het Guggenheim ontwierp. In een tiental ervan - zoals het Palmer House - kan je logeren.

TOERISME - REIZEN

Als een echte boer trok Pieter Bruegel de Oude vier eeuwen geleden door het Pajottenland om inspiratie op te doen. Maar wat blijft er in dit Bruegeljaar 2019 over van de landschappen en taferelen die hij konterfeitte?

TOERISME - KLEINE PLEK, GROOT VERHAAL

Het is dit jaar precies 450 jaar geleden dat schilder Pieter Bruegel de Oude (1525-1569) overleed. Openluchtmuseum Bokrijk in Genk leidt je binnen in zijn 16de-eeuwse leefwereld. Het is een van de vele evenementen in dit Bruegeljaar.

CULTUUR - EVENEMENT

Voor het derde jaar op rij wordt het kasteel in Hingene omgetoverd tot een bloemenparadijs. De kinderlijke fantasie staat deze keer centraal.

CULTUU - EVENEMENT

Een stuk grond - groot of klein - vol bloemen vraagt weinig werk. Het is een paradijs qua biodiversiteit. En een impressionistisch schilderij. Maar dan moet je eind april, begin mei wel zaaien.

LIFESTYLE - TUIN

Dit is de kleur waar het dit jaar allemaal om draait: een warme, zonnige tint die je nu al doet verlangen naar de zomer, al is de lente pas ingezet.

LIFESTYLE - WONEN

Seat heeft de smaak van de SUV's nu helemaal te pakken. Na de Ateca en de kleine Arona, is het de beurt aan de Tarraco, een derde en groter model, voor tot zeven passagiers.

LIFESTYLE - MOBILITEIT

Na meer dan vijftig jaar luisterplezier maakt FM beetje bij beetje plaats voor een nieuw en digitaal formaat: DAB+

LIFESTYLE - TECHNOLOGIE