Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Precies drie jaar geleden reed voormalig wereldkampioen Tom Boonen (39) zijn laatste koers. Hoe ziet zijn leven er vandaag uit en welke plek heeft de fiets daar in? Plus Magazine mocht op gesprek.

MENSEN | OPENHARTIG

Misschien heb je verre familie wonen aan de andere kant van de oceaan. Zo'n 500.000 Noord-Amerikanen zeggen vandaag af te stammen van Belgische emigranten. Ook benieuwd naar je Amerikaanse familie?

SAMENLEVING GENEALOGIE

Wil je vandaag een verre reis maken, dan moet je je haast verontschuldigen. Want vliegen lijkt meer dan ooit een doodzonde voor wie begaan is met het klimaat. De werkelijkheid is genuanceerder dan dat.

SAMENLEVING | FOCUS

Ze zijn doorgaans banaal, krijgen zelden aandacht, maar zijn wel vervelend, ronduit irriterend en kunnen zelfs je zicht bemoeilijken. Dit kan je ondernemen tegen een ooglid- of bindvliesontsteking, een chalazion, roodheid en dé klassieker: droge ogen.

GEZONDHEID | THERAPIE

Cannabis is al sinds de oudheid gekend om zijn medicinale eigenschappen, vooral als pijnstiller. Cannabidiol (CBD), een van de actieve bestanddelen, is vandaag ook bij ons in almaar meer producten te vinden. Maar heeft cannabis ook een therapeutisch effect?

GEZONDHEID | THERAPIE

Kurkuma, gember, kruidnagel... Van tal van kruiden wordt gezegd dat ze geneeskrachtig zijn en een hoge voedingswaarde hebben. Maar dat imago hebben ze vooral aan hun exotische afkomst en sterke smaak te danken.

GEZONDHEID VOEDING

Het aantal behandelingen met elektroconvulsietherapie (ECT) - elektroshocks in de volksmond - is de afgelopen 15 jaar verdubbeld. Toch moet deze doeltreffende behandeling nog steeds tegen vooroordelen opboksen.

GEZONDHEID | ZOOM

Is het voor jou niet altijd duidelijk welke gezondheidskosten worden terugbetaald? En wat termen als de maximumfactuur, de aanvullende verzekering, remgeld of geconventioneerd juist inhouden? We zetten er een paar op een rijtje!

RECHT | DOSSIER

Lange tijd kreeg je als spaarder die op zoek was naar wat meer rendement, maar geen zin had in een risicovolle belegging, te horen: neem een tak 21! Maar is zo'n spaarverzekering vandaag nog een goed idee?

RECHT en GELD | VERZEKERINGEN

Als je een woning of appartement verhuurt, moet je pand aan een aantal kwaliteitseisen voldoen. Wat riskeer je als dat niet zo is? En mag je wachten met renovatiewerken tot het einde van de lopende huur?

RECHT | WONEN

Tal van groepsverzekeringen van het type vaste prestatie blijken ondergefinancierd. De werkgevers zullen dit tekort moeten bijpassen. Maar wat als dit niet gebeurt?

RECHT en GELD | PENSIOENPLAN
985

RECHT en GELD
33%

RECHT en GELD

Nu de zon zich voor het eerst echt laat voelen, is het tijd om je kleerkast aan te vullen. Jawel, aanvullen... want alles nieuw kopen is helemaal uit de mode.

MODE en BEAUTY

Jambo! Kenia is als reisbestemming helemaal terug van weggeweest. We trekken op verkenning door het zuiden van het land, waar we wilde dieren spotten en kennis maken met duurzame safari.

TOERISME | REIZEN

Het historische centrum waar altijd wat te beleven valt, een gastronomische savoir-vivre, de warme studentikoze sfeer, de prachtige parken en het uitzicht over de Garonne. Er zijn genoeg redenen om verliefd te worden op Toulouse, ongeacht het seizoen.

TOERISME | REIZEN

Nu de mooie maanden terug zijn, willen we allemaal naar buiten. Een ideaal moment om de bewegwijzerde slow down-wandelingen in de Vlaamse Ardennen te ontdekken. Traag genieten in een fraai stiltelandschap, alleen of in een kleine groep.

TOERISME | IN EIGEN LAND

In de Westhoek ging alle aandacht de voorbije jaren naar de herdenking van de Groote Oorlog. In 2020 staat De Groote Wederopbouw in de kijker, een verhaal van vereende kracht en West-Vlaamse verbetenheid. Het In Flanders Fields Museum in Ieper bijt de spits af.

CULTUUR | EVENEMENT

April komt vermoedelijk van het Latijnse aperire, wat openen betekent. Als er iets is wat literatuur kan doen, dan is het wel een wereld openen die je nog niet kent. Drie verhalen met boeken in de hoofdrol.

CULTUUR | BOEKEN

Slakken zijn verlekkerd op jonge groenten en prille planten, met vaak desastreuze gevolgen. Zo hou je ze, zonder toxische producten, op een afstand.

LIFESTYLE | TUIN

Natuurlijke materialen, handmade voorwerpen, zachte pasteltinten en dito rondingen. De interieurtrends 2020 zijn de perfecte afspiegeling van de rust waar we zo naar verlangen.

LIFESTYLE | WONEN
7

LIFESTYLE

Met de Puma gaat Ford op jacht. De Peugeot 2008, Renault Captur, VW T-Roc en consoorten zijn zijn prooi. Hij maakt ook jacht op nieuwe klanten, die wel de praktische kantjes van een SUV willen, maar niet de look en het patserige imago.

LIFESTYLE | MOBILITEIT

Wanneer je op het internet surft, is je navigatie niet anoniem en evenmin privé. Vind jij het goed dat andere mensen kunnen volgen wat je online uitvoert? Nee? Daar bestaat een oplossing voor en ze is niet eens moeilijk.

LIFESTYLE | TECHNOLOGIE

Vanaf april is er weer volop aanvoer van zeetong. Een delicate vis van bij ons, die zowel gebakken, gestoomd, en papillote, als gepaneerd overheerlijk is.

LIFESTYLE | AAN TAFEL