Plusmagazine

cover Plusmagazine

Lees nr. 04 | 18 maart 2021

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Beleef de ontluikende lente dicht bij huis, met deze prachtige beelden van het Zoniënwoud. Want enkel al naar natuurfoto's kijken, brengt je tot rust. Dat is zelfs wetenschappelijk bewezen, zo staat te lezen in onze gezondheidspagina's.

MENSEN

Je even terugtrekken, een plek voor jezelf hebben waar je niet gestoord wordt door partner, kinderen of andere huisgenoten. Het is niets om je schuldig over te voelen. Integendeel, het is zelfs levensnoodzakelijk.

SAMENLEVING

Ervoor zorgen dat je je gelukkig voelt? Het kan op tal van eenvoudige manieren. Daarover zijn ook wetenschappers het volmondig eens. Als dat geen goed nieuws is.

SAMENLEVING

Dat huidziekten mentale gevolgen kunnen hebben is bekend. Maar omgekeerd kan meer aandacht voor die onderschatte psychosociale kant de behandeling van huidziekten sterk vooruit helpen.

GEZONDHEID

Futloos, op je tandvlees, uitgeput: vermoeidheid is een veelvoorkomende klacht na een ernstige ziekte of bij een chronische aandoening. Er anders tegenaan kijken helpt je ermee te leven.

GEZONDHEID

Tijdens de menopauze verandert ook de vagina. Een op de twee vrouwen ervaart vaginale droogte. Een klacht die kan worden aangepakt met behandelingen op maat.

GEZONDHEID

Hielklachten zitten in de lift sinds wandelen, mede door corona, het land heeft veroverd. Met de juiste behandeling en schoenkeuze kan je er weer tegenaan.

GEZONDHEID

Qua voedingsprofiel is er vaak een groot verschil tussen plantaardige melk - sap van soja, haver, rijst of amandelen - en échte melk van dierlijke oorsprong.

GEZONDHEID

Een park of bos in de omgeving van waar je woont, is een opsteker voor je fysieke en mentale welzijn. Maar ook in en om je huis kan elke extra plant of boom je gezondheid boosten.

GEZONDHEID

Zal de Staat nog in staat zijn om iedereen een deftig pensioen te garanderen? De minister van Pensioenen denkt van wel. Met wat politieke wil, de juiste maatschappelijke keuzes en een aangepaste eindeloopbaanplanning.

RECHT en GELD

De meerwaarde die je realiseert bij de verkoop van je gezinswoning, wordt niet belast. Maar dit geldt niet voor ander vastgoed.

RECHT en GELD

Een auto-ongeval? Je vult de aangifte in met je smartphone. Een ziekenhuisopname? Met een spraakopdracht vraag je je dossier op. Geen sciencefiction, maar steeds vaker de realiteit bij verzekeringszaken vandaag.

RECHT en GELD

Maar wat met het voorschot dat je gaf, je bestelling die betaald is maar nog niet geleverd, je ongebruikte cadeaubon?

RECHT en GELD

RECHT en GELD

Ooit gedacht dat de tas in macramé, de vest in gehaakt boho patchwork, de tie-and-dyeprints en batik zouden terugkomen? Het roept herinneringen op aan Woodstock. Maar vergis je niet: dit is o zo vandaag. Weliswaar gereserveerder, maar toch voldoende vrolijk en vrijpostig om deze hartverwarmende trend voluit in de armen te sluiten.

MODE en BEAUTY

De lente is begonnen, de natuur staat weer in bloei! Vier dit seizoen met lichte parfums, oogschaduw in trendy pasteltinten en milde maar efficiënte lichaams- en gelaatsverzorging.

MODE en BEAUTY

De Kroatische havenstad Zadar ligt verschanst op een schiereiland in de Adriatische Zee. De hoofdstad van het vroegere Dalmatië ademt 3.000 jaar geschiedenis, maar ook mediterrane levenskunst.

TOERISME

Voormalig tv-gezicht en journalist Alain Grootaers koos 12 jaar geleden voor een nieuw leven in Andalusië. Samen met zijn partner Jakobien Huisman en dochter Julia ruilde hij de grijze Vlaamse lucht in voor de Zuid-Spaanse zon.

TOERISME

"Voor stervelingen is elke tijd een tussentijd, hooguit historisch gezien de ene meer dan de andere", stelt schrijver Arnon Grunberg. Spelen met de tijd, het ogenblik en de eeuwigheid is een thema dat veel auteurs intrigeert.

CULTUUR

De zomermaanden lijken nog veraf, maar toch is het nu de tijd om je eerste groenten te zaaien. Binnenshuis, dat spreekt voor zich.

LIFESTYLE

Steeds meer baasjes klagen dat hun hond onhandelbaar wordt als hij op straat een soortgenoot tegenkomt. Hij trekt fel aan de leiband, gaat blaffend tekeer... Vanwaar die reactie?

LIFESTYLE

De technologische achterstand van Dacia op Renault is verleden tijd. De twee merken trekken nu één lijn. Behalve wat de prijs betreft: Dacia is en blijft een stuk goedkoper!

LIFESTYLE

De belangstelling voor de elektrische fiets is enorm. Maar weet jij waarop je moet letten bij een aankoop?

LIFESTYLE