Plusmagazine

Web weergave

New Orleans, die vrolijke mix van Amerikaanse, Franse en creoolse cultuur, viert haar 300ste verjaardag. The Big Easy werd verschillende keren geteisterd door orkanen, maar kon telkens uit haar as herrijzen op het ritme van de opzwepende jazz, die in de stad ontstond.

IN BEELD

De vava's en mamies van vandaag hebben vaak een hechte band met hun kleinkinderen en vinden het fijn om hen met attenties te overladen. En tenzij het echt de spuigaten uitloopt, vaart iedereen daar wel bij.

SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE

Zo'n halve kilo darmbacteriën verzetten elke dag een berg werk. Ze trainen je immuunsysteem, zorgen voor de aanmaak van hormonen of houden je slank. Maak kennis met je buikbewoners en hun verborgen talenten.

GEZONDHEID - DOSSIER

Het merendeel heeft goede bedoelingen, maar er schuilen ook blindgangers tussen onze darmbacteriën. Maak kennis met enkele intieme bondgenoten en vijanden.

GEZONDHEID - DOSSIER

Opstaan met vlammende pijn in je hiel, het komt vaak voor. Meestal is de boosdoener een peesontsteking, die kan uitmonden in hielspoor. Efficiënte behandelingen vragen geduld.

GEZONDHEID - THERAPIE

Lage emissiezones moeten de blootstelling aan fijnstof doen dalen. Gemiddeld verliezen we één gezond levensjaar door deze luchtvervuiling. Maar hoe beïnvloedt fijnstof onze gezondheid?

GEZONDHEID - ZOOM

Klassieke yoghurt, kefir, drinkyoghurt... Ze zijn het resultaat van eenzelfde proces: de fermentatie van melk door probiotica - bacteriën en/of gisten. Maar waarin verschillen ze van elkaar?

GEZONDHEID - EETWIJZER

Mycareer.be en mypension.be beloven je een overzicht van je loopbaan, een raming van je wettelijk pensioen en een zicht op je reserve aan aanvullend pensioen. Vier lezers deden de test. Hun vragen legden we voor aan onze expert bij de pensioendienst.

RECHT - WERK EN PENSIOEN

Dit jaar 2018 was nog maar net begonnen of de geruchtenmolen kwam al op gang. Opgelet, deze keer is het zover, de rente gaat stijgen!

RECHT - KRONIEK

Ouders van een kind met een beperking, gedragsstoornis, verslaving maken zich zorgen over de toekomst. Hoe kunnen zij hun kind, en soms zichzelf, beschermen? En wat verandert het nieuwe erfrecht aan hun situatie?

FAMILIERECHT

Ouders met een kwetsbaar kind willen de financiële toekomst van hun kind veilig stellen voor als zij er niet meer zijn. Maar ook de psychologische kant is belangrijk.

FAMILIERECHT

Besparen op je gasfactuur door in elke ruimte de juiste temperatuur in te stellen. Het kan. En ook je elektriciteitsfactuur kan lichter met domotica.

RECHT - CONSUMENTEN

Het Griekse eiland Kos, vlakbij de Turkse kust, is een subtiele mengeling van antieke, Byzantijnse en Ottomaanse invloeden. De weelderige natuur, de stranden met fijn wit zand en het kristalheldere water maken het paradijselijke plaatje compleet.

TOERISME - REIZEN

De zon is vaak doorslaggevend wanneer we een vakantie boeken. Maar wat hebben zonnige oorden in Europa nog meer te bieden?

TOERISME - REIZEN

Het industriële erfgoed van Aalst is nog altijd goed zichtbaar. Zo goed dat de geest van Priester Daens er weer rondwaart.

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

Tien jaar na zijn dood wijdt Bozar een tentoonstelling aan de meest bekroonde auteur van België: Hugo Claus. De expo werd samengesteld door filmmaker en auteur Marc Didden.

CULTUUR - EVENEMENT

Hervertellen, verder vertellen, opnieuw vertellen. Wat zouden we doen zonder verhalen? Sommigen zijn (eeuwen) oud, maar leveren nog meer dan genoeg inspiratie voor een hedendaagse roman.

CULTUUR - BOEKEN

Een eigen moestuin is helemaal terug van weggeweest, ook voor wie in de stad woont, geen ervaring heeft met groenten kweken of zelfs helemaal geen tuin heeft.

LIFESTYLE - TUINTIPS

De Rexton, sinds 2001 het boegbeeld van Ssangyong, geniet paradoxaal genoeg meer naambekendheid dan zijn fabrikant. Wij mochten hem offroad testen in Kazachstan.

LIFESTYLE - MOBILITEIT
6

LIFESTYLE - MOBILITEIT

Je geluids- en beeldopnames op magneetband deemsteren stilletjes weg. Als het nog niet te laat is, kan je proberen hun inhoud te vereeuwigen.

LIFESTYLE - TECHNOLOGIE

Alles samen in één grote gezinspot of ieder zijn pannetje, van stoofpotjes worden we allemaal happy. Ook in de lente, met vlees, vis, peultjes of seizoensgroenten zoals asperges in de hoofdrol.

LIFESTYLE - AAN TAFEL