Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Wereldwijd zijn ze ongeveer met 600, de vulkanen die nog rommelen, schudden en spuwen. Hun activiteit biedt gegarandeerd een uniek, betoverend schouwspel.

IN BEELD

Het professionele roer volledig omgooien na je vijftigste. Een goed idee? Nu we tot 67 zullen moeten werken, lijkt het tij rond dit taboe stilaan te keren.

SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE

Onze manier van leven is sterk geëvolueerd en onze woning past zich daaraan aan. Ze wordt kleiner, maar zit vol ideetjes die ervoor moeten zorgen dat we het niet benauwd krijgen.

SAMENLEVING - FOCUS

Minder ingrijpend, meer doelgericht én op maat. Die trend tekent zich volop af bij de behandeling van borstkanker. Therapieën zijn borstsparender, chemo blijft vaker achterwege en de rol van de patiënt is in volle evolutie. Een blik achter de schermen van de borstkliniek van het UZ Brussel.

GEZONDHEID - DOSSIER BORSTKANKER

Een neus die dichtslibt, kent iedereen. Maar ruim 16% van de volwassenen heeft daar permanent last van. Dan is er sprake van chronische rhinosinusitis. Dankzij antilichamen is er verlichting in zicht.

GEZONDHEID - THERAPIE

Luchtwegproblemen, hart- en vaatziekten, kanker: vervuiling hakt in op onze gezondheid. Wie in de stad woont, is kwetsbaar. Zelf de schade beperken kan.

GEZONDHEID - PREVENTIE

Vandaag kan je via een genetische test die je op het internet koopt achterhalen wie je voorouders zijn, voor welke ziektes je vatbaar bent, welk dieet je gewicht doet verliezen. Maar hoe betrouwbaar is dat?

GEZONDHEID - PREVENTIE

Keelpijn is zelden verontrustend maar bijna altijd knap vervelend. Zeker wanneer ook je stem er bij inschiet. Wat helpt echt bij deze kwaal?

GEZONDHEID - THERAPIE

Als je nieren het laten afweten en je aangewezen bent op dialyse, is je bewegingsvrijheid beperkt. Met de compacte draagbare kunstnier waaraan nog wordt gesleuteld, lijkt een oplossing in zicht.

GEZONDHEID - ZOOM

Uit pure gewoonte bergen we voedingswaren in de koelkast op, die daar eigenlijk niet thuishoren. Het is perfect mogelijk om je koelkast rationeler te gebruiken. Eigenlijk kan je zelfs zonder!

GEZONDHEID - VOEDING

Is een overdaad aan stress louter een probleem van jonge mensen die worstelen met de combinatie tussen gezin en werk? Heus niet, één op de vier 45-plussers heeft last van stress! Meer dan de dosis stress die op je afkomt, is hoe je met stress omgaat doorslaggevend voor je lichamelijke én mentale gezondheid.

GEZOND LEVEN

En als je nu eens (bijna) altijd een korting zou kunnen krijgen? Word een geducht onderhandelaar, zonder als een geldwolf over te komen.

RECHT - CONSUMENTEN

Je oom is overleden. Tot de erfenis wordt geregeld, haal je de rotte groenten uit zijn tuin weg. Intussen oogst je ook wat worteltjes, die je thuis invriest. Hou je zo de tuin in stand? Of eigen je je zaken toe waardoor je impliciet de erfenis aanvaardt? Het is een dunne lijn.

RECHT - ERFRECHT

Onlangs bestelde ik producten online. Ik betaalde vooraf (wat ik kan aantonen), maar kreeg het pakje nooit aan. Toen ik daarover klaagde, liet het bedrijf me per brief weten dat bpost het pakje had afgeleverd, met datum en uur. Hoe kan ik bewijzen dat ik het niet heb ontvangen?

RECHT - JOUW VRAGEN AAN ONZE SPECIALISTEN

Niets leuks meer in je kleerkast? Zin om wat pit en eigenzinnigheid aan je look toe te voegen? Waarom geen oude schatten uit je garderobe recupereren? Of rommelmarkten en closet sales afschuimen? Voor twee keer niets graaf je net dát stuk op dat het verschil maakt. Veel plezier!

MODE en BEAUTY
83%

MODE en BEAUTY

Hongkong is een fascinerende bestemming, waar futurisme en traditie met elkaar verweven zijn. Een stukje China dat uit de toon valt, een metropool met een touch of Britain.

TOERISME - REIZEN

De sfeer opsnuiven van een universiteitsstad, genieten van historische gebouwen, een terrasje doen op 't mooiste plein van Spanje, jamón ibérico proeven: in Salamanca kan het allemaal.

TOERISME - REIZEN

Het échte hart van Luik omarmt bijna 1.500 jaar geschiedenis. Tijdens een ongewone wandeling ontdek je verrassende plekjes.

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

Een boek schrijven over het leven van een bestaande persoon. Dat van jezelf bijvoorbeeld. Michelle Obama deed het, en met haar nog heel wat anderen. (Auto)biografieën hebben een apart plaatsje in de literatuur.

CULTUUR - BOEKEN

Een tapijt van blauwe anemonen of van narcissen aan de voet van een oude boom. In Engeland en Ierland zie je het vaak. Het levert in het voorjaar altijd een charmant plaatje op. Zo pak je dat aan.

LIFESTYLE - TUIN

De break 508 is niet enkel mooi om te zien, hij heeft ook ruimte in overvloed, zelfs met een kleinere koffer. En met 1.600 cc en 225 pk onder de motorkap wordt hij ronduit opwindend.

LIFESTYLE - MOBILITEIT

LIFESTYLE - MOBILITEIT

Anders dan mensen kunnen computers zich niet laten vaccineren. Maar ze kunnen wel op elk moment besmet raken. De enige oplossing is een goede beveiliging.

LIFESTYLE - TECHNOLOGIE