Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Claude Monet (1840-1926) zei vaak over zichzelf dat hij, behalve schilderen en in de tuin werken, tot niets in staat was. In 1883 werd de impressionnistische schilder smoorverliefd op een Normandisch hoevetje in Giverny, waar hij een tuin ontwierp die overliep van de kleuren. En die hij onvermoeibaar bleef schilderen. Dit Japans geïnspireerde bruggetje over de wereldberoemde waterlelies is te zien op meer dan veertig van zijn schilderijen!

MENSEN

Wie is de vrouw achter een van de ongetwijfeld mooiste stemmen van Vlaanderen? Omdat ze 50 geworden is, wil radiopresentator en interviewer Friedl' Lesage uitzonderlijk aan de andere kant plaatsnemen.

MENSEN

De term OK Boomer! die jongeren tegen babyboomers gebruiken, toont dat er behoorlijk wat ruis zit op de communicatielijn tussen de generaties? Of is dit een misverstand?

SAMENLEVING

Voel je je wat verloren als je denkt aan alles wat er moet gebeuren om je woning grondig te renoveren? Volg de gids!

SAMENLEVING

Bij de renovatie van een woning kom je algauw in de verleiding om je te spiegelen aan nieuwbouwwoningen. Weet echter dat keuzes die evident zijn voor nieuwbouw, dat lang niet altijd zijn voor een bestaande woning.

SAMENLEVING

Weerelementen als koude, wind, zonlicht en luchtvochtigheid hebben een grote impact op je huid. Ook stress drukt in deze periode extra zijn stempel op je grootste orgaan. Hoe ga je hier best mee om?

GEZONDHEID

Minstens een half miljoen Belgen kampen met één of meer zeldzame ziekten. Hoewel hun aandoeningen enorm verschillen, botsen deze mensen vaak op dezelfde obstakels en problemen.

GEZONDHEID

Is het zinvol om je te laten screenen op prostaatkanker of zorgen deze tests nog te vaak voor onnodige behandelingen, complicaties en angst?

GEZONDHEID

De auriculotherapie ziet je oor als het toetsenbord van een pc, met koppelingen naar al je organen en lichaamszones. Door op de juiste toetsen te drukken, kan deze techniek pijn verlichten en sommige kwalen behandelen. Een zachte geneeswijze, zonder bijwerkingen.

GEZONDHEID

De roos, Oost-Indische kers, bernagie, sering, sleutelbloem, lavendel... Heel wat bloemen zijn eetbaar en qua voedingswaarde best interessant. Maar let wel op waar je ze haalt!

GEZONDHEID

Loop je al even met een ander kapsel rond, ben je kaal geworden of heb je een weelderige baard laten groeien? Dan is het tijd om je oude rijbewijs in te ruilen voor een nieuw, zonder opnieuw je rijexamen af te leggen, welteverstaan!

RECHT en GELD

Wanneer je van werk verandert, waar je een aanvullend pensioen hebt opgebouwd, krijg je van je vorige verzekeraar of pensioenfonds een voorstel met een aantal opties. Maar wat betekenen ze? En wat is de beste keuze?

RECHT en GELD

Ben je gescheiden, dan heb je misschien recht op een pensioen via je expartner. Maar dan moet je wel getrouwd zijn geweest met een loontrekkende of zelfstandige.

RECHT en GELD

Dé trend deze lente is om niet langer om het even wat te kopen. Wel iets moois, want kwaliteit blijft. Het is vooral de manier waarop je die fraaie kleding combineert, die het verschil maakt.

MODE en BEAUTY

Een stralende huid, is wat je er jong doet uitzien, niet het gebrek aan rimpeltjes. Marie-Hélène Lair schetst hoe de verwachtingen van vrouwen zijn geëvolueerd.

MODE en BEAUTY

India is een land boordevol contrasten. Een gedroomde manier om die te ontdekken, is aan boord van een luxetrein. Een rijdend paleis dat je van stad naar stad brengt. Namasté!

TOERISME

Sinds de Habsburgers in 1561 het Hof van Toledo naar Madrid verhuisden, is dit de hoofdstad van Spanje. De bruisende metropool heeft haar ziel voldoende weten te bewaren voor een boeiende culturele en gastronomische ontdekking. Onze aanraders.

TOERISME | REIZEN

Ze zijn er nog altijd, de Brusselse cafés met prachtig art-nouveau- of art-decointerieur. Sommige zijn vandaag dan wel toeristenfuiken, andere wisten stilletjes hun authentieke sfeer te bewaren.

TOERISME | IN EIGEN LAND

Op 8 maart is het internationale vrouwendag. Een ideaal moment om sterke vrouwen in het voetlicht te plaatsen. Of vrouwen die, net als George Sand, hun werk (mee) onder een mannelijke naam publiceerden.

CULTUUR | BOEKEN

Het Beethovenjaar 2020 is voor de stad Mechelen bijzonder. De grootvader van de Duitse componist Ludwig van Beethoven was een Mechelaar. Dit voorjaar kan je er tal van Beethovenconcerten bijwonen. Of op zoek gaan naar de sporen van grootvader Lodewijk.

CULTUUR | EVENEMENT

Van oudroze over zalmkleur tot gebroken wit en lichtblauw... Hoog op hun harige steel ogen oosterse papavers onweerstaanbaar romantisch in borders. Ze zien er fragiel uit, maar zijn ware overlevers. En trendy bovendien!

LIFESTYLE | TUIN

Katten praten niet, maar hebben een eigen manier van communiceren: met hun lijf, vocaal, via geuren en aanrakingen. Daar maken ze gretig gebruik van met soortgenoten, maar ook bij hun baasje.

LIFESTYLE

De samenwerking tussen Opel en de PSA-groep heeft snel resultaten opgeleverd. En die mogen gezien worden! Na de Grandland, de Crossland en de Zafira, kijkt nu ook de Corsa over de grens, en wel naar de Peugeot 208. Opnieuw een schot in de roos?

LIFESTYLE | MOBILITEIT

Ga je voor een eenvoudige stappenteller of voor een heuse microcomputer aan je pols? Ze hebben elk hun troeven en dat maakt kiezen des te moeilijker.

LIFESTYLE | TECHNOLOGIE

LIFESTYLE | WONEN

Deze maand zijn we lovend over loof. Maar wil je graag zero waste koken met het loof van groenten, ga dan zeker voor bio. Want het is vooral het loof dat op het veld in contact komt met bestrijdingsmiddelen.

LIFESTYLE | AAN TAFEL