Plusmagazine

cover Plusmagazine

Lees nr. 03 | 18 februari 2021

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Strandbloemen verkopen is vandaag erkend als immaterieel erfgoed. De kleurrijke traditie, die vermoedelijk zo'n 100 jaar geleden ontstond, is uniek voor onze kust.

MENSEN

Reizen en avontuur, dat is het handelsmerk van Tom Waes. Maar de aanslepende coronacrisis houdt de populaire tv-ster voorlopig dicht bij huis. En dus is er tijd voor een gesprek.

MENSEN

Steeds meer mensen werken actief mee aan wetenschappelijk onderzoek. Ze tellen vlinders, meten de CO2-uitstoot in hun straat, speuren het Marsoppervlak af,... Zijn ze enkel op zoek naar data? Of levert het hen nog wat meer op?

SAMENLEVING

Drilboren, opstijgende vliegtuigen, luidruchtige buren. De gevolgen van geluidsoverlast voor de gezondheid worden vaak onderschat en reiken verder dan louter gehoorverlies.

GEZONDHEID

Peesontstekingen komen erg vaak voor. Maar om tendinitis te voorkomen, moet je weten hoe de aandoening tot stand komt.

GEZONDHEID

De coronapandemie bracht vitamine D weer onder de aandacht. Speelt dit prohormoon, dat essentieel is om je te wapenen tegen osteoporose, ook een rol in de strijd tegen bepaalde luchtweginfecties?

GEZONDHEID

Sinds corona is geurverlies onder de aandacht gekomen. Zo verloopt het pad van onze geur.

GEZONDHEID

Koolzaadolie, olijfolie, sesamolie, zonnebloemolie... Het aanbod aan plantaardige olie is enorm. En ze zijn bijna allemaal goed, al kan hun toepassing verschillen.

GEZONDHEID

Wat je graag doet, ontspant je. Maar sommige hobby's leveren net dat tikje extra op. Zoals breien. Een repetitief samenspel tussen je hersenen, ogen en handen, dat je (mentale) gezondheid boost.

GEZONDHEID
728

GEZONDHEID

Van energieneutraal, over telewerkvriendelijk tot co-living. Deskundigen leggen uit hoe we onze woning gaan heruitvinden. Kleiner, milieuvriendelijker, meer technologie en gedeelde ruimtes, maar nog altijd een goede investering.

RECHT en GELD

Hebben je ouders onvoldoende financiële middelen om het woon-zorgcentrum te betalen, dan kunnen ze hun kinderen om financiële hulp vragen. Ook het OCMW kan bijspringen, maar vordert dat bedrag vaak terug van de kinderen.

RECHT en GELD

Het product dat je kocht gaat stuk of werkt niet naar behoren. De Europese wetgeving geeft je in principe twee jaar het recht de verkoper hierover aan te spreken.

RECHT en GELD

Met deze multifunctionele verzekering heb je meer dan één troef in handen. Sparen voor een aanvullend pensioen bijvoorbeeld.

RECHT

De mode, da's altijd opnieuw beginnen. Al zit er wel enige logica in. Want na de sixties en de seventies, zijn deze lente de eighties aan de beurt. Gelukkig wel de eighties revisited. Maar hieraan kan je niet ontsnappen: korte opengewerkte pofmouwen, grote kragen, bloezen met volants en imposante juwelen. En uiteraard pasteltinten, zoals zalm en roze. Al krijgen die een oppepper door ze te mixen met felle kleuren, ja zelfs met fluo.

MODE en BEAUTY

Geen perfectere weekendtrip dan Zeeland. In de eeuwenoude stadjes en vredige havens van deze ongerepte en discrete Nederlandse provincie waart nog altijd de geest van de pioniers rond die dit land veroverden op het water.

TOERISME

Neelke De Munck woont sinds 2018 met haar man Yoann en dochter Marilou in Abu Dhabi. Ze liet België achter om in de gelijknamige hoofdstad van het Arabische Emiraat aan de slag te gaan als embryologe en wetenschappelijk directeur bij de ART Fertility Clinics.

TOERISME

In de Griekse mythologie waren de muzen de godinnen van de kunst en het symbool van inspiratie. Tal van kunstenaars hebben een vrouwelijke muze. Maar vrouwen zijn ook op een andere manier inspirerend.

CULTUUR

Schatten uit het Victoria and Albert Museum bewonderen, zonder Londen aan te doen. Het kan. Het Diamantmuseum in Antwerpen (DIVA) toont een topselectie uit de Londense Rosalinde & Arthur Gilbert Collection.

CULTUUR

Door de klimaatopwarming vindt ook in ons land druiven telen almaar meer ingang. Wat dacht je van een miniwijngaard in je eigen tuin?

LIFESTYLE

Een fret is een bijzonder dier: op bepaalde momenten is hij speels en hyperactief, maar tussen die actieve periodes is hij eerder van het huiselijke type en kan hij tot 20 uur per dag slapen.

LIFESTYLE

Wie had kunnen denken dat MG een comeback zou maken? Na de Chinese overname staat het merk er weer. En zoals dat vandaag hoort, koestert het grote elektrische ambities.

LIFESTYLE MOBILITEIT