Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Tal van bergbeklimmers zijn erin geslaagd een foto te maken van de Mount Everest. Maar door zijn enorme omvang, was het niemand tot nog toe gelukt een panoramisch beeld te maken van de hoogste berg ter wereld. Een foto waarop het dak van de wereld te zien is te midden van de Himalaya. National Geographic wist dit technisch huzarenstukje nu te realiseren, dankzij een special ontworpen drone die de ijle lucht kan doorstaan!

MENSEN

De transitie die je halverwege je leven doormaakt, omschrijft psychiater Christophe Fauré als een natuurlijk, noodzakelijk en onvermijdelijk proces. En hij geeft tips om uit te groeien tot een betere versie van jezelf.

SAMENLEVING

Wist je dat leugenaars je blik niet ontwijken, maar wel aan de onderkant van hun neus krabben? En dat het geen goed teken is als je gesprekspartner de mouwen opstroopt of zijn bril hoger schuift? Of dat menige glimlach vals is, tenzij de ogen tegelijk half toe gaan?

SAMENLEVING

Wanneer je voortdurend piekert, kan dat wijzen op een gegeneraliseerde angststoornis. Met de juiste technieken kan je weerwerk bieden.

GEZONDHEID

Veralgemeende angst een halt toeroepen is mogelijk dankzij technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Deze technieken vragen veel training, waardoor je pas na blijvend oefenen resultaat merkt.

GEZONDHEID

Stramme spieren steken vaak de kop op aan het einde van de winter. Met deze tips kan je actief recupereren.

GEZONDHEID

Fruit bulkt van de vitaminen, vezels, mineralen en andere micronutriënten. En dus is het van kapitaal belang voor je gezondheid. Maar kan je er ook te veel van eten?

GEZONDHEID

Een van de nare gevolgen van de coronacrisis is dat er minder bloed wordt gegeven, terwijl bloed juist levens kan redden. Maar waarin schuilt het geheim van dit o zo kostbare vocht?

GEZONDHEID

In de nabije toekomst wordt het wellicht mogelijk om de eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de ziekte van Alzheimer al in een vroeg stadium te detecteren door middel van een bloedanalyse.

GEZONDHEID

We staan voor een pensioenhervorming. Een kleiner, maar niet onbelangrijk punt daarbij is het pensioen van gescheiden partners. Zeker als één partner geen of een laag pensioen heeft. Hoe zit dat vandaag en wat brengt de toekomst?

RECHT en GELD

In de jaren 90 was de metaverse een populair science-fictionthema. Nu is het een virtuele markt, die tegen 2024 zo'n 800 miljard dollar waard zal zijn.

RECHT en GELD

Het bankgeheim? Dat is verleden tijd. Voortaan heeft de fiscus inzage in je bankrekeningen, levensverzekeringen, beleggingen in aandelen, enz.

RECHT en GELD

Samenwonen is van alle leeftijden. Jonge koppels doen het, maar ook op latere leeftijd gaan partners onder één dak wonen. Liefst met een samenwoningscontract. Maar wat zet je erin?

RECHT en GELD

Van rietjes tot plastic bestek, een aantal producten voor eenmalig gebruik is voortaan verboden in België. Maar hoe duurzaam zijn de alternatieven?

RECHT en GELD

Denim, waaruit de onmisbare jeans wordt gemaakt, is niet enkel een basic die bij alles past. Deze lente is ze ronduit de vedette.

MODE en BEAUTY

Dat betekent niet enkel maartse buien, maar ook lange wandelingen in de prille lentezon. Je huid beschermen is daarbij essentieel, in combinatie met wat verwennerij om er helemaal stralend uit te zien.

MODE en BEAUTY

De Malediven waren lang een louter honeymoonbestemming. Vandaag zijn ze een paradijselijke plek in de oneindig blauwe Indische Oceaan, waar 1.190 eilandjes als parels liggen te blinken en het avontuur wacht.

TOERISME

De tweede stad van het Groothertogdom Luxemburg heeft een indrukwekkende metamorfose ondergaan: van industriële woestenij naar bruisende hotspot vol culturele verrassingen.

TOERISME

Nuttige arbeid creëren voor armen en landlopers uit de stad: dat was het opzet van de Koloniën van Weldadigheid die begin 19de eeuw werden opgericht - waarvan twee in de Antwerpse Kempen - en vandaag Unesco Werelderfgoed zijn.

TOERISME

Zwevende sculpturen, persoonlijke voorwerpen, getuigenissen, projecties,... Stap in de voetsporen van Antoine de Saint Exupéry, aan de hand van een immersieve tentoonstelling op de planeet Brussel.

CULTUUR

Wat als een mythe herschreven wordt vanuit een vrouwelijk perspectief? Wat als een zoon zijn familiegeschiedenis herbekijkt vanuit het standpunt van zijn moeder? Drie boeken met een vrouwelijke blik..

CULTUUR

Na de winter is het tijd om je tuin op te ruimen en eventuele vorstschade te herstellen. Snoeien doet bloeien, maar mag niet om het even hoe gebeuren.

LIFESTYLE

De monospace is bij alle constructeurs uit de gratie gevallen, behalve bij Ford, dat de S-Max in zijn gamma houdt. Een goed idee? Jawel. Zeker nu hij de hybride toer opgaat en bewijst dat een auto heel veel kan bieden en toch zuinig kan zijn met brandstof en dus ook met CO2

LIFESTYLE

Je hoort een liedje op de radio, maar je hebt de naam van de song en de uitvoerder gemist? Dan grijp je toch gewoon naar die app op je smartphone! Shazam vertelt het je.

LIFESTYLE