Plusmagazine nr. 02 | 24 januari 2019

Web weergave

Nu je niets meer mag eten, eet!

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Ja, ik wil !

De liefde maakt de meest onmogelijke dingen waar, moeten deze stellen gedacht hebben toen ze hun trouwdag planden. Ze kozen een buitengewone manier of plek om hun jawoord te geven.

IN BEELD

Zij bleven bewust kinderloos

Het bleef lang stil rond dit thema, maar vandaag verschijnen verschillende boeken over vijftigplussers en vrouwen van nu die er bewust voor kozen om kinderloos te blijven. Een onderwerp dat taboe blijft in een maatschappij die kinderen verheerlijkt.

SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE

Het Autosalon van Brussel Van bestsellers tot primeurs

Het Autosalon van Brussel is stilaan uitgegroeid tot meer dan alleen een verkoopzaal. Bij elke editie worden almaar meer Europese en wereldprimeurs onthult. Dit zijn de nieuwigheden die je niet mag missen.

SAMENLEVING - MOBILITEIT

Glaucoom: tijdig tunnelzicht voorkomen

Als de randen van je gezichtsveld vervagen, is de kans groot dat er glaucoom in het spel is. Een snelle interventie is een must om tunnelzicht te voorkomen.

GEZONDHEID - GLAUCOOM

Laat het (weer) smaken

Wat als je smaak je in de steek laat? Een frequent maar miskend fenomeen, waarvoor volop wordt gezocht naar manieren om het weer te laten bruisen op je bord.

GEZONDHEID - THERAPIE

Bloeddruk meten is weten

De bloeddruk is een van de meest gemeten lichaamsfenomenen. Maar wat wordt er gemeten in je arm en hoe doe je dat thuis?

GEZONDHEID - ZOOM

Eet eens een bokaaltje gezond

Het ziet er naar uit dat gefermenteerde groenten - of je ze nu thuis in bokalen stopt, dan wel in de winkel koopt - een van de grote foodtrends van 2019 wordt. Een gezonde keuze?

GEZONDHEID - VOEDING

Op seksueel geweld staat geen leeftijd

Lang werd seksueel geweld geloochend. Vandaag groeit het besef van een maatschappelijke plaag en een probleem voor de volksgezondheid, met lichamelijke en mentale klachten, bij jong en oud.

GEZONDHEID - PSYCHOLOGIE

61%

GEZONDHEID - PRIKBORD

Je auto verzekerd zonder uitschuivers

Hoe druk je de prijs van een autoverzekering voor een jonge bestuurder? Hoe betaal je een correcte prijs: per kilometer of via een degressieve omnium? Hoe zeg je je contract voortijdig op?

RECHT - AUTOVERZEKERING

Wat mag je (nog) doen op het werk?

Op het werk doe je nog wel meer dan... werken. Maar mag je er een ziek kind opvangen, je boodschappen doen tijdens je lunchpauze, een glaasje drinken, je hart eens stevig luchten op sociale media? Onze experts vertellen wat mag en wat niet.

RECHT - WERK

5 vragen over ouderschapsverlof na 50

Ouderschapsverlof na 50? Jawel, je leest het goed. De regeling wordt almaar vaker opgenomen door vijftigplussers, vooral dan mannen die (opnieuw) vader zijn geworden.

SOCIAAL RECHT

10%

MODE en BEAUTY

Moskou, winterse schone

Zelfs onder een sneeuwdeken en een ijzige winterlucht ademt Moskou een warme en gezellige sfeer. Tussen torens uit het Stalintijdperk, in de eeuwenoude paleizen en kerken, in de parken en langs de Moskva: overal proef je de unieke cultuur en de fascinerende geschiedenis van de Russische hoofdstad.

TOERISME - REIZEN

Nederland viert Rembrandt

In 1669, precies 350 jaar geleden, overleed Rembrandt van Rijn. Onze noorderburen hebben 2019 dan ook uitgeroepen tot Rembrandt-jaar, met Leiden en Amsterdam als polen.

TOERISME - REIZEN

Dulle Griet is terug thuis

Twee jaar was ze weg. Maar voortaan kan je Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude weer bewonderen op haar vertrouwde plek in het Museum Mayer van den Bergh in Antwerpen. Ze is helemaal in haar oude glorie hersteld. Het museum laat je het restauratieproces opnieuw beleven.

CULTUUR - EVENEMENT

De comeback van de vetplant

Met hun vlezige blaadjes, prachtige tinten en grafische vormen fleuren vetplanten of succulenten elk interieur op.

LIFESTYLE - TUIN

Grafiek staat chic!

Ruiten, lijnen, bolletjes, strepen. Er is altijd wel een grafisch motiefje waarmee je je interieur een eigen toets kan geven!

LIFESTYLE - WONEN

Recepten: Comté, daar kan je wat mee!

In Frankrijk is de Comté de meest gegeten kaas. Hoe dat komt? Simpel: met de intens rijke smaak van deze bergkaas kan je aan de slag van voorgerecht tot dessert en alles daar tussenin.

LIFESTYLE - AAN TAFEL