Plusmagazine

cover Plusmagazine

Lees nr. 02 | 21 januari 2021

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Op 12 februari vieren miljoenen mensen Chinees nieuwjaar. Het Lentefestival -- want dat is het eigenlijk -- staat dit jaar in het teken van de os, symbool van voorzichtigheid en vastberadenheid.

MENSEN

Ruud Hendrickx is taaladviseur bij de VRT en hoofdredacteur van de Dikke Van Dale. Wij spraken met deze taalvirtuoos, maar draaiden onze tong eerst drie keer rond.

MENSEN

Seks wordt beter met de jaren. Het is een wat clichématige stelling. Klopt ze ook? En kan je er zelf voor zorgen dat het leven tussen de lakens, na vele jaren samen, leuk blijft?

SAMENLEVING

De pandemie maakte van 50-plussers plots een risicogroep, een kwetsbare generatie. Toch gingen vooral hun kinderen door een moeilijke periode. Zij klopten bij hun ouders aan voor hulp, niet omgekeerd.

SAMENLEVING

De switch naar elektrisch rijden is onvermijdelijk en zal onze relatie met de auto grondig veranderen. Al moeten er eerst nog wel wat horden worden genomen, van een andere fiscaliteit tot voldoende elektriciteit.

SAMENLEVING

Wanneer pijn zelf een ziekte wordt, bestaat er doorgaans niet één kant-en-klare oplossing. Die pijn bestrijden doe je best op verschillende fronten. En daarbij speelt de kracht van je brein een cruciale rol.

GEZONDHEID

Bij de ziekte van Dupuytren kunnen je vingers helemaal kromtrekken en zo je hand onbruikbaar maken. Gelukkig gaat het met de mogelijke behandelingen de goede richting uit.

GEZONDHEID

Oortjes zijn vandaag overal. Je kan er muziek mee beluisteren of een serie volgen op je pc zonder je huisgenoten te storen. Maar hoe gezond zijn ze voor je gehoor en hoe hou je het veilig?

GEZONDHEID

Chlorella, spirulina... Microalgen krijgen het etiket superfood opgekleeft en veroveren de winkelrekken met voedingssupplementen. Maar wat doen microalgen?

GEZONDHEID

Onder de douche, achter het stuur, tijdens het koken. Zingen kan je altijd en overal en het geeft een instant boost aan je humeur. En ook al ben je geen nachtegaal, met de juiste basistechnieken kan je je vocale talent ontwikkelen.

GEZONDHEID

Wat kost het om je in te schrijven op een datingsite of bij een relatiebureau? En hoe vermijd je mogelijke valkuilen? Want de liefde heeft een prijs, maar hoeft niet blind te zijn.

RECHT en GELD

Een lang en duur proces tegen je aannemer of architect. Het is het spookbeeld van bouwers en verbouwers. Door een beroep te doen op de Verzoeningscommissie Bouw kan je deze valkuil vermijden.

RECHT en GELD

RECHT en GELD

Binnenkort zullen we ons sociale leven hervatten. Dan zullen we weer volop willen blinken. Maar vandaag zijn we er vooral op uit om om onszelf plezier te doen. En hebben we geen zin in wat strak zit, wat knelt, wat ons belemmert. En daar speelt de lentemode handig op in, met kleuren die tegelijk zacht en brutaal zijn. Een voorsmaakje van wat komen gaat.

MODE en BEAUTY

We vieren volop de liefde, van passievol tot teder. Een sensueel parfum, een luxueus verzorgingsproduct, een mooie oogschaduw... En zo veel meer, voor haar én voor hem!

MODE en BEAUTY

Een skivakantie zit er deze winter wellicht niet in, maar wanneer het weer kan, hoef je niet perse naar Oostenrijk en Zwitserland. Wat dacht je van het Scandinavische Hoogland? Of van een Japanse vulkaan?

TOERISME

Landgenoten leren ons hun stek in het buitenland kennen: de plekken waar ze vrienden mee naartoe nemen, gezellig een hapje gaan eten... En vertellen ons waarom de stad of streek waar ze wonen het ontdekken waard is. Vlaming Gert Loosen (49) ging in 2004 aan de slag als lector Nederlands aan de Universiteit van Debrecen, Hongarije. Hij wilde één jaar in het buitenland werken, maar woont er nog steeds, intussen met zijn Hongaarse vrouw en twee dochters.

TOERISME

Lang voor het Suske-en-Wiske-album De Schat van Beersel uitkwam, was het bakstenen kasteel al een iconische plek. Al heeft de waterburcht ook bijgedragen tot een vertekend beeld van de middeleeuwen.

TOERISME

Gesprekken kunnen allerlei vormen aannemen. Ook in boeken. De klassieke zegt hij/zegt zij, de inwendige dialoog, het praten tegen iemand die er niet meer is.

CULTUUR

Valt je kat je wel eens aan? Dan komt dat omdat ze haar roofinstinct niet kan botvieren.

LIFESTYLE

De Seat Leon eTSI is een hybride light: zelfstandig elektrisch rijden kan hij niet, de elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor. En samen doen ze het prima, met minder CO2-uitstoot en toch lekker pittig.

LIFESTYLE

Op zoek naar lekkere recepten voor de winter? Hier vind je een compleet menu met een voorgerecht, een hoofdmaaltijd en een dessert!

LIFESTYLE

Ben je in februari van plan om mee te doen met Tournée Minérale? Als je zin krijgt in een feestelijk drankje, dan vind je hier superlekkere alternatieven zonder alcohol.

LIFESTYLE