Plusmagazine

cover Plusmagazine

Lees nr. 02 | 20 januari 2022

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Het is een traditie in Noord-Amerika om op 2 februari, Groundhog Day ofte Marmottendag, de ingang van een marmottenhol te onderzoeken. Ziet het knaagdier zijn eigen schaduw bij het verlaten van zijn hol, dan duurt de winter nog zo'n zes weken. Ziet hij die niet omdat het bewolkt is, dan is het weldra lente!

MENSEN

Brussels politiecommissaris Christian De Coninck brengt in de lente zijn 21ste misdaadroman uit. Het politiecommissariaat ruilde hij al enige tijd geleden in voor zijn schrijftafel thuis in Zellik. Zij het enigszins noodgewongen.

MENSEN

Valentijn. Geen evidente periode als je een liefdesbreuk te verwerken hebt. Liefdesverdriet kan hevig toeslaan. Maar je kan het weer te boven komen.

SAMENLEVING

Carnaval van Binche gaat ook in 2022 niet door. Doen de pandemie en de vele polemieken rond racisme en seksisme carnaval en andere volksfeesten de das om? Of reikt het belang ervan veel verder?

SAMENLEVING

Een gezonde mond is meer dan een setje hagelwitte tanden. Ook de conditie van je tandvlees is cruciaal, want ontstekingen verlopen lang pijnloos en blijven dus onopgemerkt. En dat is niet enkel nefast voor je gebit.

GEZONDHEID

Je geheugen is zoals je gezondheid: het vergt onderhoud. Werp dus een dam op tegen angst en hou je interesseveld breed. Want hoe beter jij in je vel zit, hoe vlotter je geheugen werkt.

GEZONDHEID

In Luik start een nieuwe consultatie voor wie op een aangename manier oud wil worden. Na een volledige check-up weet je waar je zwakheden liggen, maar vooral welke je troeven zijn voor de toekomst.

GEZONDHEID

Recent literatuuronderzoek van 22 studies zocht uit wat senioren zelf met succesvol oud worden associëren. Uiteraard is de invloed van geslacht, cultuur en gezondheid niet te verwaarlozen.

GEZONDHEID

In februari is knolselder een van de nog weinige seizoensgroenten. Maar heeft deze groente, behalve een sterk aroma, nog andere kwaliteiten?

GEZONDHEID

Nu cannabisproducten met CBD vrij te koop zijn, neemt de interesse ervoor snel toe. Toch circuleren er nog tal van misverstanden. Voor welke klachten is hun effect bewezen en hoe gebruik je ze?

GEZONDHEID

Ligt je huwelijkscontract, samen met je trouwboekje, al jaren stof te vergaren in een lade of bankkluis? Dan is het hoogtijd om het kritisch tegen de lamp te houden.

RECHT en GELD

Je werkgever is niet verplicht een aanvullend pensioen aan te bieden. Toch heeft 80% van de beroepsbevolking er een. Pensioenexpert Lut Sommerijns beantwoordt jullie vragen.

RECHT en GELD

Met een zorgvolmacht kan je beslissingen nemen in iemands plaats, zonder dat je naar de vrederechter moet. Maar volmacht geven kan iemand enkel als hij/zij nog wilsbekwaam is. Wat als het al te laat is?

RECHT en GELD

Ze zorgt voor instant stijl. En nee, je staat er niet dikker mee, als de snit voortreffelijk zit. Kortom: ze is je bff, ongeacht het seizoen of de gelegenheid.

MODE en BEAUTY

La Avenida de los Volcanes, zo heet de aaneenschakeling van vulkanen doorheen het Andesgebergte van Ecuador, een land op de evenaar, met eeuwige sneeuw op de bergtoppen.

TOERISME

Baden-Baden is de uitgelezen plek om je onder te dompelen in de fascinerende Duitse badcultuur. Tegen het elegante decor van de Altstadt en met zicht op het Zwarte Woud, draait alles er rond dat unieke thermale water.

TOERISME

Liefdesverhalen zijn van alle tijden en continenten. Sommige zijn zeemzoet, andere veel minder. Zeker als het om verboden liefde gaat. En dat verbod kan allerlei redenen hebben.

CULTUUR

Het is niet omdat je planten nog altijd in wintermodus zijn dat er niets te doen valt in de tuin. De lente bereid je best nu al voor!

LIFESTYLE

Door de pandemie ging het Autosalon dit jaar niet door. Maar niet getreurd, de dealers hebben de fakkel overgenomen. Wat hebben ze zoal te bieden?

LIFESTYLE

Spotify, Qobuz, Apple Music en hun concurrenten hebben miljoenen songs in huis. Welkom in de jungle van de streamingdiensten, die op elkaar lijken, maar soms ook erg verschillen.

LIFESTYLE

Op de tafel of het bureau, aan het plafond of op een voet. Elke lamp heeft een functie, maar allemaal hebben ze dezelfde betrachting: de lange winteravonden bijlichten.

LIFESTYLE