Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Na 33 jaar aan het hoofd van de gelijknamige schoenwinkelketen, kiest de beste werkgever van het land niet voor een klassiek pensioen, maar smijt hij zich voluit voor een nieuw sociaal engagement als voorzitter van de Centra Algemeen Welzijnswerk.

MENSEN

Heb jij nog makkelijk toegang tot contant geld? Of mag cash voor jou op de schop? Reageer vandaag nog op ons artikel op pagina 22. En stuur je mening, opmerkingen of commentaar naar de redactie.

MENSEN

Grootouders en ouders zijn vaak de lijm van de familie. Broers en zussen, neven en nichten verzamelen geregeld bij hen thuis. Maar wat als zij wegvallen door ziekte of overlijden? Wie neemt dan de fakkel over?

SAMENLEVING

In geen enkel ander land in Europa reageren mensen zo gefrustreerd op het verdwijnen van cash als in België. Wat zijn de gevolgen en wat zijn de oplossingen? En waarom dromen overheden van een wereld zonder bankbiljetten en munten?

SAMENLEVING

Je biologische klok terugdraaien klinkt als science-fiction, maar komt dankzij nieuwe revolutionaire inzichten en technieken binnen handbereik. Zelf kan je al heel wat doen om veroudering af te remmen.

GEZONDHEID

De klok terugdraaien door je huid elke dag te verwennen met een eenvoudige en doeltreffende beautyroutine. En zo'n routine komt met een bonus: ze krikt je stemming en dus ook je gezondheid op!

GEZONDHEID

Met kringen onder je ogen zie je er met de jaren minder kwiek uit. Maar gelukkig kan je al veel doen om ze te voorkomen en zijn er technieken waardoor ze minder opvallen.

GEZONDHEID

Het gebroken-hartsyndroom wordt uitgelokt door hevige emoties, zoals een relatiebreuk, het overlijden van een geliefde, een ontslag. Het geeft dezelfde symptomen als een infarct, maar dat is het niet. Al is het evenmin een akkefietje.

GEZONDHEID

Keelpijn, een verkoudheid, ontsteking of stress. Om deze en andere aandoeningen te behandelen grijpen we meestal naar klassieke medicatie. Kan homeopathie een interessant alternatief bieden? Wat is het helende potentieel en welke klachten kan je ermee verlichten?

GEZONDHEID

"Zodra het kouder wordt, merk ik het aan mijn tenen. Ze zwellen, jeuken pijnlijk en belemmeren mijn dagelijkse activiteiten. Soms zijn ook mijn handen getroffen. Hoe komt dat en hoe kan ik dit verhelpen?"

GEZONDHEID

Christine Lambin (67) ontdekte dat ze aan EDS lijdt toen de diagnose werd gesteld bij haar destijds 16-jarige dochter. Ehlers-Danlos omvat een groep erfelijke aandoeningen van het bindweefsel en wordt gekenmerkt door extreem beweeglijke gewrichten, een kwetsbare huid en broze bloedvaten.

GEZONDHEID

We werken langer. We werken vandaag zelfs meer dan ooit voltijds. Toch blijft de vraag naar minder werken groot en blijft ook het aantal langdurig zieken stijgen, vaak 55-plussers. Welke mogelijkheden zijn er om gas terug te nemen?

RECHT en GELD

Beleg je in een tak 21 of tak 23, dan sluit je een levensverzekering af. Dat geldt ook voor je groepsverzekering. Maar is de begunstigde die jij ooit hebt aangeduid, vandaag nog wel degene die jij wenst?

RECHT en GELD

Als je een bod wil doen op vastoed, vraagt de verkoper of vastgoedmakelaar je meestal om dat op papier te zetten. Waarop moet je dan allemaal letten?

RECHT en GELD

Zondagochtend. Het miezert. En er moet nog naar de bakker worden gegaan om pistolets. Maar het leven lacht je toe en je humeur is stralend blauw!

MODE en BEAUTY

Behalve spectaculaire landschappen, is ook de Berbercultuur in het zuiden van Tunesië bijzonder fascinerend. De authentieke troglodietendorpen en architecturale pareltjes, zoals de ksour, de woestijnkastelen, zijn uniek. Eeuwenoude tradities lijken springlevend. Een tijdreis in het spoor van de Berbers.

TOERISME

De naam Marbella mag dan al mondain klinken, de badstad heeft ook een mooi oud centrum met een typisch Andalusische flair. En meteen achter de kuststrook rijst de Sierra op, bezaaid met mooie witte bergdorpjes.

TOERISME

Cyprus, het meest oostelijke land van de Europese Unie, is een heerlijke mix van geschiedenis, natuur, zee en bergen. Een gastvrij en zonnig eiland, het hele jaar door.

TOERISME

Je zit rond de tafel, zelfs al heeft die hoeken. Een tafel symboliseert samenzijn en praten met mekaar. Mensen laten er hun sporen op na. Maar ze laat ook leegte zien. De plek van degene die gemist wordt.

CULTUUR

De winter blijft een moeilijke tijd voor kamerplanten, omdat ze juist dan te kampen krijgen met nauwelijks zichtbare maar schadelijke beestjes.

LIFESTYLE

Met de Niro heeft Kia een bestseller in huis. Een crossover in drie varianten: een hybride, een oplaadbare hybride en een 100% elektrisch model. Een test met de nieuwe hybride Niro (of HEV), koploper in het streven naar een kleinere ecologische voetafdruk.

LIFESYLE MOBILITEIT

LIFESYLE MOBILITEIT

Je computer heeft een geheugen. Maar hoe lang blijft dat goed? Lopen je kostbare gegevens gevaar? En hoe bewaar je ze het best? Op een HDD- of een SSD-schijf?

LIFESTYLE