Web weergave

De generatiesprong. Op het eerste gezicht genereus en verstandig. Je vermogen rechtstreeks aan je kleinkinderen doorgeven die nog een leven moeten opbouwen, wat niet altijd makkelijk is. Toch? Maar wat met hun ouders?

EDITORIAAL

Hou jij van roze? Dan ben je helemaal mee met de mode. Roze is niet langer enkel voorbehouden voor kleine meisjes. Het is een kleur voor tedere levensgenieters. Zelfs wie geen fan is, wordt instant vrolijk van een roze toets in de natuur of in het straatbeeld.

IN BEELD

Het is ons allemaal al eens overkomen: dat moment waarop je in de grond zinkt van schaamte na een gênante uitspraak of een pijnlijke situatie. En het schaamtegevoel dat je blijft achtervolgen. Maar dat spotlighteffect, waardoor je denkt dat alle blikken voortdurend op je gericht zijn, klopt niet.

SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE

Opruimen doe je best met je nabestaanden in gedachten. Althans volgens de Zweedse Margareta Magnusson. Het helpt om je leven te overschouwen en je zadelt je dierbaren enkel op met prettige herinneringen.

SAMENLEVING - FOCUS

Hoe vaak hij ook wordt verketterd, de auto blijft een bron van passie. Wij trokken op dag één naar het Autosalon en kwamen thuis met nuttige tips die de juiste keuze bepalen.

SAMENLEVING - MOBILITEIT

Over gebrek aan aandacht hoeft onze cholesterol niet te klagen. De lichaamsstof is al jaren onderwerp van zowel wetenschappelijk onderzoek als controverse. Bijna de helft van de 50-plussers zegt vandaag dat hun cholesterol te hoog is, maar tegelijk denken velen dat dit niet zo schadelijk is als de wetenschap beweert!

GEZONDHEID - EXCLUSIEVE PEILING

Kan osteopathie helpen om je gewrichten soepel te houden? Ja, maar enkel als er wordt samengewerkt met andere zorgverstrekkers, klinkt het bij osteopaat Jean Ruwet.

GEZONDHEID - THERAPIE

Sta je vaak futloos op, sleep je je door de dag en raken je to-dolijstjes nooit afgewerkt, maar heb je geen idee hoe dat komt? Door je valkuilen op te sporen, kan je die vermoeidheid counteren.

GEZONDHEID - PREVENTIE

Brood, deegwaren, aardappelen... zetmeelhoudende producten hebben geen beste reputatie, maar toch zijn we er dol op. Ze zijn dan ook al sinds mensenheugenis hét basisvoedsel, in alle beschavingen. En dankzij de nieuwe voedingsdriehoek krijgen ze nu eerherstel.

GEZONDHEID - VOEDING

De tijd dat lingerie wit, zwart of vleeskleurig was, ligt ver achter ons. Ondergoed is vandaag even trendgevoelig als andere kledij. Maar hoe kies je tussen al die kleuren, kant en cups, de beha die jou perfect past en je lichaam flatteert?

GEZONDHEID - PREVENTIE

In ons land hangen 10.000 automatische externe defibrillatoren of AED's. Maar in de praktijk blijven ze vaak ongebruikt omdat we niet weten hoe ermee om te springen. Toch kan iedereen defibrilleren en een leven redden!

GEZONDHEID - ZOOM

Nu cash niets opbrengt, zit de verkoop van huizen en appartementen op lijfrente weer in de lift. Ook het feit dat een lijfrente in principe onbelast is, is mooi meegenomen.

RECHT - VASTGOED

Wat valt er te zeggen? Dat het net als vorige seizoenen meer van hetzelfde is: strepen gecombineerd met bloemen, glitters, franjes en volants, pasteltinten, opvallende kleuren en color blocking, etnische prints, borduursels en kant... De 7/8 broek dringt verder door. De perfecto maakt zich onmisbaar. Niets nieuws onder de zon, dus. Vooral ook omdat ontwerpers, net als vorige seizoenen, in het verleden zijn gedoken, terug naar onze kindertijd en jeugdjaren. En dat zonder enige eigentijdse twist. Gewoon een inspiratieloze copy paste. We slaan deze weinig flatterende trend dan maar over. Het goede nieuws is dat het immer overheersende zwart terrein verliest. Voor zover de straat het daar mee eens is, natuurlijk, want uiteindelijk is zij het die beslist. Toch werd het tijd dat de kleuren weer hun plek opeisen. Want in deze niet zo vrolijke tijden is er nood aan vrolijke silhouetten, als tegengewicht.

MODE en BEAUTY

Eeuwenoude rum en hagelwitte stranden, ruige kliffen en een boeiend onderwaterleven, dat is Barbabos. Of anders gezegd: Little England."

TOERISME - REIZEN

Ben jij altijd degene die verrassingen organiseert voor anderen? Maar wil je liever zelf een keer verrast worden? Mystery Travel is een reisorganisatie die niets anders doet. Wij waagden ons aan een Mystery Trip!

TOERISME - REIZEN

Wat ooit een jachtpaviljoen, een prinsenverblijf en later een kasteel van steenkoolbazen was, herbergt vandaag één van de belangrijkste musea van België. Het koninklijk domein van Mariemont is een romantisch paradijs tussen kunst en ruïnes.

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

In februari begint iedereen weer stilaan te verlangen naar het licht. Als je het wachten wat korter wil maken, kan je naar Gent, waar het Lichtfestival vijf dagen lang de stad laat stralen.

CULTUUR - EVENEMENT

Door vroegbloeiende bloembollen in huis te halen, zorg je nu al voor een fris lentegevoel, ook al lijkt er aan de winter buiten geen einde te komen.

LIFESTYLE - TUINTIPS

Heel veel honden en katten kampen met overgewicht. Dat maakt hen kwetsbaar voor aandoeningen zoals diabetes en huidproblemen, en is erg belastend voor hun bewegingsapparaat en hart.

LIFESTYLE

In februari staat ons hart in vuur en vlam en kleurt ons interieur rood!

LIFESTYLE - WONEN