Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Om te ontsnappen aan roofdieren, doet niet elke prooi een beroep op snelheid. Sommige laten zichzelf liever opgaan in het landschap en worden haast onzichtbaar voor het niet-geoefende oog. Het minuscule dwergzeepaardje hiernaast leeft in de Stille Oceaan en is gewoon mee geëvolueerd met zijn gastplant, het hoornkoraal. Hij imiteert de plant tot in de perfectie. Deze symbiose heeft een naam: mimicry.

MENSEN | IN BEELD

Meestal is het stervoetballer Vincent Kompany die alle aandacht opeist, maar vader Pierre heeft een even opmerkelijke weg afgelegd. Van politiek vluchteling uit Congo tot ingenieur en de eerste zwarte burgemeester van België. Wij gingen op gesprek.

MENSEN | OPENHARTIG

MENSEN | VRAAG VAN DE MAAND

Vrienden maken. Voor de meeste kinderen is het een fluitje van een cent. Volwassenen hebben doorgaans minder vrienden en vinden het een hele opgave om er nieuwe te maken. Nochtans zijn vrienden van onschatbare waarde.

SAMENLEVING | PSYCHOLOGIE

Het Autosalon is elke keer goed voor 30% van de autoverkoop in ons land. Maar een nieuwe auto kiezen wordt vandaag wel erg moeilijk, vooral qua motor. Politici veranderen om de haverklap van mening en de koper raakt steeds meer het noorden kwijt.

SAMENLEVING | FOCUS MOBILITEIT

Het begon met spullen die Mania Van der Cam na haar kankerbehandeling niet meer nodig had en werd uiteindelijk een maandelijkse fotoshoot van vrouwen die elk hun eigen kankerverhaal hebben.

GEZONDHEID | 4 FEBRUARI - WERELDDAG TEGEN KANKER

Dat bewegen goed voor je is, weet je intussen al wel. Maar welk effect heeft wandelen, fitness, yoga & co zoal op je lichaam en brein? Welke activiteiten scoren het best en wat als het niet (meer) zo vlot loopt?

GEZONDHEID | PREVENTIE

Sorteren, ontgiften, verwerken: je lever is je eigen afvalverwerker. Maar te vette voeding, te veel alcohol, zelfs voedingssupplementen kunnen dit orgaan serieus onder druk zetten. Bij de eerste symptomen is het vaak al te laat. Start dus vandaag nog met een ik-spaar-mijn-leveroffensief.

GEZONDHEID | PREVENTIE

Stephen Hawking leefde er 50 jaar mee, maar voor de meeste ALS-patiënten evolueert de ziekte veel sneller. Wat speelt zich af achter de schermen van deze mysterieuze zenuwspierziekte?

GEZONDHEID | ZOOM

"Er bestaat een aanzienlijk verschil tussen spuitwater, Canada Dry en champagne, ook al hebben de drie dranken bubbels". Met deze vergelijking verwees een notaris recent naar de verschillen in de statuten van gehuwden en wettelijke of feitelijke samenwoners. Want die zijn er nog steeds!

RECHT en GELD | HUWELIJKSRECHT
23%

RECHT en GELD

Actrice en mannequin, Marie (53), is ook sportcoach. Deze spring-in-'t-veld, die al vaker voor onze modereportages poseerde, stelt jullie de nieuwigheden op het vlak van sportswear voor. Want inderdaad, de sportwereld gaat steeds eleganter gekleed. Marie, die haar outfits zelf samenstelde op basis van de ruime selectie van onze styliste, gaat voor comfortabele outfits die je volop doen stralen.

MODE en BEAUTY

Je hoeft geen zotte bedragen neer te tellen om jezelf of je partner op een goed parfum te trakteren. Want de kwaliteit heeft amper een impact op de prijs die je ervoor betaalt.

MODE en BEAUTY | PARFUMS

Al sinds de 12de eeuw wordt het recept voor het maken van ambachtelijke Gruyère AOP van generatie op generatie doorgegeven. Samen met twee Belgische tweesterrenchefs trokken we de Zwitserse bergen in om er de geheimen van deze eeuwenoude kaas te ontrafelen.

TOERISME | REIZEN

De slag bij Waterloo, vond niet plaats in Waterloo, maar enkele kilometers verderop, in Mont-Saint-Jean. Dat Waterloo toch wereldberoemd werd, heeft het te danken aan generaal Wellington, die er twee nachten doorbracht.

TOERISME | IN EIGEN LAND

Na Rubens en Brueghel, krijgt Vlaams meester Jan van Eyck zijn eigen jaar. Blikvanger is de tentoonstelling 'Van Eyck, een optische revolutie' in het MSK in Gent.

CULTUUR | EVENEMENT

Verpotten is een noodzaak in het leven van een kamerplant. En het einde van de winter is het ideale moment voor dit karwei, want dan ontwaken je planten uit hun winterslaap.

LIFESTYLE | TUIN

Het Autosalon geeft een mooi overzicht van wat er vandaag op de markt is. Deze tien modellen zijn de kennismaking dubbel en dik waard!

LIFESTYLE | MOBILITEIT

Geconnecteerde lampen laten je hun kleur kiezen, gehoorzamen al je bevelen en doen het zonder schakelaar!

LIFESTYLE | TECHNOLOGIE

LIFESTYLE | WONEN