Plusmagazine

cover Plusmagazine

Lees nr. 12 | 24 november 2022

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Iets gelezen, gehoord of meegemaakt waar je jouw mening over kwijt wil? Schrijf of mail naar Plus Magazine Lezersbrieven Raketstraat 50 , 1130 Brussel of redactie@plusmagazine.be Anonieme reacties nemen we niet op, maar op eenvoudige vraag vermelden we enkel je initialen. Brieven kunnen worden ingekort en hun inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

MENSEN

Aan clichés geen gebrek, maar geen stappenplan dat je blindelings kan volgen. Grootouder zijn is een rol - waar je naar uit kijkt of niet - met tal van facetten waar je zelf geen vat op hebt. Een rol die je zélf moet invullen. Een boeiende opdracht!

SAMENLEVING

Zorg vanop afstand zit in de lift. In het ziekenhuis van Roeselare ging voor het eerst in ons land een patiënt onder een MRI-scan, terwijl de radioloog het toestel bediende vanuit Oostende. Die aanpak moet mee de lange wachttijden helpen counteren.

GEZONDHEID

Een op de drie tot de helft van de Belgen snurkt altijd. En dat kan de sereniteit tussen de lakens aardig op de helling zetten. Gelukkig is het arsenaal aan oplossingen voor luidruchtige slapers en hun geplaagde bedgenoten toegenomen.

GEZONDHEID

We slikken, drinken of spuiten ze elke dag, maar lang niet altijd volgens de regels van de kunst. Bij medicatiegebruik kunnen verkeerde gewoonten verstrekkende gevolgen hebben. Apotheker Annelies Vanderlinden geeft een update van de richtlijnen.

GEZONDHEID

Van beschermen tegen hart- en vaatziekten tot ontstekingsreacties afremmen: de lijst met gunstige effecten van omega 3-vetzuren is ellenlang. Maar hoe belangrijk zijn ze, in welke voeding vind je ze en zijn supplementen zinvol?

GEZOND

Verschillende van je organen kunnen worden verwijderd zonder dat je gezondheid daar echt onder lijdt. En dus rijst de vraag: waar dienen ze dan eigenlijk voor?

GEZONDHEID

Sporten op een nuchtere maag is prima voor atleten die hun prestaties willen verbeteren. Maar doe je gewoon aan sport om gezond en fit te blijven, dan valt het absoluut af te raden.

GEZONDHEID

"Ik heb altijd graag gezwommen, maar sinds enkele maanden kamp ik geregeld met weerkerende voetschimmels. Wat kan ik hiertegen ondernemen zodat ik toch kan blijven watersporten?"

GEZONDHEID

Hoewel de vastgoedmarkt vertraagt, blijven sommige Ardense gemeenten het goed doen bij kopers van een tweede woning, waaronder veel Vlamingen. De meeste recente Fednot-vastgoedbarometer voor de Ardennen maakt gewag van 63% Vlaamse kopers in Rendeux, meer dan 40% in Gedinne en Vresse-sur-Semois, en meer dan 30% in Houffalize en Durbuy!

RECHT en GELD

Of je nu gehuwd bent of niet, als partners heb je op het vlak van erfrecht meestal maar één wens: ervoor zorgen dat als een van beiden overlijdt, de langstlevende verder kan als voorheen en niet in geldnood raakt. Hoe organiseer je dit best?

RECHT en GELD

Pellets gelden als duurzamer en vooral goedkoper dan gas en stookolie, maar is dat vandaag nog wel zo? En hoe zit het met de energiecheque van 250 euro?

RECHT en GELD

Kerst komt eraan, 't is koud, je bespaart op de verwarming: drie ingrediënten die je richting de afde- ling nuttige, warme en goedkope cadeaus drijven. En omdat de wereld slim in elkaar zit, zorgen de broek-tot-boven-de-enkel-trend en die van de slipper (help!) ervoor dat sokken volop in de kijker lopen, voor een look met een twist. Kortom, de sokken vieren feest! Hier, Burlingtons, 14 euro 't paar.

MODE

Wat als je, met de feestavonden in het verschiet, zwaarmoedigheid nu eens de deur zou wijzen? Door je in weelderig, glanzend fluweel te hullen. Door van het dagdagelijkse een operadecor te maken, waar jij in de spotlights staat. En waar je schittert als de Kerstster.

MODE en BEAUTY

Het is december, de feestdagen staan voor de deur, maar het natuurlijke daglicht moeten we opnieuw wat meer missen. Dan is er deze selectie producten om vreugde en plezier in je leven te brengen. Of gewoon cadeau te doen.

MODE en BEAUTY

Op zoek naar een alternatief voor de Duitse kerstmarkten? Winter in Dublin pakt tot eind januari uit met events die de magie van de Ierse hoofdstad tot leven brengen. Zoals het Winter Lights Festival dat iconische gebouwen en bruggen in licht doet baden, maar ook kerstmarkten. En het Tradfest, een van de beste muziekfestivals van Ierland, in de bekende wijk Temple bar. visitdublin.com

TOERISME

's Werelds oudste nationale park wordt in de zomer overspoeld door bezoekers. Maar 's winters heb je de geisers in het Amerikaanse Yellowstone voor jezelf en hoor je dichtbij wolven huilen.

TOERISME

Grenoble is een plek van paradoxen, met een rijke geschiedenis, maar met het oog op de toekomst gericht. De Alpenstad is makkelijk bereikbaar met de tgv: een ideale bestemming dus voor een originele citytrip.

TOERISME

Van de Duitse steden geldt Frankfurt als de grote onbekende. Je rijdt er hooguit langs, op weg naar de bergen of de zon. Toch is 'Main'hattan een weekendtrip meer dan waard.

TOERISME

Weinig sporen van de eerste industrialisatiegolf in Europa zijn zo indrukwekkend als de modelstad voor mijnwerkers rond de steenkoolmijn van Grand Hornu.

TOERISME

Zestig jaar al redt James Bond de wereld van de ondergang. Dat wordt gevierd met een expo. Op 6.000 m² staan 50 iconische 007-voorwerpen opgesteld uit de 25 Bond-films, waaronder legendarische voertuigen. Filmfans kunnen hun hart ophalen in Kinepolis vlakbij, waar tijdens de expo Bond-films geprogrammeerd staan. Bond in Motion. 9/12 tot 14/5/2023 in Brussels Expo. 007brussels.com

CULTUUR

Wil je volgende zomer een wat exotischer tuin, dan is een winterharde bananenboom misschien wel een optie.

LIFESTYLE

Heb je een kat rondlopen en wil je de feesten gezellig maken met een fraai versierde kerstboom, dan neem je toch best wat voorzorgsmaatregelen.

LIFESTYLE

Mercedes heeft een enorme vooruitgang geboekt op het vlak van plug-in hybrides. Dat bewijst het Duitse automerk met de C 300e, een uitblinker met een elektrische autonomie van meer dan 100 km.

LIFESYLE