Plusmagazine

Web weergave

Na 20 jaar maakt de Tamagotchi een comeback. De doelgroep: nostalgische volwassenen. Maar waarom zouden wij, die erg op onze vrijheid gesteld zijn, ons uit vrije wil uitsloven voor geconnecteerde prullen die een blok aan ons been zijn?

EDITORIAAL

Eindejaar is de periode bij uitstek om geld in te zamelen voor een goed doel. Naast eenvoudigweg geld storten, steken we steeds vaker zelf de handen uit de mouwen. En liefst voor een goed doel dat dicht bij ons staat. Of we richten er gewoon zelf eentje op.

SAMENLEVING - FOCUS

Chocolade, chips, frietjes, ijs... Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete troosteten. Waarom verwarmt comfortfood niet enkel je maag maar ook je hart? En hoe kan je gezond genieten van een gastronomische guilty pleasure? Goed om weten nu we er in deze lockdown-periode wel eens vaker naar grijpen.

GEZONDHEID - VOEDING

Tumoren doelgericht bestralen zonder gezond weefsel aan te tasten. Over twee jaar is deze innovatieve therapie ook in ons land beschikbaar.

GEZONDHEID - ZOOM

Vermoeidheid, gewichtsproblemen, haaruitval, stemmingswisselingen. Vandaag wordt de schildklier vaak als schuldige aangewezen. Komen aandoeningen vaker voor dan vroeger? Of is er sprake van een betere of zelfs overdiagnose?

GEZONDHEID - THERAPIE

Je stem zegt veel over je emoties, je leeftijd en je gezondheid. En ze is een van de hoekstenen van je identiteit. Maar wil je je stem in vorm houden, dan moet je ze wel elke dag gebruiken. Vergeet dus vooral niet te babbelen, te zingen, luidop te lezen, ...

GEZONDHEID - PREVENTIE

Denk jij ook wel eens 'wat als?' En sla je bij een onheilsbericht in paniek bij de gedachte 'hebben wij dat wel goed geregeld?' Van praktische afspraken tot een formele regeling bij de notaris: je gemoedsrust is goud waard!

RECHT - PRAKTISCH

MiFID, zegt het jou iets? Waarschijnlijk wel, want de kans is groot dat je een document hieromtrent hebt getekend. Het is een formulier waarmee jouw bankier peilt naar je financiële kennis en vooral naar de risico's die je wilt nemen bij beleggingen.

RECHT - KRONIEK

Betekent het groeiende aantal robots de doodsteek voor de werkgelegenheid? Dat is helemaal niet zeker. Wat wel vaststaat, is dat er voor robotproducenten mooie tijden aanbreken en dat daar dus ook voor de belegger fraaie kansen liggen.

RECHT - BELEGGEN

Wie beslist er over de herstelling van de gevel? Hoe regel je de poetsbeurt van trap en inkomhal? Laten je medebewoners te veel spullen in de gang staan? Kleine ergernissen en grote vragen over de gemene delen.

RECHT - WONEN

Satijn, fluweel, tule, glanzend zachte stofjes... Meer heb je niet nodig om ieders ogen te doen fonkelen en voor instant feeststemming te zorgen. Bij jong en oud.

MODE en BEAUTY - MODE
21%

MODE en BEAUTY - BEAUTYCASE

Sinds de economische sancties tegen Iran grotendeels werden opgeheven, herleeft het toerisme. Iran heeft dan ook alle troeven voor een bezoekersboom. Wij trokken van noord naar zuid.

TOERISME - REIZEN

Hoog op de rotsen langs de Maas kijken de citadellen van Namen, Dinant, Hoei en Luik neer op de steden die ze beschermden.

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

Autoworld neemt je mee naar het Amerika van de jaren '50 en '60, de tijd dat Amerikaanse sleeën tot ieders verbeelding spraken en de hoofdrol opeisten in films.

CULTUUR - EVENEMENT

Jo Claes kent Leuven beter dan menig Leuvenaar. Geen wonder, de stad loopt als een rode draad door zijn misdaadromans. Zo ook in 'Het gewicht van haat', recent bekroond met de Hercule Poirot Publieksprijs.

CULTUUR - BOEKEN

Door je gevederde vrienden in de winter te voederen, help je ze een periode van voedselschaarste door te komen. Zaak is te weten hoe, wanneer en waarmee, zodat je vanachter je raam volop kan meegenieten van dit schouwspel.

LIFESTYLE - TUINTIPS

Net als jullie, houden wij van dieren. En dus zijn we elke maand kwistig met opvoedtips, verwentrucs en verzorgingsweetjes.

LIFESTYLE - DIERENPLEZIER

Kia heeft een nieuw wapen, de Stonic. Een SUV ontworpen om de stad te verleiden: klein, stijlvol en pittig. Een origineel alternatief voor de traditionele Renault Captur, Peugeot 2008 of Nissan Juke.

LIFESTYLE - MOBILITEIT

Puur natuur, magisch wit, karmijnrood of helemaal glitter: kies de kerst die bij je past!

LIFESTYLE - WONEN

Geen kerstdiner zonder kerststronk. Of toch liever chocolaatjes bij de koffie? Waarom kiezen? 't Is maar één keer kerstfeest!

LIFESTYLE - AAN TAFEL

Voor iedereen een geschikt cadeautje vinden is vaak een hele opgave. Waarom ze niet zelf bereiden? Geef ook de verpakking een eigen toets en je maakt vast iemand gelukkig met je zelfgemaakt lekkers!

LIFESTYLE - AAN TAFEL