Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Ontwaken in een krakend witte wereld. Dat kan alleen als de temperaturen diep onder nul graden duiken. En je hoeft niet eens zo vroeg op te staan om te genieten van een magische zonsopgang boven een winters wit landschap.

IN BEELD
ALS

MENSEN - LEZERSFORUM

Studies wijzen uit dat het met de luchtkwaliteit in ons land niet zo best gesteld is. Toch zijn er grote regionale verschillen. Zou jij verhuizen om gezondere lucht te kunnen inademen?

MENSEN - VRAAG VAN DE MAAND

Hoe overleef je de feestdagen wanneer je die voor het eerst zonder een geliefde partner, ouder of kind moet doorbrengen? Het contrast tussen de uitgelaten feeststemming en je stille verdriet kan niet groter zijn.

SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE

Neen, 50-plussers zijn niet reactionair of conservatief. Talrijk zijn zij die de fundamentele rechten verdedigen en zich inzetten voor een betere wereld. Staan vijftigplussers weer vooraan op de barricaden?

SAMENLEVING - FOCUS

Slimme combinaties en nieuwe technieken helpen je vandaag om de klok terug te draaien en je gelaat te verstrakken, op te vullen en te hermodelleren. Inclusief met stamcellen uit eigen vetweefsel.

GEZONDHEID - THERAPIE

De aanpak van lage rugpijn zonder specifieke oorzaak is recent grondig bijgesteld. Rust heeft plaats geruimd voor kennis en bewegen. Een nieuwe visie die een mentaliteitswijziging vergt.

GEZONDHEID - THERAPIE

Ze is zo groot als een eettafel en weegt 4 tot 5 kilogram. Daarmee is de huid ons grootste en zwaarste orgaan. Toch staan we zelden stil bij de fascinerende processen die zich eronder afspelen.

GEZONDHEID - ZOOM

Artsen en apothekers genieten volop jullie vertrouwen, maar de kwaliteit van het zorgsysteem baart jullie zorgen. Heel wat vijftigplussers zijn er bovendien niet gerust op dat ze ook in de toekomst zullen kunnen rekenen op degelijke medische zorg.

GEZONDHEID - DE GROTE 50+ BAROMETER

Als je ouder wordt, gaan je geheugen en cognitieve functies achteruit. Onder cognitieve functies tellen we alles wat je nodig hebt voor het opnemen en verwerken van kennis en informatie. Je emoties vallen hierbuiten. Minder goed presterende cognitieve functies maken je bijvoorbeeld meer vergeetachtig of maken onthouden moeilijk. Gelukkig kun je daar zelf veel aan veranderen.

GEZOND LEVEN

Wie vandaag wil beleggen, staat voor de uitdaging om een gediversifieerde portefeuille samen te stellen die op termijn uitzicht biedt op een mooi rendement. Maar steeds vaker merken banken en vermogensbeheerders dat hun klanten ook andere doelstellingen hebben. "Onze klanten willen nog meer dan vroeger weten waar ze precies in investeren, of het om duurzame fondsen en bedrijven gaat en of hun belegging ook een impact heeft", vertelt Guy Janssens, Head Social Responsible Investments bij BNP Paribas Fortis.

RECHT - FINANCIËN

Sneller beslissen over de gemene delen, meer grip op eigenaarswanbetalers, een verplicht reservefonds, duidelijke regels voor de syndicus: het staat allemaal in de nieuwe wet op de mede-eigendom.

RECHT - WONEN

Kronen, bruggen, implantaten, prothesen,... ze kosten handenvol geld. Een tandzorgverzekering biedt uitkomst, maar je moet ze wel maanden vooraf afsluiten.

RECHT - CONSUMENTEN

Sommige steden zijn onmiskenbaar verbonden met kerst. Wenen is zo'n stad: elegant, met keizerlijke allure en op haar mooist in de winter. Vooral wanneer kerstlampjes de meer dan 1.000 kerstkraampjes doen oplichten. Zes dingen die je zeker moeten doen tijdens een weekendje winters Wenen.

TOERISME - REIZEN

Laat de bekende Thaise badplaatsen links liggen en zet koers naar Koh Mook en Koh Kradan. Twee droomeilanden midden in de azuurblauwe Andaman zee.

TOERISME - REIZEN

Tijdens de Franse Revolutie werden veel kloosters verwoest. Eén merkwaardige uitzondering: de Abdij van Park in Leuven bleef sinds de 18de eeuw vrijwel onaangeroerd.

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

Het Afrikamuseum in Tervuren opent na vijf jaar renovatie weer de deuren. Het kijkt voortaan met zeer kritische blik naar het koloniale verleden en biedt plaats aan het hedendaagse, ontvoogde Afrika.

CULTUUR - EVENEMENT

We naderen het jaareinde en dus ook de obligate familiereünies. Families. Ze spreken om allerlei redenen tot de verbeelding en vormen dan ook een heerlijk en onuitputtelijk boekenthema.

CULTUUR - BOEKEN

Schrik niet als er in deze tijd van het jaar een lief egeltje in je tuin opduikt. Op het einde van de herfst gaat het diertje namelijk op zoek naar een plek om te overwinteren. Geef het een warm welkom en zorg ervoor dat het zich thuis voelt!

LIFESTYLE - TUIN

Met de hete adem van de ambitieuze Q2 in de nek, steekt de Q3 een tandje bij en neemt hij een nieuwe start, deze keer als ideale gezinsauto.

LIFESTYLE - MOBILITEIT

LIFESTYLE - MOBILITEIT

Van exotisch fruit en dito dieren, over aangespoeld wrakhout, tot de ultieme boservaring. Dit jaar kan je met je kerstdecoratie werkelijk alle kanten uit.

LIFESTYLE - WONEN

Bernadette, Jacqueline en Catherine waren méér dan blij toen ze hoorden dat zij de culinaire wedstrijd van Plus Magazine hadden gewonnen. In een lichte staat van opwinding betraden ze de keuken van het Brusselse sterrenrestaurant Bon Bon, waar tweesterrenchef Christophe Hardiquest hun bekroonde recept - een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert - naar een nog hoger niveau tilde. Feest achter het fornuis én op het bord.

LIFESTYLE - AAN TAFEL BIJ BON BON