Plusmagazine

cover Plusmagazine

Lees nr. 12 | 19 november 2020

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Als jij door de coronacrisis niet op wintersport kan, dan brengen wij de wintersport tot bij jou. Deze waaghalzen tonen hun meest spectaculaire kunstjes in de sneeuw. Zeg vol bewondering oooooh en aaaaaah, maar do not try this at home!

MENSEN

Door het coronavirus verdwenen de klimaatacties wat naar de achtergrond. Maar de klimaatopwarming is niet gestopt. De strijd ertegen evenmin. Wij spraken met Vlaams boegbeeld Anuna De Wever.

MENSEN

't Zijn harde tijden voor hypochonders: ze horen en lezen van alles over Covid-19 en raken bij het minste kuchje of banale snotneus in paniek. Maar waar komt die overdreven angst voor ziekten eigenlijk vandaan?

SAMENLEVING

Omdat ze er bewust voor kiezen. Of omdat het leven hen in die richting duwt. Almaar meer mensen zijn op een bepaald moment single. En voelen zich daar prima bij.

SAMENLEVING
75%

SAMENLEVING

De rugspieren zijn de spil van een gezonde rug, maar werden lang over het hoofd gezien. Nieuw onderzoek toont dat terugkerende lagerugklachten sporen nalaten in spieren én hersenen. Via actieve therapie kan je die aanpakken.

GEZONDHEID

Wie zich inzet als vrijwilliger, is meestal gezonder dan wie dat niet doet, blijkt uit studies. Maar vrijwilligerswerk is vooral verrijkend. Want als je zorg draagt voor anderen, help je ook jezelf.

GEZONDHEID

Tien pillen per etmaal. Het is bij vele ouderen dagelijkse kost. Die medicatie is vaak nodig, maar zorgt ook voor (onbewust) misbruik, ongewenste interacties, stiekeme verslavingen.

GEZONDHEID

Door de coronacrisis hebben medische raadplegingen op afstand, via de telefoon of video, massaal ingang gevonden. Een beknopte en praktische handleiding.

GEZONDHEID

Zweer jij ook bij je dagelijkse kop koffie of thee? En betekent dat dan dat je écht niet meer zonder kan?

GEZONDHEID

Blinden (opnieuw) laten zien. Het is de hoge verwachting van een nieuw ontwikkeld bionisch oog, dat klaar is voor de eerste tests op mensen.

GEZONDHEID

Europa neemt het voortouw richting een meer duurzame economie. En zorgt er tegelijk voor dat je binnenkort makkelijker kan oordelen of een belegging echt duurzaam is.

RECHT en GELD
40%

RECHT en GELD

Een wervelend eindejaarsfeest, waar vrienden mekaar kussen onder de maretak. Een kerst die de hele familie samenbrengt rond de kerstboom. Het zal niet voor dit jaar zijn. Maar laat dit geen reden zijn om niet te feesten, om jezelf niet dat pleziertje te gunnen van een oogstrelende outfit en een mooi gedekte tafel. Wel integendeel! Als de wereld doordraait, is een feest meer dan welkom. Enkel met je eigen bubbel en een glas sprankelende bubbels, dat wel. Waarbij je niet vergeet in contact te blijven met wie er nu niet bij kan zijn. Door een klein cadeautje te sturen. Met de boodschap dat morgen weer een nieuwe dag is. En dat we, als we de experts mogen geloven, weer volop zullen kunnen samenkomen in de zomer. Maar intussen, tchin-tchin! En vooral, gezondheid!

MODE en BEAUTY

Met het jaareinde in het verschiet is het altijd leuk om jezelf te verwennen. Een lekker parfum, een stijlvolle zeep, glanzende oogschaduw, een wellnessproduct...

MODE en BEAUTY

MODE en BEAUTY

Mongolië is het dunst bevolkte land ter wereld, met een van de laatste onaangetaste natuurparadijzen, waar de tijd is blijven stilstaan en het massatoerisme geen kans krijgt. Een roadtrip die blijft nazinderen.

TOERISME

Wenen is Europa's muziekhoofdstad bij uitstek, zeker in de winter. Wij reisden met de nachttrein naar de Oostenrijkse hoofdstad voor een week vol muziek.

TOERISME

Zonnekloppen op het strand is niet voor nu. Maar in de winter heeft de kust andere troeven. Een frisseneuswandeling bijvoorbeeld, afgewisseld met een opwarmpauze. Wij trokken naar Koksijde.

TOERISME

De situatie en de maatregelen om het coronavirus in te dijken veranderen voortdurend. Sommige evenementen die we aankondigen, zijn daardoor misschien niet langer toegankelijk op het moment van publicatie. Daarom schotelen we je deze maand ook extra culturele activiteiten voor, die je volop thuis kan beleven.

CULTUUR

Thuis, luidt vaak het antwoord op de vraag waar we de jaarwissel doorbrengen. Onder het eigen dak. Of op de plek waar we vroeger thuis waren, en we met alle uitgevlogen gezinsleden terug samenkomen. Maar wat maakt van een huis een thuis?

CULTUUR

Wil je graag een boom of heester planten? Screen dan eerst je tuin en de boomsoorten die er zijn, voor je naar een tuincentrum of kweker holt!

LIFESTYLE
72%

LIFESTYLE

De Audi A3 is een haast onveranderlijk model met een stijl die je onmiddellijk herkent. Maar zijn echte schoonheid zit vanbinnen, want deze hightech compact geeft veel van zijn concurrenten het nakijken.

LIFESTYLE

Vrolijke kerst! Gelukkig nieuwjaar! Je beste wensen, die stuur je vandaag via mail. Met de tips van onze grafisch ontwerpster Marie Cousin, wordt jouw e-wenskaart een voltreffer.

LIFESTYLE

Toegegeven, als eindejaarsgeschenk is een fles drank niet bijster origineel. Maar dat wordt anders als je een minder bekend topbier of een bijzondere fles sterke drank van Belgische makelijk cadeau doet.

LIFESTYLE

Het grote familiediner met kerst zal misschien niet haalbaar zijn dit jaar, maar een kerstvieruurtje in beperkte kring, dat moet zeker lukken.

LIFESTYLE