Plusmagazine

cover Plusmagazine

Lees nr. 12 | 18 november 2021

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Je hebt een nieuwe vriend of vriendin met wie je graag de kerstdagen wil delen. Maar ook met je familie. Je nieuwe partner meenemen naar de kerstdis, gezellig? Of een beproeving?

SAMENLEVING

De eindejaarsfeesten komen eraan. Dat betekent pakjestijd. Maar hoe komt het dat we cadeautjes geven vaak opwindender vinden dan er te krijgen?

SAMENLEVING

Duizeligheid kan veel oorzaken hebben, waardoor de juiste aanpak soms lang uitblijft. Bij de nieuwe benadering van vertigo is vandaag een sleutelrol weggelegd voor beweging.

GEZONDHEID

Laat die beha wat vaker aan de kant en trakteer je borsten geregeld op een massage of een sessie droogborstelen. Jawel. Met de juiste zorg hou je je borsten mooi en gezond.

GEZONDHEID

Ooglidcorrecties gelden vandaag als de vaakst uitgevoerde esthetische ingreep. Komaf maken met een vermoeide look is hét motief. De mentale boost is mooi meegenomen.

GEZONDHEID

Het doet je wellicht tandenknarsen, maar een mooie glimlach vergt een serieuze financiële inspanning. Want wat betaalt je ziekenfonds terug? En is een aanvullende tandverzekering nuttig?

RECHT en GELD

Mag je buur een bouwkraan op jouw grond plaatsen? Wat moet je doen als je een ring vindt? Mag een handelaar een hersteld voorwerp dat jij vergat op te halen weggooien? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je in het nieuwe wetboek goederenrecht.

RECHT en GELD

Zet de klimaatverandering ons ertoe aan om meer te beleggen in duurzame financiële producten? Met elke milieuramp neemt de vraag ernaar toe. Maar hoed je voor fondsen waarbij de naam de lading niet dekt!

RECHT en GELD

Voor kerst wil je je kind een behoorlijke geldsom geven. Maar is dat een cadeau of is het een schenking? Waar zit juridisch én fiscaal het verschil?

RECHT en GELD

Zijdezachte stoffen die je huid en ogen strelen. Voor een bijzondere avond, of voor elke avond. Vloeiende lijnen, die je lichaam volgen, zonder het te verdrukken.

MODE en BEAUTY

Handelsingenieur Christophe Desseaux (48) verruilde Waasmunster voor Brazilië, om er aan de slag te gaan bij zijn oom. In 2007 verkaste hij naar de hoofdstad Brasilia, waar hij en job als consultant combineert met de opvoeding van zijn twee tieners. Die architecturaal bijzondere stad is intussen erkend als Unesco Werelderfgoed.

TOERISME

Natuurlijk heb je je al meer dan eens de ogen uitgekeken op de gevels van het mooiste plein ter wereld. Maar ben je al ooit binnen geweest in die statige Brusselse panden?

TOERISME

Niet alles is wat het lijkt. In tijden van (deep)fake is dit een bijna dagelijkse vaststelling. Maar hoe de waarheid van de illusie scheiden? En is het spel tussen beiden ook niet intrigerend?

CULTUUR

Geen weer om een hond door te jagen, maar probeer je kat maar eens de deur uit te krijgen wanneer het regent, waait of sneeuwt. Ze nestelt zich veel liever op een warm plekje. De winter stelt de gezondheid van je kat dan ook om verschillende redenen op de proef.

LIFESTYLE

MG, het merk dat twee jaar geleden zijn comeback maakte, bevestigt met de Marvel R zijn positie in het 100% elektrische segment. Een auto met heel wat kwaliteiten.

LIFESTYLE