Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Hoe zou de Aarde eruitzien wanneer de mensheid van de ene op de andere dag zou ophouden te bestaan? Al heel wat wetenschappers hebben zich die vraag gesteld. En hun conclusies gaan allemaal dezelfde richting uit: in geen tijd zouden alle sporen van onze aanwezigheid gewist zijn. Er is amper 20 jaar nodig om ons wegennet onder de plantengroei te laten verdwijnen. En net ietsje meer om klimplanten en dieren onze steden weer te laten inpalmen. De natuur laat dan ook niets ongemoeid en wint altijd. Zelfs van het scheepswrak, dat gestrand is in het midden van de stroom!

MENSEN | IN BEELD

Een vader of moeder van 70 die trots een nieuwe partner voorstelt, het gebeurt steeds vaker. En het is niet omdat de kinderen al lang het huis uit zijn en een eigen gezin draaiende houden, dat zij die nieuwe relatie meteen omarmen.

SAMENLEVING | PSYCHOLOGIE

Exact 175 jaar geleden doken de eerste frieten in ons land op. Maar hoe Belgisch zijn onze frietjes eigenlijk?

SAMENLEVING | FOCUS

De caissière dreigt op de lijst met verdwenen beroepen te belanden. Het sociale weefsel krijgt nog maar eens een deuk. Maar het verzet groeit.

SAMENLEVING | FOCUS

Boodschappen doen in de supermarkt, het lijkt almaar meer op een lastig karwei, dat we zo snel mogelijk achter de rug willen hebben. Misschien zitten die automatische kassa's daar wel voor iets tussen?

SAMENLEVING | FOCUS

Vaginale droogheid, infecties, urineverlies: de menopauze gaat gepaard met hormonale veranderingen, die repercussies kunnen hebben op je intieme zone. Met een correcte hygiëne kan je al veel problemen voorkomen, soms is een specifieke behandeling nodig.

GEZONDHEID | PREVENTIE

Wanneer je ademhaling 's nachts tot 30 keer per uur stopt, kan het niet anders of je sleept je door de dag en je kan je niet langer concentreren. Vijf tot tien procent van de Belgen kampt met slaapapneu, maar veel van deze slechte slapers weten dat niet en worden dus niet behandeld.

GEZONDHEID | THERAPIE

Doen we er beter aan naar het museum te gaan dan naar het ziekenhuis? In Montreal schrijven artsen in het raam van een proefproject voortaan cultuur voor aan patiënten met een depressie, de ziekte van Alzheimer of diabetes. Heeft kunst echt zo'n heilzame invloed op je gezondheid?

GEZONDHEID | THERAPIE

Schimmelinfecties zijn het meest voorkomende nagelprobleem. Vooral teennagels raken erdoor vervormd of verkleuren. Spontaan verdwijnen doen ze niet, maar er zijn efficiënte oplossingen om ze aan te pakken.

GEZONDHEID | THERAPIE

Hoewel een op de twaalf er last van heeft, blijft ongewenst stoelgangverlies hét taboe onder de taboes. Over oplossingen hoor je zelden, terwijl er best ingenieuze technieken bestaan, zoals neuromodulatie.

GEZONDHEID | ZOOM

Geld, aandelen, juwelen, een auto,... schenken zonder schenkbelasting te betalen, het kan via een handgift, bankgift, factuurgift of een Nederlandse notaris. Wanneer kies je voor welke methode? En wat moet je dan concreet doen?

RECHT en GELD | ERVEN EN SCHENKEN

Koop je een tweedehandsauto bij een garagist, dan weet je vandaag, veel beter dan vroeger, wat de staat van het voertuig is. Maar wat als je de auto van een particulier koopt?

RECHT en GELD | CONSUMENTEN

Wanneer de bij wet vastgelegde termijn is verstreken, kan je je als particulier altijd beroepen op de verjaring om een schuld te betwisten.

RECHT en GELD | CONSUMENTEN
67%

RECHT en GELD

Dit seizoen is het al ruiten wat de klok slaat. En die kan je met veel meer combineren dan je wel denkt. En neen, het hoeft lang niet altijd effen te zijn! Duik in je kast, sla aan het passen voor de spiegel, en je zal algauw merken welke troeven ruiten hebben... Veel plezier!

MODE en BEAUTY

Hé, dat parfum geurt anders! Denk jij dat ook wel eens bij het ruiken van de grote klassieker waar je dol op bent?

MODE en BEAUTY | PARFUMS

Op Tenerife, het Canarische eiland waar het altijd lente is, valt meer te beleven dan pootje baden en zonnekloppen. De natuur en de steden hebben veel troeven. Van vulkanen beklimmen tot genieten van de overheerlijke keuken.

TOERISME | REIZEN

Ontdek de ruige schoonheid van de Chileense fjorden en gletsjers in Vuurland, de meest zuidelijke regio van Zuid-Amerika. We varen door de Straat van Magellaan, de laatste plek op aarde waar de mens niet is tussengekomen.

TOERISM | REZE

Een zandvlakte, een verdronken bos, eindeloze dreven... Het westen van Henegouwen is één groot natuurpark vol verrassende landschappen, die op hun mooist zijn in de herfst.

TOERISME | IN EIGEN LAND

Morgen 19 mei opent Train World opnieuw de deuren. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om de uitzonderlijke en succesvolle tijdelijke expo 'Paul Delvaux. De man die van treinen hield' te bezoeken, werd deze verlengd tot en met 30 juni 2020.

CULTUUR | EVENEMENT

Debuutromans die uitgroeien tot klassiekers. Een droom voor de schrijver én voor de lezer, die bij een heruitgave opnieuw kan genieten.

CULTUUR | BOEKEN

Vurige bomen en heesters zijn ideale kleurscheppers in de winter. Koraalrood, fluo-oranje, en waarom niet, hagelwit.

LIFESTYLE TUIN

Je hebt een hond, maar je wil ook een kat. Kunnen die twee harmonieus samenleven?

LIFESTYLE

Een berline, een break, een Shooting Brake en nu ook een SUV: de recente Kia Ceed is er in een hele reeks uitvoeringen. De XCeed is avontuurlijk en gezinsvriendelijk tegelijk. Een uitblinker!

LIFESTYLE | MOBILITEIT

Klaagden je leerkrachten op school wel eens dat je met je hoofd in de wolken liep? Dan was je een pionier! Want vandaag is het doodnormaal als je in de wolken vertoeft. Zeker als het een Engelse wolk is: de cloud. En die kan je heel wat diensten bewijzen!

LIFESTYLE TECHNOLOGIE