Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Zware storm op zee. Geen lachtertje voor wie er midden in belandt. Maar op veilige afstand, camera in de aanslag, levert noodweer altijd spectaculaire beelden op.

MENSEN

Het coronavirus heeft een gigantische impact op ons leven. Irritatie en angst zijn ons deel. Een gezondheidscrisis brengt niet bepaald het beste in mensen naar boven. Maar hoe ga je hier mee om?

SAMENLEVING

Vandaag maken series niet alleen deel uit van onze tv-cultuur, ze zijn ook een dankbaar gespreksonderwerp en een onuitputtelijke bron van inspiratie. Maar hoe komt het dat we er zo dol op zijn?

SAMENLEVING

Lekker slapen is zalig, maar beschermt ook tegen klachten en boost je immuunsysteem. Pak dus je slaaptekort snel en efficiënt aan. En nee, de oplossing zit niet in een pilletje!

GEZONDHEID

Van 16 uur per dag als baby tot 6 uur als tachtigplusser. Hoelang we onder zeil gaan en welke fasen we doorlopen, varieert naargelang de leeftijd.

GEZONDHEID

Een acute aanval van hyperventilatie waarbij je heftig hijgend naar adem snakt, is bij iedereen welbekend. Veel frequenter maar minder opvallend is de chronische variant, die vaak lang onder de radar blijft.

GEZONDHEID

Met de winter, de verkoudheden en de seizoensgriep voor de deur, maar corona dat niet wil wijken, zetten we de meest prangende vragen rond mondmaskers nog eens op een rij.

GEZONDHEID

Als je evenwichtig wil eten, moet je van elke voedingsgroep een welbepaalde hoeveelheid consumeren. En die kan je heel makkelijk berekenen, zonder precisieweegschaal of maatbeker.

GEZONDHEID

Wat zijn je rechten, maar ook je plichten tegenover je werkgever als je na een langdurige ziekte weer aan slag wil?

RECHT en GELD

Het intussen niet meer zo nieuwe erfrecht dat al twee jaar van kracht is, biedt meer vrijheid om na te laten aan wie je wil. Toch zijn er ook valkuilen, die je kan vermijden.

RECHT en GELD

Schenken in schijven is een goede techniek om een onroerend goed - huis, appartement - door te geven, zeker als je maar één kind hebt. Notaris Sylvain Bavier legt uit waarom.

RECHT en GELD

Schenken is de manier bij uitstek om aan vermogensplanning te doen. Daarbij hoor je vaak de termen inbreng en inkorting vallen. Maar wat is dat?

RECHT en GELD

Vanaf 1 juli 2021 zal je in Vlaanderen voordeliger kunnen nalaten aan een goede vriend en ook aan een goed doel. Maar het duolegaat, dat beiden tegelijk gelukkig maakt, blijft enkel in Brussel en Wallonië overeind.

RECHT en GELD

RECHT en GELD

Je bouwt of verbouwt een woning, maar de werken lopen vertraging op omdat de aannemer achterop raakt. Wat kan je ondernemen?

RECHT en GELD

Kaneel, saffraan, mosterd, kruidnagel... Het hele kruidenrek zet je kleerkast in vuur en vlam. Maar warmgeel kurkuma heeft een stevig voetje voor. Want zelfs als zuinige toets gaat hij met alle aandacht lopen en kruidt hij je look. Hoe kan het ook anders: kurkuma vrijt moeiteloos zowel pastels, krachtige kleuren als herfsttinten op.

MODE en BEAUTY

Tijdens een roadtrip door Namibië, een van de meest fascinerende landen in zuidelijk Afrika, is er één plek die qua schoonheid alles overtreft: de Namib Desert. De natuur in haar puurste vorm.

TOERISME

Coburg, de stad die we kennen uit de familienaam van ons vorstenhuis, is er een van talloze kastelen, middeleeuwse pleinen en heuvelachtige parken waar de (toeristische) paden hoegenaamd niet platgelopen zijn.

TOERISME

Een andere invalshoek, verborgen pareltjes, een onbekend kantje... Verken Bergen, Brussel, Oostende en Gent op een geheel andere manier.

TOERISME

'Remember that the most valuable antiques are dear old friends', zei Harriet Jackson Brown. Oude vriendschap - het thema van deze drie romans - staat als een huis, al wordt ze wel eens op de proef gesteld.

CULTUUR

Wil je een kleurenexplosie in je tuin volgende lente? Plant dan deze herfst nog tulpenbollen, maar doe dat wel op de juiste manier!

LIFESTYLE

Suzuki kiest voor een microhybride krachtbron om de CO2-uitstoot van zijn S-Cross te beperken. Die 1.4 boosterjet met elektromotor en kleine accu doet wonderen voor het verbruik.

LIFESTYLE

We gebruiken ze in smartphones, fototoestellen en allerlei geconnecteerde toestellen. Maar vind jij je weg in de jungle van de geheugenkaarten?

LIFESTYLE

Rode uien zijn de perfecte culinaire allrounders. Gekonfijt of gevuld, als chutney of als groente bij gebraad: altijd verrassend lekker.

LIFESTYLE