Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Je bejaarde vader of moeder verliezen, het hoort bij het leven, al is het verdriet er niet minder om. Maar vaak is het afscheid nemen al veel eerder ingezet.

SAMENLEVING

Anderen helpen. Het is niet aangeboren. Dat we toch de stap zetten, is omdat we het van thuis meekregen, een gebeurtenis ons leven heeft veranderd... Of omdat we met pensioen gaan.

SAMENLEVING

De diagnose diabetes krijgen blijft een opdoffer, al is ermee leven vandaag heel anders dankzij betere behandelingen en hoopgevend onderzoek, weet internationaal diabetesexpert, professor Chantal Mathieu.

GEZONDHEID

Als een blok in slaap vallen en na enkele uren weer klaarwakker zijn. En blijven. Een kwart van de Belgen kampt met behoorlijk slopende doorslaapproblemen. Met deze strategieën wordt dat verleden tijd.

GEZONDHEID

De zorg voor iemand opnemen kan verrijkend zijn, maar is vaak ook erg zwaar. Hoe vermijd je compassiemoeheid, hoe zorg je ervoor dat je zelf niet onderuit gaat?

GEZONDHEID

Hennep is aan een geslaagde comeback bezig in onze voeding. Maar is deze plant echt zo interessant als vaak wordt beweerd?

GEZONDHEID

Met een boekje in een hoekje, asociaal? Allerminst! Verhalen lezen maakt je net empathischer en boost je zelfvertrouwen.

GEZONDHEID

Als eigenaar mag je een kandidaat-huurder gerichte vragen stellen, weliswaar binnen de grenzen van de wet. Je wilt dat de huur wordt betaald en je pand de huurder overleeft, maar je hiertegen wapenen wordt almaar meer in regels gegoten.

RECHT en GELD

Welk financieel product vervijfvoudigde in één jaar tijd in waarde, om vervolgens in een paar weken de helft weer kwijt te spelen? De bitcoin, de mysterieuze cryptomunt die beleggers helemaal gek maakt.

RECHT en GELD

Sommige kinderen baren meer zorgen dan andere. En dan groeit de vrees dat je erfenis niet goed zal worden besteed en je kleinkinderen tekort zal worden gedaan. Of je hebt een kind met een grote zorgnood, aan wie je liefst net meer zou nalaten. Maar hoe doe je dat?

RECHT en GELD

Hoewel tamelijk onbekend, heeft het noordelijke deel van het Franse departement La Manche in Normandië charme te over. Hier alvast vijf goede redenen - al kunnen we er véél meer bedenken - om af te reizen naar het schiereiland Cotentin.

TOERISME

Wanneer Brusselaar Matthias Van Halst reist, vindt hij het fijn mensen te ontmoeten, te leren hoe ze leven. Tijdens een reis naar Canada was hij zo aangetrokken tot de sfeer en way of life in Montréal, dat hij er zich in 2002 vestigde. Bijna 20 jaar later woont en werkt hij er nog steeds en heeft daar nog geen moment spijt van. De mensen zijn hier heel relax, vertelt hij.

TOERISME

Marche-en-Famenne wordt niet zo plat gelopen als buurgemeenten Durbuy en Han-sur-Lesse. Precies daarom is het een aangename bestemming voor een herfstweekend.

TOERISME

Verlies gaat gepaard met verdriet. Er zijn tal van soorten verlies en tal van soorten verdriet. Maar telkens gaat het om iets wat was en niet meer is. Drie boeken over een teloorgang.

CULTUUR

Verse hazelnoten in de herfst. Als je ze al vindt in de winkel, zijn ze flink duur. Waarom niet zelf een hazelaar planten? Hij vraagt geen onderhoud, levert massa's vruchten en lokt eekhoorns naar je tuin.

LIFESTYLE

LIFESTYLE

Tweeëntwintig jaar na het debuut van de Skoda Fabia brengt het Tsjechische merk de vierde generatie van zijn polyvalente model uit. Een auto die nu helemaal volwassen is en duidelijk hogerop wil!

LIFESTYLE

De verwarming weegt meestal het zwaarste door op je energiefactuur, of het nu om gas, stookolie of elektriciteit gaat. Een slimme thermostaat kan je helpen te besparen, maar zoals steeds zijn er voorwaarden.

LIFESTYLE