Web weergave

Daar waar de kanonnen bulderden, heerst nu niets dan stilte. Op 11 november 1918 om 11 uur luidde de Wapenstilstand het einde in van de gevechten aan het Vlaamse front. Honderd jaar later heeft het woeste slagveld plaatsgemaakt voor een vreemde maar mooie sereniteit.

IN BEELD

Hij is al meer dan 50 jaar parlementslid in een tijd waarin politieke carrières almaar korter worden. Op zijn 80ste vond minister van Staat Herman De Croo het dan ook een mooi moment om zijn memoires te schrijven.

MENSEN - OPENHARTIG

Van gesnurk tot een botsend bioritme. De redenen waarom één op de vijf Belgische koppels vandaag solo slaapt lopen sterk uiteen. Apart slapen is prima voor je nachtrust juichen slaapexperts, maar is er ook een keerzijde?

SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE

Er beweegt wat op onze begraafplaatsen. Geen ronddwalende geesten, maar bomen, planten, bloemen én mensen. Gemeenten laten steeds vaker hun begraafplaatsen omturnen tot groene, stille ontmoetingsplekken.

SAMENLEVING - FOCUS

Jullie zijn enorm gelukkig in jullie huis en vertoeven het liefst van al in de woonkamer of (open) keuken. Dromen doen jullie van een huis met zicht op zee of la dolce vita in het warme zuiden.

SAMENLEVING - DE GROTE 50+ BAROMETER
34

SAMENLEVING

Plots slaat het te snel. Of klopt het te traag. Wanneer het hart van slag is, is er sprake van een hartritmestoornis, een probleem dat deels met leeftijd te maken heeft. Gelukkig kan er vandaag veel beter worden ingegrepen.

GEZONDHEID - THERAPIE

Als vlot indommelen of doorslapen niet lukt, kan technologie misschien redding bieden. Het aantal hulpjes dat onze nachtrust meet, coacht, bevordert en zelfs verdiept is in geen tijd geëxplodeerd.

GEZONDHEID - PREVENTIE

Een wazige vlek in het midden van het gezichtsveld. Met dat vertekende beeld leven mensen met maculadegeneratie. Er op tijd bij zijn is een must.

GEZONDHEID - THERAPIE

Krasbiljetten, gokautomaten, en waarom niet, een gokje wagen op de beurs: kans- en geldspelen worden wel eens ervaren als een manier om aan de eenzaamheid of een onzekere situatie te ontsnappen. Tot er al snel geen weg terug is.

GEZONDHEID - PSYCHOLOGIE

De winter heeft je handen en voeten zwaar op de proef gesteld. En nu komt er nog eens het vele handen wassen bij uit noodzaak om het coronavirus tegen te gaan! Geregeld hydrateren is dan ook een must om je huid perfect gezond te houden en kloven geen kans te geven.

GEZONDHEID - PREVENTIE

Wetenschappers zitten tumoren steeds dichter op de hielen. Immuuntherapieën zijn een van de motoren achter dat succesverhaal.

GEZONDHEID - ZOOM

Online, in de apotheek, de drogisterij, de supermarkt,... vandaag vind je ze overal, de voedingssupplementen die je een gezonder lichaam beloven. Maar mag je er wel zoveel van innemen als je zelf wilt?

GEZONDHEID - PREVENTIE

Dankzij het nieuwe huwelijksvermogensrecht worden echtgenoten beter beschermd bij scheiding en overlijden. Ook onder het nieuwe huwelijksvermogensrecht kunnen partners kiezen voor het wettelijke stelsel (scheiding van goederen en gemeenschap van aanwinsten), het stelsel van scheiding van goederen en het stelsel van algehele gemeenschap. Maar de nieuwe wet verduidelijkt wel wat eigen en gemeenschappelijk is als je trouwt onder het wettelijke stelsel.

RECHT - DOSSIER

Eveneens op 1 september 2018 werd in Vlaanderen de erfbelasting aan het nieuwe erfrecht aangepast. Dat betekent lagere tarieven in de zijlijn, een grotere bescherming voor de langstlevende partner en een fiscale erfenissprong.

RECHT - DOSSIER

Je kinderen kan je nooit helemaal gelijk behandelen. Toch is praten over wat je aan je ene kind gaf en hoe je je andere kind financieel steunde, belangrijk. Met een familiale erfovereenkomst kan je voortaan evenwicht creëren en later conflicten vermijden.

RECHT - DOSSIER

Nu de activiteiten waarvoor gepensioneerden mogen bijklussen, werden uitgebreid en de inkomensgrens voor wie 65+ is zelfs helemaal op de schop ging, biedt het halftijds pensioen de burger een bijkomende keuzemogelijkheid.

RECHT - KRONIEK

Een nieuwe weg inslaan na je vijftigste, door zelfstandige te worden binnen een netwerk. Een goed idee? Wij vroegen het aan enkele experts.

RECHT - WERK

Op het Japanse eiland Kyushu is de combinatie van de moderne wereld en oude tradities intrigerend. Van oude tempels, ryokans en theeceremonies tot futuristische ufo's van glas.

TOERISME - REIZEN

Wist je dat veel wintersportbestemmingen in oorsprong kuuroorden waren? Wij selecteerden er vijf die tot op vandaag deze traditie verderzetten.

TOERISME - REIZEN

De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in Brussel zijn een monument op zich. Je zou bijna vergeten dat er achter deze statige gevels ook mensen wonen en werken.

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

In het Stadsmuseum Gent (STAM) kan je als een echte speurneus objecten en documenten bestuderen die normaal enkel bestemd zijn voor politieogen. Het zogenaamde Museum van de Misdaad van de gerechtelijke politie is zes maanden lang open voor het publiek.

CULTUUR - EVENEMENT

Identiteit is een beladen woord. Toch verwerken veel schrijvers dit thema in hun verhalen. Soms heel uitgesproken, vaak onderhuids. 'Wie zegt jou wie je bent?' is de vraag in deze drie boeken.

CULTUUR - BOEKEN

Vaste planten met bloemen doen het altijd goed. Ze vragen niet veel werk, ze zijn er in allerlei tinten, maten en vormen. En hun natuurlijke charme fleurt je tuin op.

LIFESTYLE - TUIN

Wat je om je heen ziet, is de werkelijkheid. Maar er is ook die andere realiteit: de virtuele (virtual reality) die je toelacht door een VR-bril of de toegevoegde (augmented reality) op het scherm van je smartphone.

LIFESTYLE - TECHNOLOGIE

Fluweel, wol, vilt, pels... Vul je huis met materialen die voor een warme sfeer zorgen.

LIFESTYLE - WONEN

Ze lijken wel schattige groene kooltjes uit lilliputterland, maar ze zijn wel degelijk van bij ons. Als hun geur het enige is wat je tegenhoudt - iedereen heeft recht op een onvolmaaktheid - laat je dan verrassen door hun veelzijdigheid.

LIFESTYLE - AAN TAFEL