Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Eerst getroffen door overstromingen en meteen daarna erkend als Unesco-werelderfgoed. Spa staat, samen met 10 andere Europese steden, ingeschreven als historisch kuuroord. De timing was onbedoeld ironisch, maar het is vooral een mooie erkenning en een kans om het mooie kuuroord in deze moeilijke tijden op te waarderen. Straks bruist de stad weer van het leven.

MENSEN

De Nederlandse successchrijver Herman Koch (67) heeft een nieuwe roman uit. In 'Een film met Sophia' laat hij ons in het hoofd kruipen van een oudere regisseur die gefascineerd raakt door een tienermeisje, Sophia. Een heikel thema.

MENSEN

Van co-housing in een unieke erfgoedsite tot een kleine woongemeenschap met vrienden. Almaar meer vijftigplussers gaan vandaag op zoek naar alternatieve huisvestingsvormen op maat van hun behoeften.

SAMENLEVING

Als er een wedstrijd zou bestaan voor de meest onderschatte aandoening, dan maakt osteoporose veel kans op een podiumplaats. Botontkalking voltrekt zich sluipend, bij vrouwen én bij mannen. Op deze signalen moet je letten.

GEZONDHEID

Met een kopje (kruiden)thee trakteer je jezelf niet enkel op wat warmte, maar ook op interessante werkzame stoffen. Als je hem zet volgens de regels van de kunst!

GEZONDHEID

Hatsjie! Met de herfst is ook de verkoudheid weer in 't land. Maar de aandoening is dermate banaal, dat we er eigenlijk weinig over weten.

GEZONDHEID

Geen man die ontsnapt aan een goedaardige groei van de prostaat. Bij plasklachten laat je je dus best zo snel mogelijk onderzoeken. Want de problemen verdwijnen nooit vanzelf, maar vallen wel prima te behandelen.

GEZONDHEID

Vergeet die strakke outfits of al te ingewikkelde poses. Neem gewoon een stoel en start met stoelyoga. Toegankelijk voor iedereen en met dezelfde gezondheidsvoordelen als de originele variant.

GEZONDHEID

Je studeert lang, je werkt een periode niet of deeltijds om voor je gezin te zorgen, je aanvaardt een job met een lager loon,... allemaal keuzes die een weerslag hebben op je pensioen.

RECHT en GELD

Via MyPension.be, de online tool van de Federale Pensioendienst, kan je als je werkt of een tijd gewerkt hebt, bekijken hoeveel pensioen je later zal krijgen. Ongeveer, want het bedrag dat je te zien krijgt is een raming. Hoe dichter je bij je echte pensioenleeftijd komt, hoe correcter die raming is

RECHT en GELD

De Finse hoofdstad Helsinki is een hippe stad met een unieke foodscene. Doe daar nog een stevige brok architectuur en design bij en je bent vertrokken voor een originele citytrip.

TOERISME

Hilde Van den dries bracht als kind heerlijke vakanties door in het Italiaanse Zuid-Tirol. Ze herontdekte de streek toen haar ouders er na hun pensioen een huisje kochten. En in 2013 zette ze zelf de stap. Hilde liet haar job in de autoverzekeringen voor wat hij was en verhuisde naar Laatsch, in Obervinschgau, om er een wijngaard uit te bouwen. Haar tips.

TOERISME

16 ideeën voor uitstapjes, zowat overal in eigen land. Om te ontdekken, van te genieten, te degusteren. Dit dossier wordt week na week aangevuld.

UITSTAPJES

De klassieke pompoen, butternut- of spaghettipompoen. De hokkaido, muskaatpompoen, jarrahdale... Een moestuin zonder pompoenen is ondenkbaar in de herfst. En je kan ze lekker lang bewaren.

LIFESTYLE

Dankzij betere medische zorg en technologie is de levensverwachting van onze huisdieren flink gestegen. Toch blijft preventie het beste medicijn. Heb dus aandacht voor ouderdomsverschijnselen wanneer die de kop opsteken.

LIFESTYLE

Lexus, het luxemerk van Toyota, heeft de hybride technologie perfect onder de knie. Tijd voor de volgende stap: een 100% elektrische versie van zijn kleine SUV, de UX.

LIFESTYLE

We moeten kost wat kost onze gegevens tegen hackers beschermen. De beste bondgenoot in deze strijd is een wachtwoordenbeheerder.

LIFESTYLE