Plusmagazine

cover Plusmagazine

Lees nr. 10 | 20 september 2018

Web weergave

Niet meer in mijn (veel te grote) handtas moeten duiken om mijn autosleutel terug te vinden tussen al die rommel... In de regen... Zonder paraplu... Hoe heerlijk kan het zijn. Van uiterst praktisch tot hopeloos lui, het is soms maar een kleine stap. Maar oh zo gemakkelijk.

EDITORIAAL

Een explosie aan flamboyante kleuren maakt wandelen in de herfst tot een betovering. Laat je binnenleiden in deze onwaarschijnlijke sprookjeswereld, die de natuur tot een onuitputtelijke inspiratiebron maakt voor professionele en amateurfotografen op zoek naar pure schoonheid.

IN BEELD

Of je er nu reikhalzend naar uitkijkt of met tegenzin de deur achter je dichttrekt, je pensioen is altijd een feestje waard. Om afscheid te nemen van de collega's én om het begin van een nieuwe levensfase te vieren.

SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE

Misschien ligt je zolder wel vol schatten? Vinylplaten, bloemetjesjurken, formicameubeltjes, spullen in oranje plastic... Allemaal iconische voorwerpen uit The Glorious Thirty (1945-1975) die vandaag terug immens populair zijn.

SAMENLEVING - FOCUS

Mannen wachten acht jaar voor ze met andrologische klachten hulp zoeken. Uit schaamte en bij gebrek aan informatie. Terwijl veel leed kan worden verholpen.

GEZONDHEID - THERAPIE

Gastro-oesofageale reflux - vaak brandend maagzuur of zuurbrand genoemd - is een vervelend en veel voorkomend probleem. Toch kan je het na 50 beter ernstig nemen.

GEZONDHEID - PREVENTIE

Onderzoek lijkt erop te wijzen dat vasten kankercellen kan uithongeren en verzwakken, maar gezonde cellen ongemoeid laat, waardoor chemo aan doeltreffendheid zou kunnen winnen. Bij mensen is dit echter nog niet bewezen!

GEZONDHEID - THERAPIE

Droge ogen komen in deze tijden van beeldschermen en klimaatregeling almaar vaker voor. De juiste tranen spelen daarbij de hoofdrol.

GEZONDHEID - ZOOM

Of je nu je huis wil renoveren of een auto kopen, een goede lening afsluiten is een kunst. Welke valkuilen moet je vermijden? En hoe zorg je ervoor dat je je fiscaal voordeel behoudt?

RECHT - FINANCIËN

(Ver)huur je in Brussel, Vlaanderen of Wallonië, dan gelden telkens andere regels. We leggen enkele grote en kleine verschillen bloot.

RECHT - WONEN

Weelderig, warm, gekleed of losjes, met brede ribbels die je terugvoeren naar de sixties. Daar verschijnt fluweel weer op het modetoneel.

MODE en BEAUTY

Waar begint het kwik te klimmen, wanneer bij ons de winter binnensluipt? Op deze tien bestemmingen is het hoogzomer van december tot maart.

TOERISME - REIZEN

Vulkanen, bananen, cactussen en oerbos, zo zou je La Palma kunnen omschrijven. La isla bonita is door zijn aparte geografie vooral een droom voor wandelaars en mountainbikers.

TOERISME - REIZEN

Diepblauwe fjorden, kletterende watervallen, iconische rotsformaties, ongerepte zandstranden en onherbergzame eilandjes... de Noorse kust heeft het allemaal!

TOERISME - REIZEN

De prehistorische vuursteenmijnen van Spiennes, nabij Bergen, behoren tot de oudste plekken door mensen gebruikt, die je nog kan bezoeken. Ze zijn 2.000 jaar ouder dan de piramiden in Egypte én ze zijn Unesco Werelderfgoed. Maar ze tonen vooral hoe slim onze voorouders waren.

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

Vijftigplussers zijn levensgenieters, daar hoeft geen tekeningetje bij. De zon, de natuur, cultuur, leuke logeeradresjes, wellness... De geneugten van het reizen starten met een muisklik, en dat meer dan één keer per jaar.

TOERISME - DE GROTE 50+ BAROMETER

Het Fort van Oelegem, een stukje historisch erfgoed midden in het groen, is een toonbeeld van biodiversiteit.

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

We zeggen of denken het wel eens. En meestal ontlokt het ons een (glim)lach. Herkenbaarheid als basis voor humor. Maar jezelf herkennen in je kind kan ook confronterend zijn.

CULTUUR - BOEKEN

Zijn je bloembakken na deze droge zomer een ramp? Vervang je planten door fraaie herfst- en winterbloeiers.

LIFESTYLE - TUIN
76%

LIFESTYLE

Honda heeft zijn CR-V in stilte vernieuwd. Er kunnen nu zeven mensen mee, de diesel verdwijnt en er komt een hybride bij.

LIFESTYLE - MOBILITEIT

We staan er niet bij stil, maar om alle technologische snufjes in huis aan de praat te houden, heeft een doorsnee gezin in ons land gemiddeld 129 batterijen in huis. Toch maar beter herladen?

LIFESTYLE - TECHNOLOGIE

Wanneer de herfst oker, oranje en bruin kleurt, vertaalt zich dat in evenveel lekkere herfstproducten die barstensvol vitaminen zitten. Vitaminen waarmee je je nu al kan wapenen tegen de winterkou later op het jaar.

LIFESTYLE - AAN TAFEL

Wil je nu het barbecueseizoen voorbij is toch die lekker rokerige smaak van een zomerse barbecue nog even vasthouden? Dan kan je opteren voor een rookoven of rookkast.

LIFESTYLE - AAN TAFEL