Plusmagazine nr. 10 | 20 september 2018

cover Plusmagazine

Lees Plusmagazine digitaal

Web weergave

Worden we hopeloos lui?

Niet meer in mijn (veel te grote) handtas moeten duiken om mijn autosleutel terug te vinden tussen al die rommel... In de regen... Zonder paraplu... Hoe heerlijk kan het zijn. Van uiterst praktisch tot hopeloos lui, het is soms maar een kleine stap. Maar oh zo gemakkelijk.

EDITORIAAL

De magie van de herfst

Een explosie aan flamboyante kleuren maakt wandelen in de herfst tot een betovering. Laat je binnenleiden in deze onwaarschijnlijke sprookjeswereld, die de natuur tot een onuitputtelijke inspiratiebron maakt voor professionele en amateurfotografen op zoek naar pure schoonheid.

IN BEELD

Met pensioen gaan verdient altijd een feestje

Of je er nu reikhalzend naar uitkijkt of met tegenzin de deur achter je dichttrekt, je pensioen is altijd een feestje waard. Om afscheid te nemen van de collega's én om het begin van een nieuwe levensfase te vieren.

SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE

Vintage: Formica, skai en vinyl zijn weer hip

Misschien ligt je zolder wel vol schatten? Vinylplaten, bloemetjesjurken, formicameubeltjes, spullen in oranje plastic... Allemaal iconische voorwerpen uit The Glorious Thirty (1945-1975) die vandaag terug immens populair zijn.

SAMENLEVING - FOCUS

3 mannenklachten en hoe ze te verhelpen

Mannen wachten acht jaar voor ze met andrologische klachten hulp zoeken. Uit schaamte en bij gebrek aan informatie. Terwijl veel leed kan worden verholpen.

GEZONDHEID - THERAPIE

Reflux kan je beter ernstig nemen

Gastro-oesofageale reflux - vaak brandend maagzuur of zuurbrand genoemd - is een vervelend en veel voorkomend probleem. Toch kan je het na 50 beter ernstig nemen.

GEZONDHEID - PREVENTIE

Vasten bij kanker: nuttig of ronduit gevaarlijk?

Onderzoek lijkt erop te wijzen dat vasten kankercellen kan uithongeren en verzwakken, maar gezonde cellen ongemoeid laat, waardoor chemo aan doeltreffendheid zou kunnen winnen. Bij mensen is dit echter nog niet bewezen!

GEZONDHEID - THERAPIE

Zo ontstaan droge ogen

Droge ogen komen in deze tijden van beeldschermen en klimaatregeling almaar vaker voor. De juiste tranen spelen daarbij de hoofdrol.

GEZONDHEID - ZOOM

Slim lenen doe je zo

Of je nu je huis wil renoveren of een auto kopen, een goede lening afsluiten is een kunst. Welke valkuilen moet je vermijden? En hoe zorg je ervoor dat je je fiscaal voordeel behoudt?

RECHT - FINANCIËN

6 nieuwe regels bij het (ver)huren

(Ver)huur je in Brussel, Vlaanderen of Wallonië, dan gelden telkens andere regels. We leggen enkele grote en kleine verschillen bloot.

RECHT - WONEN

Fluweel

Weelderig, warm, gekleed of losjes, met brede ribbels die je terugvoeren naar de sixties. Daar verschijnt fluweel weer op het modetoneel.

MODE en BEAUTY

10 x zeker van zon in de winter

Waar begint het kwik te klimmen, wanneer bij ons de winter binnensluipt? Op deze tien bestemmingen is het hoogzomer van december tot maart.

TOERISME - REIZEN

La Palma: walhalla voor wandelaars

Vulkanen, bananen, cactussen en oerbos, zo zou je La Palma kunnen omschrijven. La isla bonita is door zijn aparte geografie vooral een droom voor wandelaars en mountainbikers.

TOERISME - REIZEN

Puur Noorwegen

Diepblauwe fjorden, kletterende watervallen, iconische rotsformaties, ongerepte zandstranden en onherbergzame eilandjes... de Noorse kust heeft het allemaal!

TOERISME - REIZEN

Bezoek aan de vuursteenmijnen van Spiennes: 2.000 jaar ouder dan de piramiden

De prehistorische vuursteenmijnen van Spiennes, nabij Bergen, behoren tot de oudste plekken door mensen gebruikt, die je nog kan bezoeken. Ze zijn 2.000 jaar ouder dan de piramiden in Egypte én ze zijn Unesco Werelderfgoed. Maar ze tonen vooral hoe slim onze voorouders waren.

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

Zo gaan 50-plussers met vakantie

Vijftigplussers zijn levensgenieters, daar hoeft geen tekeningetje bij. De zon, de natuur, cultuur, leuke logeeradresjes, wellness... De geneugten van het reizen starten met een muisklik, en dat meer dan één keer per jaar.

TOERISME - DE GROTE 50+ BAROMETER

Het fort van Oelegem

Het Fort van Oelegem, een stukje historisch erfgoed midden in het groen, is een toonbeeld van biodiversiteit.

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

Herkenbaar

We zeggen of denken het wel eens. En meestal ontlokt het ons een (glim)lach. Herkenbaarheid als basis voor humor. Maar jezelf herkennen in je kind kan ook confronterend zijn.

CULTUUR - BOEKEN

11 najaars- en winterbloeiers

Zijn je bloembakken na deze droge zomer een ramp? Vervang je planten door fraaie herfst- en winterbloeiers.

LIFESTYLE - TUIN

76%

LIFESTYLE

In alle discretie

Honda heeft zijn CR-V in stilte vernieuwd. Er kunnen nu zeven mensen mee, de diesel verdwijnt en er komt een hybride bij.

LIFESTYLE - MOBILITEIT

Batterijen wegwerpen of herladen?

We staan er niet bij stil, maar om alle technologische snufjes in huis aan de praat te houden, heeft een doorsnee gezin in ons land gemiddeld 129 batterijen in huis. Toch maar beter herladen?

LIFESTYLE - TECHNOLOGIE

Cannellonitaart met pompoen, tomaat en tijm

Wanneer de herfst oker, oranje en bruin kleurt, vertaalt zich dat in evenveel lekkere herfstproducten die barstensvol vitaminen zitten. Vitaminen waarmee je je nu al kan wapenen tegen de winterkou later op het jaar.

LIFESTYLE - AAN TAFEL

Voeding niet koken maar roken

Wil je nu het barbecueseizoen voorbij is toch die lekker rokerige smaak van een zomerse barbecue nog even vasthouden? Dan kan je opteren voor een rookoven of rookkast.

LIFESTYLE - AAN TAFEL