Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Schattig is hij wel, en gehaast ook, nu hij volop zijn wintervoorraad aanlegt. In dit seizoen zie je hem overal heen en weer rennen en kuiltjes graven. In de tuin en in het bos is hij overijverig in de weer met noten en andere vruchtjes.

MENSEN

Theatermaakster, schrijfster en tv-figuur Pascale Platel werd dit jaar 60 en poseerde voor haar vriend fotograaf Filip Hamerlinck. Daar moest een boek van komen. Wij wilden er meer over weten.

MENSEN

Help, mijn partner gaat met pensioen! Paniek om die nieuwe fase in een relatie is niet abnormaal. Met wat geduld en een dosis nieuwsgierigheid, kan het een nieuwe start betekenen voor je relatie.

SAMENLEVING

Corona deed ons een digitale versnelling hoger schakelen: we zoomvergaderen, e-peritieven, gaan op e-consult bij de dokter... Maar hoe voorkom je dat je online verdrinkt?

SAMENLEVING

Na maanden in ons kot staat één ding vast: je woont maar beter gezond. Als schimmels, huisstofmijt, radon, vluchtige organische stoffen je huis vervuilen, doe je er goed aan ze zo snel mogelijk buiten te werken.

GEZONDHEID

Yoghurt is erg voedzaam en laat zich makkelijk zelf bereiden! Een gezonde, ecologische en spaarzame reflex.

GEZONDHEID

Vertigo of plotse draaiduizeligheid is vaak het gevolg van oorsteentjes die loszitten en gaan zwerven door je evenwichtsorgaan. Een kleine migratie met grote gevolgen.

GEZONDHEID

De covid-19-crisis heeft een pak zekerheden op losse schroeven gezet. Logisch dat angstgevoelens toenemen. Door anders te ademen kan je die innerlijke rust herstellen.

GEZONDHEID

Als je zicht sterk afneemt, hoeft dat niet het einde te betekenen van je zelfstandigheid of leesvermogen. De nieuwe generatie hulpmiddelen en slimme aanpassingen maken veel mogelijk.

GEZONDHEID

Exact 100 jaar geleden werd het begrip robot geïntroduceerd. In 1920 werd het woord in een Tsjechisch toneelstuk gebruikt om creaturen aan te duiden die het werk van de mens overnemen. Dit krantenbericht flitst door mijn hoofd tijdens de preoperatieve consultatie.

GEZONDHEID
44%

GEZONDHEID

Vastgoed, een gemengde belegging, liever ethisch,... Toch maar een lijfrente? Mogelijkheden zat om je groepsverzekering veilig te stellen. Of hoe beleggen na je pensioen om je levens-standaard te behouden.

RECHT en GELD

Voor je een appartement koopt, ga je best na of er discussies zijn tussen mede-eigenaars, een geschil met een aannemer, grote renovatiewerken en wat jouw aandeel daarin wordt? Deze zes documenten bieden extra informatie.

RECHT en GELD

Samen een nieuw nest bouwen klinkt romantisch. Maar als je mee de verbouwing van het huis van je partner financiert, laat je je best adviseren. Want de gevolgen zijn niet min.

RECHT en GELD

Een ontslag komt hard aan. En een nieuwe job komt helaas niet zomaar uit de lucht vallen. Professionele begeleiding bij je zoektocht is dan meegenomen.

RECHT en GELD

Ruiten doen aan de herfst denken, aan warme bostinten en dampende koffie, aan samen onder een plaid in het houtvuur staren. Ruiten, dat zijn de troetelbeesten van onze garderobe...

MODE en BEAUTY

In het najaar, zodra het buiten weer frisser en natter wordt, heeft je huid specifieke verzorging nodig. En natuurlijk ook mooie oogschaduw in herfsttinten!

MODE en BEAUTY

Een roadtrip door de Amerikaanse staten Noord- en Zuid-Dakota en Montana leidt langs uitgestrekte landschappen en iconische monumenten. Bij elke tussenstop ontmoet je indianen die hun traditie en cultuur met veel passie in ere houden.

TOERISME

Fotogenieke rotsformaties, fascinerende lagunes, karakteristieke eilandjes en rebelse stadjes. De populaire Algarve heeft nog meer te bieden dan zon, zee en erg lekker eten.

TOERISME

Naar een ander land trekken om bij die ene ware te zijn. Het verhaal is van alle tijden en het red Star Line Museum wijdt er een tentoonstelling aan.

CULTUUR

Sommige boeken bestrijken een heel leven, andere een dag. Dat kan een heel speciale dag zijn of net niet. Want in het alledaagse schuilt een bijzondere schoonheid.

CULTUUR

Appelen en peren oogsten uit je eigen tuin. Maar hoe en wanneer precies?

LIFESTYLE

De vierde generatie van de Octavia is een keerpunt in de evolutie van het model. Voortaan combineert Skoda de intelligentie en gulle ruimte van deze gezinsauto met een extra dosis luxe.

LIFESTYLE

Robotstofzuigers zijn meer en meer in trek. Maar zijn ze geschikt voor alle ruimtes en alle toepassingen? Zijn ze de investering waard? En welk model moet je dan kiezen?

LIFESTYLE

Mosselen eten, dat is de zee op je bord. Gezellig tafelen, zonder poespas. Het ideale gerecht ook om met je bubbel te delen.

LIFESTYLE