Plusmagazine

Web weergave

Vandaag laten sterren hun licht schijnen over de beste manier om kalkaanslag te lijf te gaan in het kleinste kamertje. En de ambassadrices van bekende cosmeticamerken prijzen fantastische gezichtspeelings op basis van natriumbicarbonaat de hemel in.

EDITORIAAL

Maagdelijk wit. Zo voelt een nieuw jaar aan. Als een onbeschreven wit blad dat zich straks vult met nieuwe ervaringen. Deze dieren kunnen je in 2018 alvast inspireren als het over hard genieten gaat. Prettige feesten!

IN BEELD

Fotografe en documentairemaakster Lieve Blancquaert (54) is meer dan een observator achter de lens. Liever wil ze een steen verleggen in de rivier, mensen raken met dat ene beeld, met de strijd voor meisjes en vrouwen op kop.

MENSEN - OPENHARTIG

De kans is groot dat je binnenkort een receptie of het jaarlijkse familiefeest in je agenda hebt staan. Dat betekent vaak: een gesprek aanknopen met mensen die je niet vaak ziet, niet of oppervlakkig kent. Met enkele trucks en de juiste instelling lukt het.

SAMENLEVING - FOCUS

Azijn, natriumbicarbonaat, marseillezeep... Vandaag zijn onderhoudsproducten uit oma's tijd hip en trendy op sociale media. Milieuvriendelijk en duurzaam, dat wel, maar ook doeltreffend?

SAMENLEVING - FOCUS

Steeds in dezelfde volgorde afstoffen, nog vlug dweilen voor de schoonmaakhulp arriveert, na elke visite de deurknoppen ontsmetten. Gekke poetsgewoonten zijn doorgaans onschuldig, tenzij een smetteloos huis verandert in een obsessie.

SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE
100

SAMENLEVING

Je immuunsysteem een duwtje in de rug geven en jezelf tegen microben beschermen tijdens de wintermaanden: het kan. Fytotherapie en homeopathie kunnen daarbij een uitstekende bondgenoot zijn.

GEZONDHEID - PREVENTIE

Het was niet van de ene dag op de andere dat ik minder goed hoorde. Het ging zo traag dat ik er lang geen erg in had. Tot een gehoortest bij de arts mijn vermoeden bevestigde: ik was écht aan een hoorapparaat toe. Daar ben ik toch veel te jong voor, schoot door mijn hoofd.

GEZONDHEID - DAGBOEK

Geen betere manier om richting een gezond bestaan te evolueren, dan regelmatig de dansvloer op te gaan. De combinatie van muziek en beweging biedt tal van swingende voordelen. Niet alleen je conditie vaart er wel bij, ook je brein, je geluksgevoel en je relatie.

GEZONDHEID - BEWEGEN

Rond multiple sclerose hangt nog vaak een aura van mysterie. Het immuunsysteem tast de eigen zenuwgeleiding aan, wat zorgt voor o.a. gevoelsstoornissen en coördinatieproblemen. Maar welk proces speelt zich precies af rond de zenuwvezels?

GEZONDHEID - ZOOM

Warme chocolademelk, koffie, (kruiden)thee... Zalig om op te warmen nu Koning Winter weer aan de macht is. Maar wat is hun voedingswaarde en waar moet je op letten?

GEZONDHEID - EETWIJZER

GEZONDHEID - PRIKBORD

Een spaarboekje brengt niets meer op, de rente op obligaties is erg magertjes, op de beurzen dreigt een correctie. Hét advies van onze drie beleggingsspecialisten voor 2018? Geduld oefenen!

RECHT - BELEGGEN

De laatste jaren staat het tijdskrediet behoorlijk onder druk. Welke soorten krediet bestaan er nog? Hoe lang duren ze? Krijg je een uitkering? En vooral: tellen de niet gewerkte dagen mee voor je pensioen?

RECHT - WERK EN PENSIOEN

Je kan groen stemmen en groen consumeren, maar je kan ook groen beleggen. Bekommerd zijn om het milieu stopt niet bij de politiek of je manier van leven. Het is doorgedrongen tot in het bedrijfsleven en tot bij de beleggers.

RECHT - KRONIEK

Sinds 1 november 2017 moet je je kat laten registreren. Hoe gebeurt dat? En ben je ook verplicht je huisdier te laten vaccineren en steriliseren/castreren?

RECHT - CONSUMENTEN

Alle onderwerpen die in 2017 in onze rechtsrubriek werden behandeld - artikels (A), lezersvragen (V), dossiers (D), korte nieuwsberichten (N) en de financiële kroniek (K) - met vermelding van het nummer van Plus Magazine waarin ze verschenen zijn en de pagina.

RECHT - INDEX

Wil je geen winterblues krijgen, dan moet je naar buiten. En wil je geen kou vatten, dan moet je je warm induffelen. Met wol, nepbont, vilt... verander je in een handomdraai je look. Want winteroffensief accessoires horen erbij.

MODE en BEAUTY

Anti-aging cosmetica zetten hun opmars verder met almaar natuurlijkere en geavanceerdere crèmes en serums. Tijd voor een update en praktische tips voor een fris en uitgerust gelaat.

MODE en BEAUTY - COSMETICA

Elk jaar, in januari en februari, kan je in Mexico een grandioos avontuur beleven. Diep in de bergen van Michoacán spatten dan donkere trossen in de lucht uiteen tot duizenden monarchvlinders. Ze fladderen tussen de sparren en dansen in het licht.

TOERISME - REIZEN

Wil je graag op wintersport, maar kan je niet kiezen? Skistations zijn er in alle soorten en gewichten: dichtbij of ver weg, budgetvriendelijk of mondain, met een bruisend nachtleven of in een klein dorp. Wij maakten een selectie.

TOERISME - REIZEN

Maaseik is meer dan zo maar een provinciestadje aan de Maas op een boogscheut van de Nederlandse grens. Het telt nog tal van sporen van een glorierijk kunstzinnig verleden. Met schatten die tot de oudste van het land horen, maar amper bekend zijn.

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

Wie deze dagen de Beurs van Brussel binnenstapt, keert terug naar het jaar 79, toen het leven in Pompeï voor altijd verstilde. Honderd authentieke voorwerpen uit de antieke stad geven een zeldzame inkijk in het leven van toen.

CULTUUR - EVENEMENT

We slaan alweer een bladzijde om en zetten een nieuw jaar in. Niets is zo ongrijpbaar en relatief als de tijd. Het begrip blijft een raadsel en boeit wetenschappers, filosofen en lezers.

CULTUUR - BOEKEN

Scharlakenrood, oudroze, romig wit,... De kerstster is dé eindejaarsplant. Fragiel, dat wel. Maar als je ze verzorgt zoals het hoort, zal ze ook volgend jaar met Kerst weer even gul bloeien.

LIFESTYLE - TUINTIPS

Net als jullie, houden wij van dieren. En dus zijn we elke maand kwistig met opvoedtips, verwentrucs en verzorgingsweetjes.

LIFESTYLE - DIERENPLEZIER
75%

LIFESTYLE - DIERENPLEZIER

Citroën neemt afscheid van de monospace. Vaarwel C3 Picasso, welkom C3 Aircross, een crossover die helemaal mee is met zijn tijd.

LIFESTYLE - MOBILITEIT

Enkele zorgvuldig uitgekozen elementen volstaan om volop van de bergen te genieten.

LIFESTYLE - WONEN

Luidsprekers van de nieuwste generatie laten niet enkel muziek weerklinken, ze antwoorden ook op je vragen en voeren je bevelen uit.

LIFESTYLE - TECHNOLOGIE

Op een kaasschotel steelt hij de show, maar de meest gekende onder de Franse kazen laat zich tot zo veel meer verleiden dan enkel een stuk stokbrood.

LIFESTYLE - AAN TAFEL

Pieter Van Doveren selecteerde 3 restaurants waar tafelen een eigentijdse totaalervaring is.

LIFESTYLE - UIT ETEN