Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

In januari 1959 greep Fidel Castro de macht op Cuba. Nu, zestig jaar later, kleurt het eiland tropischer dan ooit en heeft de bevolking geleerd zich te beredderen, op het ritme van sputterende Amerikaanse oldtimers.

IN BEELD

Vandaag is er op school aandacht voor kinderen met een hoog IQ. Maar ouders en grootouders ontdekken vaak pas op latere leeftijd dat ze hoogbegaafd zijn. Soms is dat een hele opluchting.

SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE

Wordt thee de nieuwe wijn en water het nieuwe bier? Feesten zonder alcohol betekent in elk geval geen sociale zelfmoord meer. Met dank aan de nieuwe generatie alternatieven, die qua smaak de kinderschoenen zijn ontgroeid.

SAMENLEVING - FOCUS

Je blootstellen aan (een beetje) koude kan je gezondheid een boost geven. Van meer energie tot een opgewekter humeur.

GEZONDHEID - KOUDETHERAPIE

Heel wat mensen die de wintermaanden doorbrengen in warmer oorden voelen zich mentaal en fysiek beter. Hoe komt dit? En waar hou je best rekening mee als je onze koude, vochtige winter inruilt voor een zachte, zuiderse zeebries?

GEZONDHEID - PREVENTIE

Twee veelbelovende behandelingen voor mensen met chronische wonden: een wondhelend middel uit eierschaal en een pleister met koud plasma.

GEZONDHEID - WONDZORG

Spinazie, een ijzerbommetje? Het is een mythe die, met dank aan Popeye, wijdverbreid raakte, maar niet klopt!

GEZONDHEID - VOEDING
21%

GEZONDHEID - PRIKBORD

Afslanken kan in theorie heel eenvoudig zijn: je neemt minder calorieën op dan je verbruikt en je lichaam spreekt je vetreserves aan. Vaak is de praktijk echter veel moeilijker. De sleutel van je afslanksucces (en gezondheid!) is een stabiele bloedsuikerspiegel.

GEZOND LEVEN

Ondanks de recente koersdalingen blijft de beurs populair. Want op lange termijn renderen aandelen meestal beter dan andere vormen van beleggen.

RECHT - BELEGGEN IN 2019 / 1

Artificiële intelligentie was hét gespreksonderwerp van 2018. Via diverse fondsen kan de belegger nu ook een graantje van deze vernieuwende technologie meepikken.

RECHT - BELEGGEN IN 2019 / 2

Met de jaren heeft deze duivelse print zich niet enkel ontpopt tot een klassieker, maar ook tot een basic, die zich zowat alle andere prints laat welgevallen. Tegelijk speels en sexy. En handig de klok rond.

MODE en BEAUTY
18

MODE en BEAUTY

Vijftigplussers zijn tevreden met hun uiterlijk en maken zich weinig zorgen over het effect van de jaren op hun verschijning. Grijs haar is prima en esthetische ingrepen zijn niet aan hen besteed.

BEAUTY - DE GROTE 50+ BAROMETER

Een skivakantie koppelen aan cultuur? Dat kan in het Oostenrijke Innsbruck, de Alpenstad met een rijke geschiedenis, omringd door tal van wintersportstations.

TOERISME - REIZEN

Dat we in 2019 weer massaal gaan reizen is een zekerheid. Maar hoe kies je je bestemming? Neem je een vliegtuig of de bus? En verblijf je in een resort of in een boetiekhotel? Wij spotten zeven trends.

TOERISME - REISTRENDS

Zelfs hartje winter blijft de Gaume, in het zuiden van de provincie Luxemburg, een van de zonnigste streken van ons land. Via een gloednieuw wandelnetwerk kan je er nu de mooiste dorpen en vergezichten ontdekken.

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

Maak een reis door vijf eeuwen Belgische en internationale kunstgeschiedenis in het Museum voor Schone Kunsten van Luik. Dat haalt tal van meesterwerken uit zijn depots voor een unieke tentoonstelling.

CULTUUR - EVENEMENT

Een nieuw jaar. Een moment om vooruit te kijken. Of achterom. Naar schrijvers die we niet mogen vergeten, ook al zijn ze er zelf niet meer. Drie boeken die blijven.

CULTUUR - BOEKEN
60%

LIFESTYLE

Door zijn stijl, functionaliteit en uitstekend rijcomfort weet de nieuwe Citroën C5 Aicross toch zijn stempel te drukken op een oververzadigd marktsegment.

LIFESTYLE - MOBILITEIT

Het nieuwe mobiele netwerk dat er zit aan te komen, moet voor een ware omwenteling zorgen. Een revolutie die start in Amerika en Azië, en pas daarna naar Europa zal overwaaien.

LIFESTYLE - TECHNOLOGIE

Ga je voor een kerriegerecht of heb je liever een curryschotel? Taalkundig maakt het geen verschil. En in je bord evenmin. Want het blijft volop genieten van een pittige reis naar het oosten, of dat nu met vlees, vis of vegetarisch is.

LIFESTYLE - AAN TAFEL