Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

De stad Harbin, in het uiterste noorden van China, staat bekend om zijn extreem strenge winters. Sneeuw en ijs maken er integraal deel uit van de cultuur en vormen elk jaar de basis voor prachtige sculpturen, die tegelijk groots en vergankelijk zijn.

MENSE | IN BEELD

Iemand hebben die gewoon naar je luistert - écht luistert - kan een wereld van verschil maken als je te maken krijgt met groot of klein verdriet. Maar ook de luisteraar zelf heeft baat bij jouw verhaal.

SAMENLEVING | PSYCHOLOGIE

De kans dat er op een donkere winteravond een gezelschapsspel op tafel belandt, is groot. Steeds meer mensen (her)ontdekken deze leuke manier van samen iets te beleven.

SAMENLEVING | FOCUS

Stramheid, pijn die je 's nachts wakker houdt, of eerder pijn bij het opstaan... Gewrichtsklachten komen in vele vormen en kunnen op tal van oorzaken duiden: van ontstekingen tot chronische aandoeningen en minder bekende triggers.

GEZONDHEID | DOSSIER PIJN

Kan je je ziek voelen van de pijn? Of pijn hebben zonder ziek te zijn? Jazeker! Want soms wordt pijn een aandoening op zich.

GEZONDHEID | DOSSIER PIJN

Voortdurend moe? Doodop, futloos, neerslachtig? Ga je zoeken op het internet, dan kom je algauw bij bijnieruitputting uit. Je bijnieren die door te veel stress niet goed meer functioneren. Nochtans zijn specialisten formeel: deze ziekte bestaat niet!

GEZONDHEID | ENDOCRINOLOGIE

Eén op de zeven volwassenen krijgt ooit te maken met chronische jeuk. Van niet-aflatende kriebels tot een wekenlang gevoel van quasi pijn. Vandaag is er aandacht voor dit probleem.

GEZONDHEID | THERAPIE

Wetenschappers zijn het er inmiddels roerend over eens: alcohol drinken, zelfs met mate, is niet gezond. Maar of het daarom altijd slecht is...

GEZONDHED | ALCOHOL

Is er voor het eerst in 15 jaar een nieuw geneesmiddel tegen alzheimer op komst? Al honderden pillen faalden, maar nu lijkt er eindelijk een antilichaam gevonden dat effect heeft.

GEZONDHEID | ZOOM

De tijd van geld verdienen zonder risico's te nemen is voorbij. Waarom dan niet uitkijken naar alternatieve producten, investeringsplatformen of een efficiënte strategie om te beleggen op de beurs?

RECHT en GELD | DOSSIER BELEGGEN

In 2019 was het goud aan zet, met een spectaculaire prijsstijging. Maar hoe koop je goud en hoe doe je het weer van de hand? En vooral, wat zijn de valkuilen?

RECHT en GELD | DOSSIER BELEGGEN

Alle onderwerpen die in 2019 in onze rechtsrubriek werden behandeld - artikels (A), lezersvragen (V), dossiers (D), korte nieuwsberichten (N), en de financiële kroniek (K) - met vermelding van het nummer van Plus Magazine waarin ze verschenen zijn en de pagina.

RECHT en GELD | INDEX

Laat je niet vangen aan de winterdip! Mix gewoon je wintercollectie met die van de zomer. Ga voor pasteltinten en heeeel veeeel laagjes. Dat voelt meteen als een beetje lente!

MODE en BEAUTY

De menopauze heeft een impact op het grootste orgaan van je lichaam: je huid. Ze wordt droger, dunner, doffer en minder strak, en dat is volstrekt normaal. Maar niets verbiedt je om de natuur een handje te helpen.

MODE en BEAUTY | MENOPAUZE

Van Zuid-Korea, waar ik geboren ben, weet ik weinig. Het nationale gerecht, kimchi, ontdekte ik onlangs in een restaurant in Borgerhout. Als visagist was ik benieuwd naar het land dat de meeste beautyproducten ter wereld produceert. Dat Zuid-Korea ook een mooie vakantiebestemming is, daar kwam ik pas na twee weken rondreizen achter.

TOERISME | REIZEN

Het kloppende koninklijke en politieke hart van Nederland ligt in Den Haag. Deze stad nabij de zee heeft het allemaal: statige panden, koninklijke paleizen, het parlement en musea met een indrukwekkende collectie Hollandse meesters.

TOERISME | REIZEN

De winter lijkt eindeloos en bezorgt je een dip? Dan is een citytrip naar Antwerpen de ideale remedie. In de metropool doe je de ene ontdekking na de andere.

TOERISME | IN EIGEN LAND

Als één kunstenaar schilderijen heeft gemaakt waarin een mens graag zou verdwalen, dan is het impressionist Claude Monet. En laat dat nu net zijn wat de immersietentoonstelling 'Claude Monet, een totaalbeleving' mogelijk maakt.

CULTUUR | EVENEMENT

Jammer dat de toverhazelaar amper voorkomt in tuinen. In de donkere maanden zet de Hamamelis namelijk de kleurloze natuur in vuur en vlam, met bloempjes die iets weg hebben van een warrige haardos en die een bedwelmende geur verspreiden.

LIFESTYLE | TUIN

Hij lijkt nauwelijks veranderd, maar toch is de Renault Captur helemaal vernieuwd. Hij mikt daarmee op een hoger segment en lanceert een charmeofensief om die ambitie waar te maken.

LIFESTYLE | MOBILITEIT

Stadscentra, bars, restaurants, winkels, shoppingcentra, ziekenhuizen: allemaal willen ze hun bezoekers gratis wifi aanbieden. Dat is goed bedoeld, maar niet zonder gevaar voor wie er gebruik van maakt.

LIFESTYLE | TECHNOLOGIE

Blauwaderkazen zijn top om een schotel pit te geven. Geen grote fan? Probeer het eens met gorgonzola. Die smaakt zachter dan roquefort, maar haalt wel het beste in je gerecht naar boven.

LIFESTYLE | AAN TAFEL