Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Hoe ver zou jij gaan om de perfecte selfie te nemen? Sommigen blijkbaar té ver: tussen 2011 en 2017 vielen er wereldwijd 259 officiële selfiedoden. De meest risicovolle selfieposes?Te dicht bij de rand van een diepe afgrond, breed glimlachend met een geladen vuurwapen of voor een aanstormende trein.

MENSEN

Als gerontologe verdiept ze zich in het proces van het ouder worden. In haar boek 'Meisjes van 50 en meer' gaat ze op zoek naar deze steeds groter wordende groep. Een gesprek met Christel Geerts (59), daarnaast ook moeder van sp.a-voorzitter Conner Rousseau.

MENSEN

In je kindertijd zijn ze verplicht gezelschap. Doorgaans blijven ze je langste relatie: je broer of zus. Waarom loopt het dan toch soms fout? En hoe kan je de band weer aanhalen?

SAMENLEVING

Samen eten is het ultieme bewijs van verbondenheid. Maar corona gooit roet in onze dampende schotels. Hoe kunnen we ons toch verenigd voelen?

SAMENLEVING

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. De kans dat je gezond blijft, is dus groter als je je geregeld laat opvolgen en de gerichte check-ups ondergaat die op jouw leeftijd aangewezen zijn.

GEZONDHEID

Mannen en vrouwen beleven eenzelfde aandoening vaak anders, ze vertonen uiteenlopende symptomen of klachten, reageren anders op medicatie, lopen een verschillend risico. Meer aandacht voor die man-vrouwverschillen komt iedereen ten goede.

GEZONDHEID | THERAPIE

Of ze nu het gevolg zijn van een chirurgische ingreep, een ongeval of acne, littekens bezorgen je vaak complexen. Gelukkig maken vandaag tal van toepassingen er komaf mee.

GEZONDHEID

Het menselijk lichaam blijft een bron van ontdekkingen. Recent identificeerden wetenschappers zowaar een nieuw paar speekselklieren, die klachten zoals een droge keel kunnen verklaren.

GEZONDHEID

Periodieke beleggingen, aandelen, alternatieve markten, onroerend goed, goud... Hoe beleg je en wanneer? Enkele tips om je geld te laten groeien zonder je broek te scheuren.

RECHT EN GELD

De meeste Belgen zijn nog nooit van ziekenfonds veranderd. Toch kan het de moeite lonen om dat wel te doen.

RECHT EN GELD

Als je je huis verkoopt, kan je kandidaat-kopers die de vraagprijs willen bieden verder tegen elkaar laten opbieden onder gesloten omslag. Mag je dat zelf organiseren? En waar moet je als kandidaat-koper op letten?

RECHT EN GELD

Een blikje weggooien, je mondmasker verkeerd dragen... dan weet je dat je het risico loopt op een boete. Maar ook make-up aanbrengen is onder bepaalde omstandigheden strafbaar.

RECHT EN GELD CONSUMENTEN

Alle onderwerpen die in 2020 in onze rechtsrubriek werden behandeld - artikels (A), lezersvragen (V), dossiers (D), korte nieuwsberichten (N) en de financiële kroniek (K) - met vermelding van het nummer waarin ze verschenen zijn en de pagina.

RECHT EN GELD

Echt van nep onderscheiden wordt almaar moeilijker. En het heeft sowieso geen enkel belang. Noem nepleer dus gerust een modetrofee: ethisch verantwoord, makkelijk in onderhoud en meer dan betaalbaar. Niets staat nu nog het dragen van een broek of een vest in 'leer' in de weg, toch? Een zachte trui, een soepele bloes, een jasje in nepdaim of nepbont vervolledigen het plaatje, met een absoluut boontje voor (over)hemden. Trouwens, in deze modereportage is werkelijk alles wat leer lijkt nep, ook de schoenen.

MODE EN BEAUTY

Januari is niet alleen gevuld met goede voornemens, het is ook de tijd van het jaar om te cocoonen en voor je huid te zorgen. Pure verwennerij.

MODE EN BEAUTY

Weinig landen trakteren je op zo'n verscheidenheid aan kleuren, landschappen en ervaringen als Peru. Ons traject brengt je van zeeniveau tot bij de Andes, van de kustwoestijn tot op de altiplano.

TOERISME

Het coronavirus heeft ons reisgedrag op zijn kop gezet. Durven we weer lang vooraf een reis te boeken of gaan we voor een last minute? Blijven we veilig dichtbij of wordt het ver weg zodra het weer mag? Reisdeskundigen zien enkele trends.

TOERISME

Het thuiszitten beu en zin om je horizon te verbreden? Niets beter tegen de coronablues dan een verblijf in een ongewoon maar knus nest te midden van de natuur. Zelfs in hartje winter.

TOERISME

Er zijn zo van die boeken die je niet kan lezen in je strandstoel. Ze vragen om een knus dekentje, een warm drankje en een knetterend haardvuur. Kortom, de wereld en jijzelf moeten in wintermodus zijn.

CULTUUR

Wanneer het niet vriest, kan je fruitboompjes in pot tot in maart uitplanten. Hebt je genoeg ruimte, dan is het nu het moment om aan een eigen boomgaard te denken.

LIFESTYLE

Binnen, maar ook buiten. Overal duiken ze op. Bewakingscamera's zijn stilaan alomtegenwoordig en slapen nooit. Maar zijn ze ook aan elkaar gewaagd?

LIFESTYLE

Geen zuivelproduct met zoveel variatie, waar je bovendien zoveel kanten mee uit kan als kaas. Hier, vier kazen die zich maar wat graag in de oven laten duwen.

LIFESTYLE