Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Sneeuwt het op de Hoge Venen, dan willen we er met z'n allen heen. Het zou een weerspreuk kunnen zijn voor een winterse januaridag. In het binnenland zorgt een sneeuwbui vaak voor heel wat verkeersellende en frustraties. Maar aan de Baraque Michel, in de Hoge Venen, reikt het hagelwitte sneeuwtapijt zo ver als het oog kan kijken. Het dempt het geluid en brengt rust in je hoofd.

MENSEN

Minder slaappartijtjes, aarzelende knuffels, afgelaste familiefeestjes,... Na bijna twee jaar vechten tegen covid is er wat smet gekomen op de relatie tussen grootouders en kleinkinderen. Hoe maak je in onzekere tijden het beste van die unieke band?

SAMENLEVING

Mis(be)handeling in een woon-zorgcentrum objectief benaderen is niet altijd evident. Een aantal handvatten helpen je een problematische situatie te herkennen en te ontmijnen.

SAMENLEVING

De winter kan flink op het gemoed werken. Toch hoeft het koudste seizoen geen beproeving te zijn. Dat leren ons de inwoners van de Noorse stad Tromsø.

GEZONDHEID

Met de leeftijd verhoogt de kans op een droger wordende huid, ogen en vagina. Via de juiste behandeling kan je die vervelende klachten efficiënt aanpakken.

GEZONDHEID

Spataders zijn het gevolg van een abnormale verwijding van je aders, meestal in de benen. De ziekte is chronisch, maar met een aangepaste levensstijl en doelgerichte behandeling verlicht je de symptomen.

GEZONDHEID

Hoe zullen de financiële markten en bijgevolg je beleggingen in 2022 evolueren? Welke zijn de valkuilen en waar liggen de kansen? Vier financiële specialisten gidsen jou naar de goede keuzes voor je spaargeld.

RECHT en GELD

Om een misdrijf aan te geven hoef je niet noodzakelijk een politiebureau binnen te stappen. Sommige misdrijven kan je ook van thuis uit online melden. Een handleiding.

RECHT en GELD

Alle onderwerpen die in 2021 in onze rechtsrubriek werden behandeld - artikels (A), lezersvragen (V), dossiers (D), korte berichten (N) en de financiële kroniek (K) - met vermelding van het nummer waarin ze verschenen zijn en de pagina.

RECHT en GELD

De stad in met een cape, een jas die je vleugels geeft. Klassiek of donsdekenzacht. Een razendmoeilijke keuze!

MODE en BEAUTY

Goede voornemens zijn er om je er niet aan te houden. Volg met het nieuwe jaar voor de deur dus gewoon je hart en doe je zin: verwen je huid en je haar.

MODE en BEAUTY

Het noorden van Tanzania telt een aantal van 's werelds mooiste landschappen. Een onmetelijke brok ongerepte natuur, waar je adembenemende dieren kan spotten in het wild.

TOERISME

Barbara d'Ursel de Bousies groeide op in het kasteel van Hex in Tongeren. Haar huwelijk met graaf Jean-Louis de Nicolaÿ bracht haar naar de Vallée du Loir, een zijtak van de Loire, waar ze in Château du Lude woont. Tips van een kasteeldame.

TOERISME

Het kunstmatige kantelpunt tussen twee kalenderjaren laat niemand koud. De ene gaat er in op, de andere vindt het gedoe. Maar voor velen is dit het moment om de familie terug te zien. En aankondigingen te doen.

CULTUUR

Veel baasjes beweren dat hun hond goed weet wanneer hij iets verkeerd heeft gedaan, omdat ze berouw in zijn blik opmerken. Maar voelt je hond zich echt schuldig? Het antwoord is nee!

LIFESTYLE

De eerste echte elektrische Citroën is een compacte SUV. De elektrische aandrijving zou het legendarische comfort van het merk nog moeten vergroten. Wij namen de proef op de som.

LIFESTYLE

De koelkast, de keukenrobot, de oven... almaar meer huishoudtoestellen zijn vandaag verbonden met het internet. En dat zorgt niet enkel voor meer gebruiksgemak.

LIFESTYLE