© ISOPIX

Pizza met snijbiet

(Voor 4 personen)

800 g snijbiet, 500 g pizzadeeg, 30 cl tomatensaus, 5 cl olijfolie, 1 eetlepel pikante ketchup, 1 koffielepel suiker, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 2 eetlepels pijnboompitten, 1 bussel peterselie.

1 Verwijder 2 cm van de nerf (of meer als die erg lang is). Snij met een mesje de nerf uit het blad. Haal indien nodig de draden weg.

2 Breng een grote pot zout water aan de kook. Laat de nerven tien minuten koken. Haal ze uit het water. Doe er daarna de bladeren in en laat drie minuten koken. Laat nerven en bladeren schrikken onder stromend water.

3 Verdeel het pizzadeeg in twee. Rol uit tot twee rechthoeken. Leg op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Warm de oven voor op 200°C.

4 Meng de tomatensaus met één eetlepel olijfolie, ketchup, suiker en Provençaalse kruiden. Voeg wat zout en peper toe.

5 Bestrijk het deeg met tomatensaus, leg er de snijbiet en de nerven op. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met pijnboompitten. Zet 12 tot 15 minuten in de oven.

6 Haal uit de oven, werk af met de gesnipperde peterselie en dien meteen op.

Tip. Maak je eigen tomatensaus door gepelde en ontpitte tomaten te mixen, en ze op een zacht vuurtje tot moes te koken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content