© FOTO'S ISOPIX

Pizza met italiaanse kazen

(Voor 1 pizza)

400 g pizzadeeg ? 50 g zure room ? 150 g ricotta ? zout ? peper ? 2 bollen mozzarella ? 100 g gorgonzola ? 4 fijne sneetjes Italiaanse ham ? 3 verse vijgen ? 1 handvol rucola ? 3 eetlepels okkernoten ? 2 eetlepels balsamicocrema.

Bestrooi je werkblad met bloem en rol het pizzadeeg uit. Leg het daarna op bakpapier. Duw een ovenplaat voor patisserie in de oven en warm de oven voor op 240°C (stand 8).

Meng in een kom de room en de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kaas over het deeg. En doe dat ook met de in stukjes gesneden mozzarella, de gorgonzola en hamreepjes.

Laat 10 tot 12 minuten bakken in de oven. Werk af met in vier gesneden vijgen, rucola en gehakte noten. Giet er een scheutje balsamicocrema over en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content