Perfect beschermd

De winter is in aantocht. Hoog tijd om onze huid optimaal te beschermen tegen het gure weer. Net zoals we ons induffelen in een warme jas, kiezen we voedende, comfortabele en versterkende verzorgingsproducten.

In de loop van de seizoenen veranderen de behoeften van onze opperhuid. Daarom kiezen we in de zomer voor lichte en vloeibare texturen, maar steken we in de winter een tandje bij!

Hydratatie XXL

Water is het belangrijkste bestanddeel van de huid: 99% van de lederhuid, 90% van de opperhuid en 25 tot 30% van de hoornlaag (10% bij droge huidtypes). De nieuwe producten hebben dan ook niet alleen een hydraterende werking, maar stimuleren de huid ook om het vocht vast te houden. En we winnen op alle terreinen! Een huid met een evenwichtige waterhuishouding weerstaat beter aan de tijd, en rimpels en kraaienpootjes krijgen er minder grip op.

Ik heb een vette of gemengde huid. Het kan evengoed dat uw huid gedeshydrateerd is! Voor deze types stelt Korrès een crème en een masker met yoghurt voor, volledig bio (euro22).

Mijn huid wordt rood. Verzorg ze met een specifieke crème (bijv. Rosaliac XL La Roche-Posay) en camoufleer de vlekken met een stick (Chanel, Stendhal,...).

Mijn huid voelt droog aan. Voor u is een extreme verzorging aangewezen ( Ic-tyane HD van Ducray, Neutrogena) en cold creams ( Nutrix van Lancôme, Crème de 8 heures Elisabeth Arden).

Ik word regelmatig met airco geconfronteerd. Aquasource Super Serum van Biotherm beschermt bij alle temperaturen en stimuleert de natuurlijke hydratatie.

GOED OM TE WETEN Breng 1 of 2 keer per week een hydraterend masker aan op een gereinigde huid. Zo kan ze zich overvloedig hydrateren. Voor een ongelooflijk resultaat: Hydraterend masker Biomimétique Orlane (euro65 voor 75 ml).

Antirimpelcocon

De diepe lagen van de huid bestaan onder andere uit vetcellen die zorgen voor de dikte van de huid en voor de ronde vormen van het gezicht. Met de leeftijd echter en met de hormonale veranderingen, smelt deze vetstructuur weg. Om dit te voorkomen haalt Neovadiol van Vichy zijn verstevigende verzorgingstalent boven. Geef voorrang aan de versie voor droge huid en de verzorging voor de nacht. “In de winter moeten we dubbel zoveel aandacht besteden aan de textuur”, raadt Lieve Bosmans, trainingmanager bij Guerlain, aan. “Daarom is Orchidée Impériale van Guerlain zowel in een crème als in vloeibare vorm te verkrijgen.”

En indien dit niet volstaat? “Gun uw huid een hydraterend masker, breng boven elkaar een serum en een crème aan, en zeker ook een fond de teint”, vervolgt Lieve Bosmans. Of ga voor een luxekuur, bijv. ICCT Complex Lift + Density van Valmont, een duo om in 28 dagen een nieuwe huid te toveren (euro 462 het koffertje). Een echte uitdaging voor de rimpels noemt Wrinkle Defy van Givenchy zichzelf (crème en serum, geïnspireerd op de celtherapie: euro 82,70/stuk).

GOED OM TE WETEN Een booster voor uw verzorging bekomt u door 3 of 4 druppels van een regenererend serum toe te voegen ( Yon-Ka, Renew van Aromatherapy Associates, Advanced Night Repair E. Lauder).

SOS herstel

Omdat onze huid ook in de diepte moet worden aangepakt is een herstellende verzorging aangewezen. Nutrix Royal van Lancôme is o.m. verrijkt met koninginnenbrij (euro51 voor 50 ml). Uniek én vloeibaar is Nutritic van Laroche-Posay met 11 essentiële vetzuren (euro14 voor 20). In de familie Advanced Night Repair van Estée Lauder, is er het nieuwe Concentrate dat ’s nachts de cellen helpt genereren en stress weggommen (euro105 voor 30 ml).

En mijn haar? Dat smeekt ook om een winterverzorging. Probeer de Seah Wintermask van Schwartzkopf (euro27,50), verrijkt met macadamia-olie en sandelhout.

GOED OM TE WETEN “Denken dat een fond de teint uw huid belet te ademen, is fout”, preciseert Lieve Bosmans. “Integendeel! Het biedt een dubbele bescherming en is in de winter zelfs onmisbaar.”

Bijv. Issima anti-âge van Guerlain. n

Info: in de apotheek, behalve Aroma Therapy Associates bij Cosmeticary 02 346 89 62, D. Jouvance 070 22 28 24, Korrès 03 844 60 99, Schwartzkopf Prof. in de salons, StriVectin bij Ici ParisXL, Yon-Ka 02 732 59 00.

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content