© ISOPIX

Perentaart met Comté

(Voor 4 personen)

200 g bloem, zout, 100 g zachte boter, 3 eierdooiers + 2 eieren, 60 g geraspte Comté, 25 cl room, zout, peper van de molen, 2 Williams-peren.

1 Strooi de bloem in een kom met een snuifje zout. Maak een putje in het midden, doe er de boter en één eierdooier in en kneed met de vingers. Voeg indien nodig wat water toe zodat je een homogeen deeg bekomt.

2 Rol de deegbol uit tussen twee vellen bakpapier en zet het deeg een uur koel.

3 Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).

4 Beboter een taartvorm, leg er het deeg in met het vel bakpapier waarop het rust. Haal aan de rand het teveel aan bakpapier weg en doorprik het deeg met een vork. Bedek met bakparels, zet in de oven en laat 10 minuten bakken.

5 Haal de taartvorm uit de oven, laat wat afkoelen en verwijder de bakparels.

6 Klop de twee eieren en de twee resterende eierdooiers op in een grote kom. Voeg de geraspte Comté, de room, wat zout en flink wat peper toe. Giet de bereiding over de taartbodem.

7 Was de peren, dep ze droog, snij ze in de lengte in vier en verwijder het klokhuis. Snij de kwartjes nog eens in de lengte doormidden tot schijfjes en schik ze in de taartvorm.

8 Laat nog 25 tot 30 minuten verder bakken in de oven. Dien lauw op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content