© ISOPIX

PEPERZOETE BARBECUESAUS

(Voor 6 personen)

2 uien ? 3 teentjes look ? 2 rode paprika’s ? 150 g ananas ? 2 eetlepels olijfolie ? 2 eetlepels esdoornsiroop ? 10 cl witte balsamicoazijn ? 400 g gepelde tomaten uit blik ? 1 koffielepel gerookte paprikapoeder ? 1/4 koffielepel cayennepoeder ? 1/4 koffielepel Espelettepeper ? 1/4 koffielepel korianderpoeder ? zout ? peper van de molen.

? Pel de uien en de look en hak fijn. Was de paprika’s, snij ze doormidden en vervolgens in reepjes. Snij de ananas in blokjes.

? Warm de olijfolie in een kookpot en fruit de uien, de look en de paprika. Giet er de esdoornsiroop over en laat lichtjes karameliseren. Voeg de ananas en de azijn toe. Laat twee minuten koken en voeg dan de tomaten toe. Breng op smaak met paprikapoeder, cayennepoeder, Espelettepeper en korianderpoeder.

? Laat 15 tot 20 minuten pruttelen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur en laat afkoelen. Bewaar in een bokaal en zet op tafel met grill-gerechten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content