© Stockfood/Isopix

Peperkoek

55 tot 60 stuks ? 1.35 uur

? 220 g honing ? 80 g suiker ? 50 g boter ? 400 g zelfrijzende bloem ? 2 kl peperkoekkruiden ? 2 el ca-caopoeder ? 1 kl kaneelpoeder ? 1 ei ? 1 eiwit ? 200 g poedersuiker

1. Breng de honing aan de kook met suiker en boter. Laat afkoelen.

2. Meng de bloem met de peperkoekkruiden, cacao en kaneel. Voeg het honingmengsel en het ei toe en kneed glad. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

3. Rol het deeg uit op een werkblad met bloem en steek verschillende kerstvormpjes uit. Leg op de bakplaat met bakpapier en laat 10-15 minuten bakken in de oven op 170°C. Laat afkoelen.

4. Meng het eiwit met de poedersuiker, doe in een spuitzak en versier de koekjes.

Tip. Maak een echt kerstdorp met je peperkoekjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content