© STOCKFOOD/ISOPIX

Panna cotta

4 personen ? 35 minuten + 4 uur

? 1 vanillepeul ? 750 ml room ? 135 g suiker ? 10,5 g gelatine, geweekt ? 1 kl rozenwater ? 300 g rabarber ? 1 el citroensap

1. Schraap het merg uit de vanillepeul. Breng 600 ml room al roerend aan de kook, met de vanille(peul) en 60 g suiker. Laat zes minuten zacht koken, daarna afkoelen en verwijder de peul.

2. Knijp de gelatine en los op in de lauwe room. Laat verder afkoelen. Klop 150 ml room stijf, schep die eronder, voeg rozenwater toe, verdeel over vier glazen en zet vier uur in de koelkast.

3. Snij de rabarber, meng met suiker en citroensap in een ovenschaal, laat 10 min. staan en gaar 15 min. in de oven (180°C). Laat afkoelen en schik over de glazen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content