De iconische Korenlei. © visitflanders

Op zoek naar de bril van Fosfor in Gent

Heeft Gent het wondermiddel gevonden om kinderen – en hun (groot)ouders – de stad te laten bezoeken, zonder dat de bengels het ‘stom’ en ‘saai’ vinden? Misschien wel! Door via visitgent.be de gratis app Draakje Fosfor te downloaden op je smartphone of tablet ontdek je de iconische plekken van de stad aan de hand van een wandelspeurtocht met leuke doe-opdrachten, raadsels en het maken van foto’s en selfies. Draakje Fosfor is de stoere, vuurspuwende beschermengel die op de toren van het Belfort woont. Het monstertje is best sympathiek, maar nogal slordig. Hij heeft zijn vliegeniersbril ergens laten liggen en het is aan de kinderen om die bril te zoeken via de route en de aanwijzingen van de app.

Gevonden! De vliege-niersbril van Draakje Fosfor.
Gevonden! De vliege-niersbril van Draakje Fosfor.

Bij elke bezienswaardigheid – het Belfort, de Sint-Baafskathedraal, kanon de Dulle Griet... – wacht een doe-opdrachtje. Als dat opgelost is, vertelt de app een leuke anekdote. Bijkomende tip als je de zoektocht nog wat boeiender wilt maken: Het Lam Gods hangt gerestaureerd terug in de Sint-Baafskathedraal en is te bezoeken in augmented reality, met een versie op maat van de kinderen.

De Draakje Fosfor-app is ontworpen voor kinderen van 5 tot 12 jaar, maar is met de hulp van een volwassene ook toegankelijk voor jongere kinderen. We hebben hem getest met ons gezin en het wonder is geschied: voor het eerst hebben onze kinderen lang in een stad rondgewandeld zonder te zeuren. Reken op minstens twee uur om de hele wandelzoektocht af te leggen (± 3 km).

Meer weten? Download de app via visitgent.be. De zoektocht start aan de Oude Vismijn op het Sint-Veerleplein.

Het plantsoen tussen het Belfort en de Sint-Niklaaskerk.
Het plantsoen tussen het Belfort en de Sint-Niklaaskerk.© visitflanders

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content