© ISOPIX

Omelet met camembert en pruimen

Op een kaasschotel steelt hij de show, maar de meest gekende onder de Franse kazen laat zich tot zo veel meer verleiden dan enkel een stuk stokbrood.

(Voor 4 personen)

4 blauwe pruimen, 150 g blauwe biodruiven zonder pitten, 1 camembert van rauwe melk, 6 eieren, 15 cl melk, versgeraspte muskaatnoot, zout, peper van de molen, plantaardige olie, een drietal takjes tijm.

1 Was en ontpit de pruimen, Was en dep de druiven droog, haal ze van de tak.

2 Snij de camembert in plakjes.

3 Klop de eieren met de melk en de muskaatnoot. Voeg peper en zout toe.

4 Warm de oven voor op 180°C. Smeer een gietijzeren braadpan in met olie en bedek de bodem met de camembert, de pruimen en de druiven.

5 Giet er het eiermengsel over. Zet in de oven en laat 15 tot 20 minuten goud kleuren. Voeg net voor het einde van de baktijd de tijm toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content